Toneel- en dansvoorstellingen

Uit het gehele aanbod dat ITA door het jaar heen laat zien hebben wij een aantal voorstellingen geselecteerd, waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor uw leerlingen. Leerlingen kunnen bij ITA kennis maken met teksttheater én dans. Wij adviseren om de leerlingen altijd voor te bereiden op hun bezoek aan ITA. Dit kan door een MAAK–workshop of rondleiding of de docent bereidt het bezoek zelf voor met educatiemateriaal vanuit ITA. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We helpen je graag verder.

Toneel- en dansvoorstellingen

VOORSTELLINGSBEZOEK

ITA heeft een selectie toneel– en dansvoorstellingen die aansluit bij de belevingswereld van jong publiek. Zowel eigen producties (ITA jr. en ITA ensemble voorstellingen) als interessante en uitdagende theater– en dansprogrammering van (inter)nationale gezelschappen.

-|-Natuurlijk is er ook een mogelijkheid een voorstelling te bezoeken die niet opgenomen is in onze selectie. Kijk in de agenda voor ons complete voorstellingsaanbod.

VOORSTELLINGEN ONDER SCHOOLTIJD

We programmeren speciaal voor het vo (onder– en bovenbouw), tijdens schooltijd, een serie voorstellingen op het voortoneel. Dat betekent dat we spelen op het voorste deel van het toneel, terwijl daarachter het decor van een andere voorstelling klaar staat om in de avond in de schijnwerpers te staan. Op deze manier creëren we binnen onze grote zalen een intieme setting voor leerlingen om een voorstelling bij ons te zien waar ze bovenop zitten. Door het seizoen heen worden deze voorstellingen ontwikkeld en geprogrammeerd. We onderzoeken een Engelstalige optie en er wordt gezocht naar een geschikte dansvoorstelling. Houd onze website en/of nieuwsbrieven in de gaten voor het actuele aanbod!

All is energy jr. © Dim Balsem

15+ bovenbouw

All is energy jr.

Ieder seizoen maakt ITA een voorstelling met en voor jongeren (15-21 jaar). Uitgangspunt is een thema uit een van onze ITA-voorstellingen in combinatie met een thema dat leeft onder jongeren uit de stad. Dit jaar wordt All is energy jr. gemaakt met als inspiratiebron de voorstelling Oer en andere tijden van ons ITA Ensemble in regie van Guy Cassiers. 

All is energy jr. is een onderzoek naar het vijfde meest onbekende natuurelement ETHER, met en door de volgende generatie strijders van het licht. De volgende generatie luistert, voelt, proeft, en ziet opnieuw. Geeft gehoor aan moeder natuur en creëert een nieuwe concentrische cirkel van geluid. Hoe ervaar jij deze planeet? Herken jij jezelf in mij? Hoor jij wat ik zeg? Voel je de vibratie van mijn gedachten? Laten we intunen, laten we echt luisteren.

wanneer 28 mrt t/m 13 apr 2024 (14:00 uur en 19:00 uur) | duur n.n.b. | kosten vanaf € 7.50 per leerling

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN
Ik wil wit zijn - Femi van Elshuis © Dim Balsem

14+ bovenbouw

Ik wil wit zijn

Een korte solovoorstelling van actrice Femi van Elshuis, waarin zij onderzoekt wat haar ‘zwart zijn’ betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld, die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. Na deze voorstelling volgt altijd een nagesprek met de leerlingen, zodat er ruimte is voor uitwisseling van ervaringen en het zoeken naar gedachten over hoe we met elkaar ‘de volgende stap’ kunnen zetten.

"In een enerverende mix van stand-up, spoken word en storytelling krijgen we een inkijkje in haar persoonlijke geschiedenis. Voortdurend knagen de onzekerheden aan haar gevoel van eigenwaarde, het hoofd boven water houden blijkt een doodvermoeiende bezigheid. De innemende, sobere solo legt het met een flinke dosis kwinkslagen bloot. Jong en oud zal zich erkennen in haar verhaal." - Theaterkrant

wanneer 13 t/m 17 mei 2024 | duur 60 minuten (inclusief nagesprek) | kosten € 13 per leerling

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN?
Medea is een man en woont bij mij in de buurt © Dim Balsem

12+ onderbouw

Medea is een man en woont bij mij in de buurt

Wat hebben jouw ouders over jou te zeggen? Kies jij je eigen weg? Wat bepaal je zelf? Van wie ben jij eigenlijk? In de Griekse klassieker Medea doodt een moeder haar twee zoons uit wraak op haar overspelige echtgenoot Jason. Wat heeft een oud Grieks verhaal over macht, wraak en het noodlot ons nog te zeggen in het hier en nu? We raadplegen deze oude mythe om gebeurtenissen die ook vandaag de dag nog plaatsvinden, te proberen te begrijpen. Want ook in onze tijd worden we af en toe opgeschrikt door een ouder die zijn kind uit het leven haalt. Dat laat ons met vragen achter. Heel veel vragen. 

wanneer op aanvraag | duur 75 minuten (inclusief nagesprek) | kosten € 13 per leerling

credits
tekst Mariëlle van Sauers
regie Muriël Besemer
assistent regie Gijs Faassen
scenografie Judith Hofland
kostuums Lisanne Bovée
geluidsontwerp Abdelhadi Baaddi
technische productie en realisatie Wouter Pieters
educatie Gijs Faassen, Barbara Willemsen
productie Michiel van Schijndel, Lisa Stronks
spel (afwisselend per voorstelling) Linda Lugtenborg, Barbara Willemsen, Alwin Pulinckx

MEER INFORMATIE OF RESERVEREN?

ITA ENSEMBLE VOORSTELLINGEN & WORKSHOPS

Tijdens een workshop bij ITA voor een voorstellingsbezoek onderzoek je je eigen gedachten, patronen en handelen gekoppeld aan de thematiek van een voorstelling. Door die persoonlijke verbinding met een onderwerp ga je anders kijken en vergroten we de impact van het voorstellingsbezoek. voelen en hun eigen stem ruimte vinden.

Onze workshops zetten in eerste instantie niet in op acteren, we willen graag dat leerlingen zich als publiek serieus genomen

Mits goed voorbereid vinden wij deze ensemble-voorstellingen bij uitstek geschikt voor jongeren:

Language NP Language no problem Vogels ITA–Ensemble Theater Vogels
Sluiten Vogels ITA Ensemble / Alize Zandwijk
23 apr '24 t/m 03 mei '24
Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama tegen de achtergrond van het Palestijns-Israëlische conflict.
Language NP Language no problem de dokter
ITA–Ensemble Theater de dokter
Sluiten de dokter ITA Ensemble / Robert Icke
05 mei '24 t/m 17 mei '24
De dokter werd voor het Nederlands Theaterfestival 2022 geselecteerd als een van de beste twaalf voorstellingen van het voorgaande seizoen. De actrices Janni Goslinga en Ilke Paddenburg werden genomineerd voor respectievelijk de Theo d’or en Colombina. 

TONEEL

Language NP Language no problem HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters Theater HEAT
Sluiten HEAT Theater Rotterdam / Davy Pieters
18 apr '24 t/m 19 apr '24
In HEAT zoomt theatermaker Davy Pieters in op de invloed die klimaatverandering heeft op de onderlinge verhoudingen binnen een familie.
Language NP Language no problem Brown Sugar Baby Het Nationale Theater / Eric de Vroedt Theater Brown Sugar Baby
Sluiten Brown Sugar Baby Het Nationale Theater / Eric de Vroedt
07 mei '24 t/m 08 mei '24
Swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie.
Language NP Language no problem The Underground NITE / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg / HIIIT / Guy Weizman Theater The Underground
Sluiten The Underground NITE / Club Guy & Roni / Asko|Schönberg / HIIIT / Guy Weizman
13 mei '24 t/m 15 mei '24
Tijdens deze inspirerende NITE-voorstelling beleef je een rollercoaster van theater, dans en muziek.
Language NP Language no problem Klytaimnestra tg STAN / Olympique Dramatique / Toneelhuis Theater Klytaimnestra
Sluiten Klytaimnestra tg STAN / Olympique Dramatique / Toneelhuis
17 mei '24 t/m 18 mei '24
Een bevraging van hedendaagse (gender)identiteiten en waarheden. Met als vormelijke leidraad: waar neemt intuïtie het over van ratio?

DANS

Language NP Language no problem Tien Junior Company / Het Nationale Ballet Dans Tien
Sluiten Tien Junior Company / Het Nationale Ballet
12 mrt '24 t/m 13 mrt '24
Vier eigentijdse premières, één klassiek meesterwerk
Language NP Language no problem ZIEL Conny Janssen Danst Dans ZIEL
Sluiten ZIEL Conny Janssen Danst
01 apr '24 t/m 02 apr '24
Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken?
Language NP Language no problem The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2 Dans The beauty of it all
Sluiten The beauty of it all Nederlands Dans Theater 2
03 apr '24 t/m 05 apr '24
The beauty of it all slaat de ultieme balans tussen het eren van de nalatenschap van Nederlands Dans Theater (NDT) en zijn rijke repertoire, en het creëren van ruimte voor nieuwe artistieke stemmen die het gezelschap van verrassende perspectieven voorzien.

Meer informatie en reserveren

Wilt u meer informatie of reserveren? Vul dan ons interesseformulier in en we nemen contact met u op.
Heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op via educatie@ita.nl.

INTERESSEFORMULIER