An evening with David Grossman & Arnon Grunberg

Sluiten

An evening with David Grossman & Arnon Grunberg

Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
An evening with David Grossman & Arnon Grunberg
Stichting Erasmusprijs in coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

Op woensdag 23 november ontvangt schrijver Arnon Grunberg David Grossman in Internationaal Theater Amsterdam voor een interview over zijn oeuvre. Het gesprek wordt gecombineerd met theater en muziek in een coproductie met ITA. Het belooft een bijzondere avond te worden met theaterscènes van Dror Keren (A Horse Walks Into A Bar, Tel Aviv) en Rotem Carmeli (Her Body Knows, Tel Aviv), een voordracht door Nazmiye Oral en muziek van cellist Maya Fridman.

Het interview met David Grossman is in het Engels. Voordrachten zijn in het Engels en Hebreeuws met Engelse boventiteling.

Duur 105 minuten
Genre Perspectief
Taal Engels en Hebreeuws
Boventiteling Engels

David Grossman

David Grossman is de winnaar van de Erasmusprijs 2022. Hij begon ooit als radiomaker. In 1989 brak hij internationaal door met zijn roman Zie: liefde (1986) over de Shoah door de ogen van een kind. Grossman spreekt zich regelmatig uit voor vrede in het Midden-Oosten. In 2006 riep hij samen met Amos Oz op tot beëindiging van de aanvallen op Libanon; kort daarna kwam zijn eigen zoon in dezelfde oorlog om het leven. Hierover schreef hij het boek Uit de tijd vallen (2011), dat meerdere malen voor toneel werd bewerkt. Grossman won eerder al diverse literaire prijzen, waaronder de Prix Médicis Étranger, de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel en de Geschwister Scholl-Preis. Zijn roman Komt een paard de kroeg binnen (2015) won de prestigieuze Man Booker International Prize en werd wereldwijd jubelend ontvangen.

foto Claudio Sforza

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg kreeg voor zijn romans en verhalen de P.C. Hooft-prijs 2022. De jury van de prijs noemt de 50-jarige auteur 'een schrijver die ongeëvenaard is in ambitie, productiviteit en intellectuele kracht'. Grunberg debuteerde in 1994 als jonge twintiger met Blauwe maandagen en publiceert sindsdien in een hoog tempo romans, verhalen, essays, columns en reportages. Tot zijn bekendste werken horen de romans De asielzoeker (2003) en Tirza (2006). Hij won al veel literaire prijzen, waaronder de Johannes Vermeerprijs 2022.

MEER PERSPECTIEF

Language NP Language no problem Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding
Sluiten Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam
07 mei '22 t/m 03 jun '23
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Face Forward ZAM Magazine Perspectief Face Forward
Sluiten Face Forward ZAM Magazine
05 feb '23
Programma met de Nelson Mandela lezing, muziek, dans en meer.
Language NP Language no problem Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times 3
Sluiten Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
14 feb '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College Perspectief Haagsch College met Beatrice de Graaf
Sluiten Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College
17 mei '23
In een avontuurlijke tocht langs grote crises vanaf Napoleon tot nu laat De Graaf zien hoe onbekende geschiedenissen ons kunnen inspireren tot grootse daden en geloof in de toekomst.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Forum on European Culture
Sluiten Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
04 jun '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.