Theater Toolkit

Als docent CKV, beeldend of (muziek)theater kun je met je leerlingen op onderzoek gaan. Wij lieten ons inspireren door de werkwijze van onze huisregisseur Ivo van Hove en zijn artistieke team. We ontwikkelden een methodiek en een kist met inspirende tools om in de lessen te gebruiken.

Theater Toolkit

Toen wij Ivo van Hove vroegen wat voor hem de sleutel is tot een geslaagde voorstelling, antwoordde hij: ’Je moet het risico nemen om het te laten mislukken.’ Ivo creëert een lab(oratorium)situatie waarin het team met elkaar het onderzoek doet.  

Naar aanleiding van zijn manier van werken ontwikkelden we een methodiek voor in de klas. De Theater Toolkit bestaat uit een gevulde flightcase die omgebouwd kan worden tot een klein theatertje, een werkmethodeboek en een digitaal platform. -|-Niet alleen maak je kennis met de werkwijze en verschillende invalshoeken van het artistieke team, je krijgt ook ideeën hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject, als docent én als kunstenaar begeleidt. Tijdens twee Lab-dagen ga je bij ITA in huis met de Theater Toolkit aan de slag. 

INTERESSE IN DE THEATER TOOLKIT? BESTEL DE TOOLKIT HIER

Trainingsdagen voor de docent bij de Theater Toolkit

Wist je dat je bij aanschaf van de Theater Toolkit ook mee kunt doen aan de Theater Toolkit trainingsdagen? Tijdens twee Lab-dagen ga je bij ITA in huis met de Theater Toolkit aan de slag.

Tijdens de trainingsdagen word je door onze vakmensen uitgedaagd je eigen denkkaders te verbreden en te onderzoeken en werkvormen te bedenken die je mee kunt nemen de klas in. Daarnaast krijg je ideeën over hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject – niet alleen als docent, maar ook als kunstenaar – begeleidt. 

Statements van eerdere deelnemers:

'Het heeft me alle vertrouwen gegeven om verder te gaan en nieuwe stappen te maken.'
'Ik kan aan de slag, ben geïnspireerd en heb concrete invalshoeken.'
'Goede faciliteiten. Twee (!) dagen uitwisseling. Een kijkje in de professionele keuken. TOF!'

voor wie docenten drama en kunstvakken | voor leerlingen van 14-19 jaar en studenten | data training- en inspiratiedagen nnb | prijs € 800 ex. btw | informatie theatertoolkit@ita.nl