Toneel- en dansvoorstellingen

Uit het gehele aanbod dat ITA door het jaar heen laat zien hebben wij een aantal voorstellingen geselecteerd, waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor uw leerlingen. Leerlingen kunnen bij ITA kennis maken met teksttheater én dans. Wij adviseren om de leerlingen altijd voor te bereiden op hun bezoek aan ITA. Dit kan door een MAAK–workshop of rondleiding of de docent bereidt het bezoek zelf voor met educatiemateriaal vanuit ITA. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

Toneel- en dansvoorstellingen

VOORSTELLINGSBEZOEK

ITA heeft een selectie toneel– en dansvoorstellingen die aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties (ITA–jr. en ITA–ensemble voorstellingen) als interessante en uitdagende theater– en dansprogrammering van (inter)nationale gezelschappen.

-|-Natuurlijk is er ook een mogelijkheid een voorstelling te bezoeken die niet opgenomen is in onze selectie. Kijk in de agenda voor ons complete voorstellingsaanbod.

VOORSTELLINGEN ONDER SCHOOLTIJD

We programmeren speciaal voor het vo (onder– en bovenbouw), tijdens schooltijd, een serie voorstellingen op het voortoneel. Dat betekent dat we spelen op het voorste deel van het toneel, terwijl daarachter het decor van een andere voorstelling klaar staat om in de avond in de schijnwerpers te staan. Op deze manier creëren we binnen onze grote zalen een intieme setting voor leerlingen om een voorstelling bij ons te zien waar ze bovenop zitten. Door het seizoen heen worden deze voorstellingen ontwikkeld en geprogrammeerd. We onderzoeken een Engelstalige optie en er wordt gezocht naar een geschikte dansvoorstelling. Houd onze website en/of nieuwsbrieven in de gaten voor het actuele aanbod!

12+

Medea is een man bij mij in de buurt

Wat hebben jouw ouders over jou te zeggen? Kies jij je eigen weg? Wat bepaal je zelf? Van wie ben jij eigenlijk? In de Griekse klassieker Medea doodt een moeder haar twee zoons uit wraak op haar overspelige echtgenoot Jason. Wat heeft een oud, Grieks verhaal over macht, wraak en het noodlot ons nog te zeggen in het hier en nu? We raadplegen deze oude mythe om gebeurtenissen die ook vandaag de dag nog plaatsvinden, te proberen te begrijpen. Want ook in onze tijd worden we af en toe opgeschrikt door een ouder die zijn kind uit het leven haalt. Dat laat ons met vragen achter. Heel veel vragen...

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN?

14+

Ik wil wit zijn

Een korte solovoorstelling van actrice Femi van Elshuis waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. Deze voorstelling komt altijd in combinatie met een nagesprek met de leerlingen zodat het ruimte is voor uitwisseling van ervaringen en het zoeken naar gedachten over hoe we met elkaar ‘de volgende stap’ kunnen zetten.

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN?
The Money Game jr. © Dim Balsem

ITA-junior

The Money Game jr.

Ieder seizoen maakt ITA een voorstelling met en voor jongeren (15–21 jaar). Als uitgangspunt kiezen we een thema uit een van onze voorstellingen of een thema dat leeft onder jongeren uit de stad. Dit jaar wordt The Money Game jr. gemaakt met als inspiratiebron de voorstelling de Lehman Trilogy van ons ITA–ensemble in regie van Guy Cassiers.

The Money Game jr. is een onderzoek naar ons ontspoorde financiële systeem met en door een generatie die er middenin opgroeit.

Alles heeft een waarde. Geld is macht. In 2023 heeft invloed een prijs en runnen de bazen van Insta, Apple en Amazon de wereld. Money makes the World go Round, maar alleen voor de allerrijksten. Wat moet de rest met een financieel systeem waar geen uitweg voor lijkt te zijn? En staat er een prijs op het verkloten van de wereld?
MEER INFORMATIE OF RESERVEREN VOOR THE MONEY GAME JR.

ITA-ENSEMBLE VOORSTELLINGEN & WORKSHOPS

Tijdens een workshop bij ITA voor een voorstellingsbezoek onderzoek je je eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het voorstellingsbezoek. voelen en hun eigen stem ruimte vinden.

Onze workshops zetten in eerste instantie niet in op acteren, we willen graag dat leerlingen zich als publiek serieus genomen
Mits goed voorbereid vinden wij deze ensemble-voorstellingen bij uitstek geschikt voor jongeren:

TONEEL

Language NP Language no problem Yara's Wedding NITE / Schauspiel Hannover / Guy Weizman Theater Yara's Wedding
Sluiten Yara's Wedding NITE / Schauspiel Hannover / Guy Weizman
06 mei '23 t/m 08 mei '23
Een interdisciplinaire (bijna) musical door Guy Weizman, NITE en Schauspiel Hannover.

Durven we onze vooroordelen écht te bevragen, of zijn we te politiek correct geworden? Wat kunnen we leren van de stille stem?

DANS

Language NP Language no problem We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten Dans We Want It All
Sluiten We Want It All ICK Dans Amsterdam / Emio Greco & Pieter C. Scholten
We Want It All neemt het publiek mee op een tocht langs verschillende voorstellingseindes uit het 25-jarige oeuvre van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

Meer informatie en reserveren

Wilt u meer informatie of reserveren? Vul dan ons interesseformulier in en we nemen contact met u op.
Heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met Lisa Stronks | lisa.stronks@ita.nl.

INTERESSEFORMULIER