A 24-Decade History of Popular Music

Sluiten
ITA Pride

A 24-Decade History of Popular Music

Taylor Mac

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
A 24-Decade History of Popular Music
Taylor Mac
1+rang € 38,50 / 1e rang € 35,50 / 2e rang € 33 / 3e rang € 28 / 4e rang € 22,50 / 5e rang € 10

“Fabulousness can come in many forms, and Taylor Mac seems intent on assuming each and every one of them.” - NY Times

"Een wervelende en krachtige mengeling van activisme en entertainment."
- NRC ★★★★

Taylor Mac is een van de meest opwindende theaterartiesten van deze tijd. Mac creëert al 20 jaar internationaal bekroonde voorstellingen die een divers publiek uitdagen en tegelijkertijd omarmen. "A must-see for anyone who wants to see a kinder, gentler society” - Huffington Post

Festival ITA PRIDE

Duur 120 minuten
Genre Muziektheater
Taal Engels

A 24-Decade History of Popular Music is Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de stichting in 1776. Het project beschrijft de manieren waarop gemeenschappen zichzelf opbouwen omdat ze uit elkaar worden gescheurd. Het stuk, dat jaren in ontwikkeling was, werd oorspronkelijk opgevoerd als een eenmalig 24-uurs evenement en werd erkend als een van The Guardian's top vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw en op The New York Times' 2016-lijsten van Best Performances, Best Theater en Best Music. Deze verkorte versie van de show is een zeer meeslepende en schandalig vermakelijke spoedcursus in de 240 jaar (and counting) van de geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie.-|-Verteld vanuit het perspectief van groepen wier verhalen vaak worden "vergeten, verworpen of begraven", belicht de show verschillende muzikale stijlen en artistieke stemmen, variërend van murder ballads tot disco, Walt Whitman tot David Bowie en verder. Samen met muziekregisseur/arrangeur Matt Ray, medewerker en kostuumontwerper Machine Dazzle en een onvergelijkbare band, verschijnt Mac op het podium uitgedost en verblindend in glorieus oneerbiedige regalia voor een avond die opzienbarend uniek is.

Taylor Mac

Taylor Mac - die "judy" gebruikt (kleine letters, tenzij aan het begin van een zin, net als een gewoon voornaamwoord), niet als een naam maar als een voornaamwoord - is een toneelschrijver, acteur, singer-songwriter, performance artiest, regisseur en producent. Judy's werk is opgevoerd in honderden zalen over de hele wereld. Judy is de 2020 Ibsen Award winnaar, een MacArthur Fellow, een Pulitzer Prize Finalist voor Drama, een Tony Award® genomineerde toneelschrijver, en de ontvanger van meerdere prijzen. Judy is alumnus van New Dramatists en is momenteel Usual Suspect van de New York Theater Workshop, vaste toneelschrijver bij het Here Arts Center en de allereerste Artist-in-Residence bij ALL ARTS.

An evening especially for Amsterdam

Na successen in onder meer New York, Londen en Sydney komt Taylor Mac tijdens de Pride naar Amsterdam voor een speciale versie van A 24-Decade History of Popular Music. Mac brengt een verkorte versie van de show vol hoogtepunten van 240 jaar Amerikaanse cultuur en nodigt daar tal van Amsterdamse gasten voor uit. Op dit moment zijn wij met Taylor druk bezig om de precieze gastenlijst rond te krijgen en melden we dat zodra we iets weten.

In de pers

The Washington Post: “The fabulous Taylor Mac gives D.C. a samples of his reinvented Americana"

The Age: “Taylor Mac’s A 24-Decade History of Popular Music is an ‘unutterably brilliant masterwork”

The Guardian: “Taylor Mac Review – explosive, spectacular, heartbreaking ‘dandy revenge’”

© Sarah Walker
© Little Fang Photography

CREDITS


bedacht, geschreven, uitgevoerd en mede geregisseerd door Taylor Mac
muziekregisseur / arrangeur Matt Ray
kostuumontwerper Machine Dazzle
uitvoerend producent Linda Brumbach
associate producer Alisa E. Regas
particulier producenten Jeroen van Ingen & Jaap Kooijman
particulier producent Bertil van Kaam

lichtontwerp John Torres
sounddesign Jimin Brelsford
productieleider Jeremy Lydic
general manager Rachel Katwan
stage manager Jason Kaiser
company manager Willa Ellafair Folmar
monitor mix Valerie Abbey
-|-
THE TAYLOR MAC BAND
zang Taylor Mac
piano Matt Ray
drums Bernice “Boom Boom” Brook
gitaar Viva DeConcini
trompet Greg Glassman
cello Marika Hughes
viool Dana Lyn
bas Gary Wang

burlesque choreograaf James “Tigger!” Ferguson
burlesque dansers Bustie La Tish, Courtney Love Cox, Dame Diamond Cobra, Dark Salty Coco, Dea Gnosis, Dick Tator, Dynno Dada, Eve Fatale, Fae Fortune, Flora Gattina, Grizolda Storm, Hole Dazzle, Lady Bag, Lola Moonshine, Luscious Lily, Maggie Leroux, Miss Anne Thropy, Miss Chrissy Kiss, Miss Whips, Natsumi Scarlett, Nova Sterling, Puck Rosez, Tigger!

ITA Pride

Speciaal voor Pride Amsterdam haalt ITA unieke en bijzondere voorstellingen naar Amsterdam. Je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn zonder opgelegde norm van buitenaf, dat is wat de programma’s binnen ITA Pride kenmerkt. De voorstellingen vragen aandacht voor urgente thema’s, zoals de diversiteit aan genderidentiteiten, en roepen op het ‘anders zijn’ te omarmen.

Lees meer over ITA Pride

Meer voorstellingen

Language NP Language no problem Wildfire Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Wildfire
Sluiten Wildfire Orkater / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
Een negenkoppige liveband van getalenteerde Orkatermakers zet het bos in lichterlaaie .
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project at the Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project at the Royal Court Theatre
11 dec '23 t/m 30 dec '23
Een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.
Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
24 nov '23 t/m 25 nov '23
Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.