A 24-Decade History of Popular Music

Sluiten
ITA Pride

A 24-Decade History of Popular Music

Taylor Mac

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
A 24-Decade History of Popular Music
Taylor Mac
1+rang € 38,50 / 1e rang € 35,50 / 2e rang € 33 / 3e rang € 28 / 4e rang € 22,50 / 5e rang € 10

“Fabulousness can come in many forms, and Taylor Mac seems intent on assuming each and every one of them.” - NY Times

"Een wervelende en krachtige mengeling van activisme en entertainment."
- NRC ★★★★

Taylor Mac is een van de meest opwindende theaterartiesten van deze tijd. Mac creëert al 20 jaar internationaal bekroonde voorstellingen die een divers publiek uitdagen en tegelijkertijd omarmen. "A must-see for anyone who wants to see a kinder, gentler society” - Huffington Post

Festival ITA PRIDE

Duur 120 minuten
Genre Muziektheater
Taal Engels

A 24-Decade History of Popular Music is Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de stichting in 1776. Het project beschrijft de manieren waarop gemeenschappen zichzelf opbouwen omdat ze uit elkaar worden gescheurd. Het stuk, dat jaren in ontwikkeling was, werd oorspronkelijk opgevoerd als een eenmalig 24-uurs evenement en werd erkend als een van The Guardian's top vijf belangrijkste theaterwerken van de 21e eeuw en op The New York Times' 2016-lijsten van Best Performances, Best Theater en Best Music. Deze verkorte versie van de show is een zeer meeslepende en schandalig vermakelijke spoedcursus in de 240 jaar (and counting) van de geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie.-|-Verteld vanuit het perspectief van groepen wier verhalen vaak worden "vergeten, verworpen of begraven", belicht de show verschillende muzikale stijlen en artistieke stemmen, variërend van murder ballads tot disco, Walt Whitman tot David Bowie en verder. Samen met muziekregisseur/arrangeur Matt Ray, medewerker en kostuumontwerper Machine Dazzle en een onvergelijkbare band, verschijnt Mac op het podium uitgedost en verblindend in glorieus oneerbiedige regalia voor een avond die opzienbarend uniek is.

Taylor Mac

Taylor Mac - die "judy" gebruikt (kleine letters, tenzij aan het begin van een zin, net als een gewoon voornaamwoord), niet als een naam maar als een voornaamwoord - is een toneelschrijver, acteur, singer-songwriter, performance artiest, regisseur en producent. Judy's werk is opgevoerd in honderden zalen over de hele wereld. Judy is de 2020 Ibsen Award winnaar, een MacArthur Fellow, een Pulitzer Prize Finalist voor Drama, een Tony Award® genomineerde toneelschrijver, en de ontvanger van meerdere prijzen. Judy is alumnus van New Dramatists en is momenteel Usual Suspect van de New York Theater Workshop, vaste toneelschrijver bij het Here Arts Center en de allereerste Artist-in-Residence bij ALL ARTS.

An evening especially for Amsterdam

Na successen in onder meer New York, Londen en Sydney komt Taylor Mac tijdens de Pride naar Amsterdam voor een speciale versie van A 24-Decade History of Popular Music. Mac brengt een verkorte versie van de show vol hoogtepunten van 240 jaar Amerikaanse cultuur en nodigt daar tal van Amsterdamse gasten voor uit. Op dit moment zijn wij met Taylor druk bezig om de precieze gastenlijst rond te krijgen en melden we dat zodra we iets weten.

In de pers

The Washington Post: “The fabulous Taylor Mac gives D.C. a samples of his reinvented Americana"

The Age: “Taylor Mac’s A 24-Decade History of Popular Music is an ‘unutterably brilliant masterwork”

The Guardian: “Taylor Mac Review – explosive, spectacular, heartbreaking ‘dandy revenge’”

© Sarah Walker
© Little Fang Photography

CREDITS


bedacht, geschreven, uitgevoerd en mede geregisseerd door Taylor Mac
muziekregisseur / arrangeur Matt Ray
kostuumontwerper Machine Dazzle
uitvoerend producent Linda Brumbach
associate producer Alisa E. Regas
particulier producenten Jeroen van Ingen & Jaap Kooijman
particulier producent Bertil van Kaam

lichtontwerp John Torres
sounddesign Jimin Brelsford
productieleider Jeremy Lydic
general manager Rachel Katwan
stage manager Jason Kaiser
company manager Willa Ellafair Folmar
monitor mix Valerie Abbey
-|-
THE TAYLOR MAC BAND
zang Taylor Mac
piano Matt Ray
drums Bernice “Boom Boom” Brook
gitaar Viva DeConcini
trompet Greg Glassman
cello Marika Hughes
viool Dana Lyn
bas Gary Wang

burlesque choreograaf James “Tigger!” Ferguson
burlesque dansers Bustie La Tish, Courtney Love Cox, Dame Diamond Cobra, Dark Salty Coco, Dea Gnosis, Dick Tator, Dynno Dada, Eve Fatale, Fae Fortune, Flora Gattina, Grizolda Storm, Hole Dazzle, Lady Bag, Lola Moonshine, Luscious Lily, Maggie Leroux, Miss Anne Thropy, Miss Chrissy Kiss, Miss Whips, Natsumi Scarlett, Nova Sterling, Puck Rosez, Tigger!

ITA Pride

Speciaal voor Pride Amsterdam haalt ITA unieke en bijzondere voorstellingen naar Amsterdam. Je vrij voelen om jezelf te kunnen zijn zonder opgelegde norm van buitenaf, dat is wat de programma’s binnen ITA Pride kenmerkt. De voorstellingen vragen aandacht voor urgente thema’s, zoals de diversiteit aan genderidentiteiten, en roepen op het ‘anders zijn’ te omarmen.

Lees meer over ITA Pride

Meer voorstellingen

Language NP Language no problem De Meester en Margarita Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater De Meester en Margarita
Sluiten De Meester en Margarita Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën.
Language NP Language no problem As You Like It (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem Theater As You Like It (8+)
Sluiten As You Like It (8+) De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem
Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn.
Language NP Language no problem De Gliphoeve Orkater / Bijlmer Parktheater / Geert Lageveen Muziektheater De Gliphoeve
Sluiten De Gliphoeve Orkater / Bijlmer Parktheater / Geert Lageveen
Een familiegeschiedenis over actuele thema’s als woningnood, integratie en de kracht van saamhorigheid
Language NP Language no problem Ode to a Love Lost Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe Muziektheater Ode to a Love Lost
Sluiten Ode to a Love Lost Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe
06 feb '23 t/m 07 feb '23
Ode to a Love Lost speelt zich af in de diepe krater van een hart. Het startpunt van deze voorstelling ligt in het persoonlijke liefdesverhaal van Meirhaeghe zelf.
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende / Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende / Royal Court Theatre
Wende’s uitgangspunt was - zoals altijd - dat sommige dingen in het leven, eigenlijk alleen gezongen kunnen worden.
Language NP Language no problem A 24-Decade History of Popular Music
Taylor Mac Muziektheater A 24-Decade History of Popular Music
Sluiten A 24-Decade History of Popular Music Taylor Mac
A 24-Decade History of Popular Music is Macs subjectieve geschiedenis van Amerika sinds de oprichting in 1776. Deze verkorte versie van de show is een zeer meeslepende en schandalig onderhoudende spoedcursus in de 240 jaar (and counting) geschiedenis van de Amerikaanse cultuur en disfunctie.
Language NP Language no problem Die Dreigroschenoper Berliner Ensemble / Barrie Kosky Muziektheater Die Dreigroschenoper
Sluiten Die Dreigroschenoper Berliner Ensemble / Barrie Kosky
Die Dreigroschenoper ging in 1928 in het theater van het Berliner Ensemble in première en wordt nu bij het gezelschap voor de vijfde keer in een nieuwe enscenering gemaakt. Dit keer door niemand minder dan de Australische theater- en operaregisseur Barrie Kosky.
Language NP Language no problem A Midsummer Night's Dream Opera Zuid / Ola Mafaalani Muziektheater A Midsummer Night's Dream
Sluiten A Midsummer Night's Dream Opera Zuid / Ola Mafaalani
Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Elfenkoning Oberon in een speelgrond voor liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht.
Language NP Language no problem What is love Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte Theater What is love
Sluiten What is love Theater Utrecht / DOX / Casper Vandeputte
What is love is een muzikale, ontroerende en zinderende theater- en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht en DOX: een tintelende uitwisseling over de liefde.
Language NP Language no problem I have missed you forever (Opera Forward Festival)
De Nationale Opera Muziektheater I have missed you forever (Opera Forward Festival)
Sluiten I have missed you forever (Opera Forward Festival) De Nationale Opera
In een verlaten theater komen verschillende mensen bijeen voor een herdenkingsdienst. Iedereen heeft een ander idee van de persoon die stierf. Langzaamaan klinken meerdere stemmen die hun verhaal willen vertellen. Van mensen die zijn verstoten, vervolgd of vergeten. Toch zijn ze hier, springlevend.
Language NP Language no problem Rocky Horror Show De Graaf & Cornelissen / Martin Michel Muziektheater Rocky Horror Show
Sluiten Rocky Horror Show De Graaf & Cornelissen / Martin Michel
De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag!
Language NP Language no problem Voyagers Marjolijn van Heemstra / Pynarello / Erik Whien Muziektheater Voyagers
Sluiten Voyagers Marjolijn van Heemstra / Pynarello / Erik Whien
Samen met muzikaal rebellencollectief Pynarello vertelt theatermaker Marjolijn van Heemstra ons in Voyagers over de boodschap die door onbemande ruimtesondes Voyager I & II werd meegenomen in de ruimte.
Language NP Language no problem Pierrot Lunaire Marlene Monteiro Freitas / Klangforum Wien / Ingo Metzmacher Muziektheater Pierrot Lunaire
Language NP Language no problem Alles komt goed Orkater / Belle van Heerikhuizen Muziektheater Alles komt goed
Sluiten Alles komt goed Orkater / Belle van Heerikhuizen
Geïnspireerd door het werk van Peter Kropotkin en Rutger Bregman schreven Geert Lageveen en Leopold Witte dit voorjaar aan een voorstelling over het gedrag van mensen in crisis.
Language NP Language no problem Fabel Orkater / K.O. Brass! / Suze Milius Muziektheater Fabel
Sluiten Fabel Orkater / K.O. Brass! / Suze Milius
Fabel is de nieuwe voorstelling van Suze Milius, winnaar van de Erik Vos Prijs 2018 voor aanstormende regisseurs.
Language NP Language no problem De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong Theater De laatste dichters
Sluiten De laatste dichters Urban Myth / Jörgen Tjon a Fong
De Laatste Dichters is een waargebeurd verhaal over de kracht van kunst. Over het vinden van je ware identiteit via woord en muziek (Pink Oculus). Met hun woorden als wapen bestreden de Last Poets ten tijde van de burgerrechtenbeweging in Amerika een generaties-oud negatief zelfbeeld van veel A...
Language NP Language no problem Ritratto (Opera Forward Festival) De Nationale Opera / Willem Jeths Muziektheater Ritratto (Opera Forward Festival)
Sluiten Ritratto (Opera Forward Festival) De Nationale Opera / Willem Jeths
Een tentoonstelling in Venetië van álle portretten van Luisa Casati inspireerde Willem Jeths tot het scheppen van Ritratto, oftewel ‘Portret’. Een uitbundig vormgegeven opera vol humor, met kostuums van Jan Taminiau.
Language NP Language no problem De Toverfluit (7+) De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem Theater De Toverfluit (7+)
Sluiten De Toverfluit (7+) De Toneelmakerij / Silbersee / Paul Knieriem
De Toneelmakerij en Silbersee bundelen hun krachten voor een eigentijdse versie van dit beroemde meesterwerk van Mozart. Klassieke muziek, rap, dans en theater komen samen in deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie.
Language NP Language no problem De Wittgensteins Jeroen de Man / Toneelgroep Oostpool / Het Nationale Theater / Nieuw Amsterdams Peil Theater De Wittgensteins
Sluiten De Wittgensteins Jeroen de Man / Toneelgroep Oostpool / Het Nationale Theater / Nieuw Amsterdams Peil
Portret van een exorbitant rijke, excentrieke, kunstzinnige familie in opmaat naar het Europa van nu.
Language NP Language no problem Fun Home OpusOne / ITA / Koen van Dijk Muziektheater Fun Home
Sluiten Fun Home OpusOne / ITA / Koen van Dijk
Fun Home, naar het gelijknamige boek van Alison Bechdel, is deze zomer slechts twee weken te zien in ITA. De musical werd genomineerd voor twaalf Tony Awards (2015) en werd winnaar in vijf categorieën, waaronder Beste Musical. In de voorstellingen zien we Alison op drie verschillende leeftijden...
Language NP Language no problem Lost Tango Orkater / Via Berlin / Ragazze Quartet / Ria Marks Muziektheater Lost Tango
Sluiten Lost Tango Orkater / Via Berlin / Ragazze Quartet / Ria Marks
Carel Kraayenhof, beroemd door ‘de traan van Maxima’, maakt zijn opwachting in de nieuwste voorstelling van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet. Deze drie groepen werkten eerder succesvol samen in verschillende muziektheaterproducties.
Language NP Language no problem Tosca Theater RAST / Stadstheater Diyarbakir / Celil Toksöz Muziektheater Tosca
Sluiten Tosca Theater RAST / Stadstheater Diyarbakir / Celil Toksöz
Het verhaal van de beroemde opera van Puccini, opnieuw gecomponeerd voor Koerdische zangers en muzikanten.