Theater Toolkit

Gebaseerd op de werkwijze van de regisseurs in ons theater hebben we de Theater Toolkit ontwikkeld voor gebruik in de klas. Dit pakket bevat een flight case die kan worden omgebouwd tot een klein theater, een werkmethodeboek en een digitaal platform. Het biedt niet alleen inzicht in de werkwijze van het artistieke team van een voorstelling, maar ook ideeën voor het verzamelen van vernieuwend materiaal en begeleiding voor zowel docenten als kunstenaars. Tijdens twee Lab-dagen bij ITA kun je actief aan de slag met de Theater Toolkit.

Theater Toolkit

Toen wij Ivo van Hove vroegen wat voor hem de sleutel is tot een geslaagde voorstelling, antwoordde hij: ’Je moet het risico nemen om het te laten mislukken.’ Ivo creëert een lab(oratorium)situatie waarin het team met elkaar het onderzoek doet.  

Naar aanleiding van zijn manier van werken ontwikkelden we een methodiek voor in de klas. De Theater Toolkit bestaat uit een gevulde flightcase die omgebouwd kan worden tot een klein theatertje, een werkmethodeboek en een digitaal platform. -|-Niet alleen maak je kennis met de werkwijze en verschillende invalshoeken van het artistieke team, je krijgt ook ideeën hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject, als docent én als kunstenaar begeleidt. Tijdens twee Lab-dagen ga je bij ITA in huis met de Theater Toolkit aan de slag. 

INTERESSE IN DE THEATER TOOLKIT? BESTEL DE TOOLKIT HIER

Trainingsdagen voor de docent bij de Theater Toolkit

Wist je dat je bij aanschaf van de Theater Toolkit ook mee kunt doen aan de Theater Toolkit trainingsdagen? Tijdens twee Lab-dagen ga je bij ITA in huis met de Theater Toolkit aan de slag.

Tijdens de trainingsdagen word je door onze vakmensen uitgedaagd je eigen denkkaders te verbreden en te onderzoeken en werkvormen te bedenken die je mee kunt nemen de klas in. Daarnaast krijg je ideeën over hoe je met elkaar vernieuwend, eigentijds materiaal verzamelt en hoe je dit traject – niet alleen als docent, maar ook als kunstenaar – begeleidt. 

Statements van eerdere deelnemers:

'Het heeft me alle vertrouwen gegeven om verder te gaan en nieuwe stappen te maken.'
'Ik kan aan de slag, ben geïnspireerd en heb concrete invalshoeken.'
'Goede faciliteiten. Twee (!) dagen uitwisseling. Een kijkje in de professionele keuken. TOF!'

voor docenten drama en kunstvakken
locatie ITA of op school
data training- en inspiratiedagen op aanvraag
prijs €975 ex. btw
informatie theatertoolkit@ita.nl