As You Like It (8+)

Sluiten

As You Like It (8+)

De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
As You Like It (8+)
De Toneelmakerij / Circus Treurdier / Paul Knieriem

'Feestelijke feelgood-bewerking' - NRC Handelsblad

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As You Like It wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor de grote zaal. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld.

Duur 95 minuten
Genre familietheater
Taal Nederlands

As You Like It


Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.
-|-
Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen? 

As You Like It neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware. Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten.

Reviews

NRC Handselsblad

De kracht van de jeugdtheaterbewerking van Shakespeares ‘As You Like It’ is de ongekende grapdichtheid en de lekker vet aangezette speelstijl.

Scènes

Een uiterst soepele, bijzonder humoristische, eigentijdse versie van Shakespeare's komedie.

Kidsweek

As You Like It is een bomvolle en razendsnelle voorstelling.

Volkskrant

Ontroerend is de manier waarop deze twee gebutste zielen langzaam naar elkaar toe groeien en elkaars medicijn blijken te zijn.

Haarlems Dagblad

Een onwaarschijnlijke mix van absurdisme, muzikale melancholie en geestige observaties over de wereld.

Kerstbrunch

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Kerstbrunch in de Brasserie.

Kerstbrunch kids: Jungle book chocolate cupcake + briochebolletje met kaas & boerenboter van de Lindenhoff + mini croissant met bramenjam + versgeperste jus d'orange of ander sapje naar keuze (€ 12,50).

Kerstbrunch: Mimosa of Bloody Mary bij ontvangst (alcoholvrije optie verkrijgbaar) + brioche bolletjes met gerookte zalm, roerei, boter van de Lindenhof, boeren belegen kaas en ham + mini quiches van palmkool en belegen geitenkaas + yoghurt met huisgemaakte granola en gepocheerde stoofpeertjes + kerstkoeken van haver, gedroogde zuidvruchten, noten en chocolade + frisse parelgortsalade met geroosterde bietjes, ricotta en basilicum + verse jus d’orange en koffie of thee naar keuze (€ 29,50).

OUDER- EN KIND WORKSHOP: HET BEZINGEN VAN DE KLEINE DINGEN

Voorafgaand aan de voorstellingen op 27 - 30 december kunt u deelnemen aan een speciale workshop. In deze filosofische theaterworkshop gaan ouders en kinderen met elkaar op zoek naar liefde verstopt in alledaagse dingen. Welke kleine geluksbrengers maken je leven stiekem een heel stuk vrolijker?

Credits


tekst William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen
regie Paul Knieriem
dramaturgie Paulien Geerlings
componist Wessel Schrik
scenografie Janne Sterke
-|-
lichtontwerpWegman
kostuumontwerp Esmee Thomassen
geluidsontwerp Maurits Thiel
met Alicia Boedhoe, Myrthe Huber, Wart Kamps, Vince van Neer, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Wessel Schrik, Rop Verheijen

De Toneelmakerij & ITA

De Toneelmakerij en Internationaal Theater Amsterdam werken samen aan het bereiken van een nieuw en jong publiek voor hoogwaardig jeugdtheater in de grote zaal. Jaarlijks brengen wij een familievoorstelling die in de herfstvakantie in première gaat. In de kerstvakantie is de voorstelling vervolgens een hele week te zien als feestelijke kerstprogrammering in ITA.

Dit seizoen brengen we de coproductie van de Toneelmakerij en Circus Treurdier: As You Like It.

Meer theater

Language NP Language no problem Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Het Zomeroffer
Sluiten Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
25 jun '24 t/m 10 aug '24
Deze zomer gaat het gebeuren: de auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht, individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.
Language NP Language no problem Pride Art Expo: PEEKABOO Zjef van Bezouw e.a. Expo Pride Art Expo: PEEKABOO
Sluiten Pride Art Expo: PEEKABOO Zjef van Bezouw e.a.
31 jul '24 t/m 04 aug '24
Stap binnen in een wereld van kleur, liefde en creativiteit tijdens Pride Amsterdam! The Bookshop in ITA transformeert zich tot een bijzondere ontmoetingsplek met de speciale tentoonstelling Pride Art Expo: PEEKABOO.
Language NP Language no problem Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive Amber Vineyard Theater Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive
Sluiten Amber Vineyard's Queer Cabaret: Pearl Dive Amber Vineyard
01 aug '24
Na het grote succes van onze laatste Pearl Dive, waar de legendarische Moeder der Sirenen Amber Vineyard ITA in een rode zee veranderde, staan we te popelen om alle duikers uit te nodigen voor het volgende hoofdstuk.
Language NP Language no problem Pride at ITA: House of Champagne Performance Party (ft. PEEKABOO) Emma Champagne Queen / Victor Studulski / Zjef van Bezouw Events & Awards Pride at ITA: House of Champagne Performance Party (ft. PEEKABOO)
Sluiten Pride at ITA: House of Champagne Performance Party (ft. PEEKABOO) Emma Champagne Queen / Victor Studulski / Zjef van Bezouw
02 aug '24
Stap binnen in een wereld van kleur, liefde en creativiteit tijdens Pride Amsterdam! Op vrijdagavond transformeren The Bookshop en Brasserie in ITA zich tot een bijzondere ontmoetingsplek met een speciale performance van Victor Studulski én een feestje met DJ Emma Champagne Queen.
Language NP Language no problem Safe Space i.s.m. Dress and Dance Events & Awards Safe Space i.s.m. Dress and Dance
Sluiten Safe Space i.s.m. Dress and Dance
03 aug '24
ITA wil dat iedereen zich veilig voelt. En al helemaal tijdens de Pride. Niet iedereen voelt zich veilig om in hun ultieme Pride-outfit naar Amsterdam te reizen. Daarom opent ITA op zaterdag 3 augustus de deuren, zodat bezoekers van de Canal Parade een veilige plek hebben om zich om te kleden.
Language NP Language no problem Penthesilea
on Tour
ITA Ensemble Theater Penthesilea
Sluiten Penthesilea ITA ensemble / Eline Arbo
03 aug '24 t/m 06 aug '24
‘Penthesilea is een verpletterende voorstelling en een nieuw hoogtepunt in Arbo’s oeuvre.’, aldus NRC ★★★★★. Regisseur Eline Arbo plaatst het eeuwenoude verhaal van Penthesilea en Achilles te midden van een rockconcert. Een muzikale ode aan de fatale liefde tussen deze twee grootheden.
Language NP Language no problem Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis) Perspectief Tula Herdenkingsconcert
Sluiten Tula Herdenkingsconcert NiNsee (Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis)
18 aug '24
Tijdens het Tula Herdenkingsconcert op 18 augustus 2024 eren we Tula, de Curaçaose verzetsstrijder.
Language NP Language no problem Témoin Saïdo Lehlouh Dans Témoin
Sluiten Témoin Saïdo Lehlouh
20 aug '24 t/m 22 aug '24
Dit jaar slaat ITA wederom de handen ineen met hiphopdansfestival Summer Dance Forever voor een programma vol fenomenale dansperformances!
Language NP Language no problem De wetten ITA Ensemble Theater De wetten
Sluiten De wetten ITA Ensemble / Eline Arbo
22 aug '24 t/m 01 sep '24
In haar debuutroman De wetten vertelt Connie Palmen het verhaal van een vrouw op zoek naar zichzelf. Zeven ontmoetingen met zeven mannen in zeven jaar tijd. We zien hoe ze op een spraakmakende manier het schrijverschap ingroeit en zingeving geeft aan haar leven dankzij en ondanks deze ontmoetingen.
Language NP Language no problem S.T.U.C.K. / Traplord Mounia Nassangar / Ivan Michael Blackstock Dans S.T.U.C.K. / Traplord
Sluiten S.T.U.C.K. / Traplord Mounia Nassangar / Ivan Michael Blackstock
22 aug '24
Dit jaar slaat ITA wederom de handen ineen met hiphopdansfestival Summer Dance Forever voor een programma vol fenomenale dansperformances!
Language NP Language no problem Julie ITA Ensemble Theater Julie
Sluiten Julie ITA ensemble / Rebecca Frecknall
25 aug '24 t/m 03 sep '24
De jonge Britse sterregisseur Rebecca Frecknall maakt een eigentijdse bewerking van het beroemde stuk van August Strindberg.
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
03 sep '24 t/m 04 sep '24
'Wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien.' Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem DARKMATTER Cherish Menzo (NL) / GRIP / Frascati Producties Dans DARKMATTER
Sluiten DARKMATTER Cherish Menzo (NL) / GRIP / Frascati Producties
05 sep '24
Hoe zou de wereld eruitzien als er geen kolonisatie had bestaan?
Language NP Language no problem Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau Theater Antigone in de Amazone
Sluiten Antigone in de Amazone NTGent / MST / Milo Rau
05 sep '24
Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa. 
Language NP Language no problem The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival Perspectief The State of the World - Nino Haratischwili
Sluiten The State of the World - Nino Haratischwili Nederlands Theater Festival
06 sep '24
In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de wereldvermaarde en bekroonde bestsellerschrijver, toneelauteur en -regisseur Nino Haratischwili.
Language NP Language no problem Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie Theater Augustus: Oklahoma
Sluiten Augustus: Oklahoma Toneelgroep Maastricht / Theateralliantie
06 sep '24 t/m 07 sep '24
Augustus: Oklahoma speelt zich af op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in Engels) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in Engels)
Sluiten Openbare rondleiding (in Engels) Internationaal Theater Amsterdam
07 sep '24 t/m 05 jul '25
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Engels) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding (in het Nederlands)
Sluiten Openbare rondleiding (in het Nederlands) Internationaal Theater Amsterdam
07 sep '24 t/m 05 jul '25
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel theater-kind Diarree is mijn lievelingskleur (8+)
Sluiten Diarree is mijn lievelingskleur (8+) Theater Artemis / Studio Julian Hetzel
07 sep '24
Theater Artemis en Studio Julian Hetzel presenteren: een talentenshow voor mislukkingen. Wie faalt er als de beste? De kandidaten trekken alles uit de kast, in deze kak-voorstelling met een grote boodschap.
Language NP Language no problem Opening Night De Hoe Theater Opening Night
Sluiten Opening Night De Hoe
09 sep '24
Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving.
Language NP Language no problem Penthesilea ITA Ensemble Theater Penthesilea
Sluiten Penthesilea ITA Ensemble / Eline Arbo
10 sep '24 t/m 28 sep '24
‘Penthesilea is een verpletterende voorstelling en een nieuw hoogtepunt in Arbo’s oeuvre.’, aldus NRC ★★★★★. Regisseur Eline Arbo plaatst het eeuwenoude verhaal van Penthesilea en Achilles te midden van een rockconcert. Een muzikale ode aan de fatale liefde tussen deze twee grootheden.
Language NP Language no problem Schau Rundfunk Theater Schau
Sluiten Schau Rundfunk
10 sep '24
Na een uitverkochte tournee afgelopen seizoen is Rundfunk terug met Schau.
Language NP Language no problem A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien Theater A Case for the Existence of God
Sluiten A Case for the Existence of God Theater Rotterdam / Erik Whien
11 sep '24 t/m 12 sep '24
Regisseur Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zélfs wanneer alles verloren lijkt. In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan.
Language NP Language no problem Herfst Ryan Djojokarso Theater Herfst
Sluiten Herfst Ryan Djojokarso
13 sep '24 t/m 14 sep '24
Herfst is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen. 
Language NP Language no problem Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo Theater Haugtussa
Sluiten Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo
19 sep '24 t/m 20 sep '24
Het ensemble van Nationaltheatret in Oslo, waarin theater en muziek worden verweven, treedt op samen met mezzosopraan Adrian Angelico en pianiste Ingrid Andsnes.
Language NP Language no problem Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer theater-jongeren Romeo & Julia
Sluiten Romeo & Julia HNTJong / Het Nationale Theater / IRC / Noël Fischer
25 sep '24 t/m 27 sep '24
Een spectaculaire remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes.
Language NP Language no problem De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit Theater De zaak Shell
Sluiten De zaak Shell Anoek Nuyens & Rebekka de Wit
28 sep '24 t/m 29 sep '24
De zaak Shell laat geraffineerd zien dat de klimaatcrisis een verantwoordelijkheidscrisis is.
Language NP Language no problem Cliënt E. Busken
ITA Ensemble Theater Cliënt E. Busken
Sluiten Cliënt E. Busken ITA Ensemble / Maria Kraakman
02 okt '24 t/m 17 okt '24
Maria Kraakman debuteerde als regisseur bij ITA met Cliënt E. Busken, een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat en muzikant Jip van den Dool. De tekst is gebaseerd op de laatste roman van Jeroen Brouwers.
Language NP Language no problem Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt Theater Duizend aanslagen op de Obama's
Sluiten Duizend aanslagen op de Obama's Raymi Sambo Maakt
04 okt '24 t/m 05 okt '24
Acht jaar na hun vertrek uit het Witte Huis zoeken Barack en Michelle Obama naar hun plek in de samenleving. In een wereld van extremisme en centrumrechts denken neemt hun relevantie en invloed af.
Language NP Language no problem Prima Facie ITA Ensemble Theater Prima Facie
Sluiten Prima Facie ITA Ensemble / Eline Arbo
04 okt '24 t/m 20 nov '24
Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in het prijswinnende toneelstuk van auteur Suzie Miller. Deze snoeiharde monoloog maakte furore op West End en Broadway. Wereldwijd werden er tal van versies geproduceerd. Eline Arbo was de eerste die het stuk in Nederland op het toneel zette.
Language NP Language no problem Architecture of the Invisible Nederlands Dans Theater 1 Dans Architecture of the Invisible
Sluiten Architecture of the Invisible Nederlands Dans Theater 1
08 okt '24 t/m 10 okt '24
In Architecture of the Invisible presenteert NDT 1 de wereldpremière van Christos Papadopoulos, een nieuwe stem voor Nederlands Dans Theater, en danst de bestaande werken Vanishing Twin (2008) en Clowns (2016) van Jiří Kylián en Hofesh Shechter.
Language NP Language no problem De jaren ITA Ensemble Theater De jaren
Sluiten De jaren Het Nationale Theater / ITA Ensemble / Eline Arbo
09 okt '24 t/m 07 dec '24
'Niets minder dan theatrale magie. […] Een feestelijke taal- en acteerexplosie.' – De Nederlandse Toneeljury. Wegens groot succes komt De jaren terug!
Language NP Language no problem Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde theater-familie Giselle (8+)
Sluiten Giselle (8+) Toneelmakerij / DOX / Timothy de Gilde
18 okt '24 t/m 29 dec '24
Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat. Na eerdere successen presenteert de Toneelmakerij opnieuw een familievoorstelling voor de grote zaal, gebaseerd op een wereldberoemde klassieker.
Language NP Language no problem Heroes Introdans Dans Heroes
Sluiten Heroes Introdans
23 okt '24 t/m 24 okt '24
Rijkgevarieerde premièremix van uiterst fysieke, dynamische dans.
Language NP Language no problem De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan theater-familie De (8+)
Sluiten De (8+) Theater Artemis / hetpaleis / Het Zuidelijk Toneel / Jetse Batelaan
24 okt '24 t/m 25 okt '24
Wat doe je met bijna niks als je altijd heel erg veel gewend bent? In deze nieuwe familievoorstelling van Jetse Batelaan zie je mensen, die eigenlijk nooit iets hebben moeten missen, langzaam alles kwijtraken. Alsof iets of iemand ze een les wil leren.
Language NP Language no problem Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis Theater Werken en dagen
Sluiten Werken en dagen FC Bergman / Toneelhuis
26 okt '24 t/m 27 okt '24
Waar FC Bergmans vorige productie The Sheep Song (2021) een lofzang was op de vrijheid van het individu en de maakbaarheid van het leven, is Werken en dagen een ware ode aan de onstuitbare kracht van de groep en de grenzeloze macht van de natuur.
Language NP Language no problem EUTERPIANS LeineRoebana Dans EUTERPIANS
Sluiten EUTERPIANS LeineRoebana
26 okt '24 t/m 27 okt '24
EUTERPIANS van LeineRoebana verbindt de vreugde en creativiteit van muze Euterpe met de onweerstaanbaarheid van de Sirenen en het martiale van de Amazones. Ze maakt de kracht van vrouwen door de eeuwen heen zichtbaar.
Language NP Language no problem Brideshead Revisited De Warme Winkel Theater Brideshead Revisited
Sluiten Brideshead Revisited De Warme Winkel
30 okt '24 t/m 11 dec '24
Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited, de roman en tv-serie met een cultstatus onder queers én conservatievelingen, de 21e eeuw in.
Language NP Language no problem City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam Perspectief City Talks Amsterdam
Sluiten City Talks Amsterdam Internationaal Theater Amsterdam
31 okt '24
Elke laatste donderdag van de maand presenteert ITA City Talks Amsterdam. Voor deze maandelijkse talkshow nodigen we gasten - van wetenschappers tot kunstenaars en van journalisten tot economen - uit die iets komen vertellen over een maatschappelijk onderwerp of stedelijke trends.
Language NP Language no problem Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia Theater Terug naar Prinsenplein
Sluiten Terug naar Prinsenplein Gershwin Bonevacia
31 okt '24
Een ode aan de onbevreesde ik. Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’.