Duurzaamheid

Bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) geloven we dat kunst en cultuur hand in hand kunnen gaan met duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onze ambities op het gebied van duurzaamheid zijn groot en omvatten zowel onze productiemethoden als de verbouwing van ons iconische pand.

Duurzaamheid

Duurzaam produceren

ITA zet zich in om voorstellingen en producties op de meest duurzame manier mogelijk te realiseren. Dit betekent dat we voortdurend zoeken naar innovatieve oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Van het gebruik van gerecyclede materialen en duurzame energiebronnen tot het minimaliseren van afval en het bevorderen van hergebruik – duurzaamheid is verweven in elk aspect van ons productieproces.

Het duurzaamste monumentale theater van Nederland

Ons prachtige pand aan het Leidseplein is niet alleen een huis voor kunst en cultuur, maar ook een monument dat we met zorg en respect behandelen. ITA is bezig met een grootschalige verbouwing om ons theater steeds duurzamer en groener te maken. Dit omvat onder andere de installatie van energiezuinige systemen, het verbeteren van de isolatie en het creëren van groene ruimtes die bijdragen aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving voor onze medewerkers en bezoekers.