Broeders verheft u ter vrijheid

Sluiten

Broeders verheft u ter vrijheid

Studio Dries Verhoeven

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Broeders verheft u ter vrijheid
Studio Dries Verhoeven
€ 12,50

Broeders verheft u ter vrijheid toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Waar dient tegenwoordig ons werkende lichaam nog voor? Bij techreuzen zoeken algoritmes 24/7 naar de grootst mogelijke winstmarge. Banen worden overgenomen door robots en vormen van kunstmatige intelligentie. Hebben we nog nut? Komt er een opleving van de arbeidersbeweging, of kunnen we ons beter neerleggen bij de onvermijdelijke automatisering?

Let op: U kunt - wegens de erg beperkte capaciteit - de voorstelling bezoeken zonder Testen voor Toegang.

Meer informatie over uw bezoek aan ITA leest u hieronder.

Grote Zaal
Diverse tijdsloten: elk half uur tussen 14:00 en 21:00
Per tijdslot zijn er 15 kaarten te koop m.u.v. het laatste tijdslot waar 30 kaarten voor te koop zijn
Bezoekers zijn vrij om zo lang te blijven zitten als ze zelf willen
Language No Problem

Broeders verheft u ter vrijheid toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het werk is tot stand gekomen in samenwerking met een groep Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant. Het schouwburgpodium doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien is. Toeschouwers kopen, net zoals in het museum, een kaartje voor een tijdslot. Het woonverblijf van de performers is in kunstinstelling West Den Haag. Gedurende de hele tournee is daar ook een expositie rond het werk te zien.

-|-“Ik vraag me al langer af hoe de toekomst van arbeid er uitziet. Wat doen de ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie met de kansen en de eigenwaarde van werknemers? Wat doen outsourcing en offshoring met de arbeidersbeweging? En waarom zijn Nederlandse werkgevers zo gesteld op mensen uit landen als Polen en Bulgarije?” - Dries Verhoeven

Uw bezoek aan ITA

ITA houdt zich aan de dan geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. Op dit moment is het nog niet bekend welke maatregelen er dan gelden. Ook tijdens deze periode kunnen de maatregelen nog veranderen. ITA zal zijn bezoekers daar in dat geval zo spoedig mogelijk over informeren.

• De voorstelling vindt plaats in de Grote zaal.
• Wij vragen u om uiterlijk 10 minuten voor aanvang, aanwezig te zijn bij de zijingang aan het Leidseplein (ingang Bespreekbureau) en op 1,5 meter aan te sluiten.
• Wij vragen u te allen tijde de aanwijzingen van onze publieksmedewerker op te volgen.
• Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren.
• Onze publieksmedewerker voert de health check met uit.
• U dient zelf uw toegangsticket (geprint of op uw mobiel) te scannen.
-|-• Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. We vragen u een mondkapje op te doen als u ons theater binnenkomt en pas weer af te doen als u, na de voorstelling, het theater weer verlaat.
• Bij ITA zijn helaas geen mondkapjes verkrijgbaar. Het is daarom belangrijk dat u deze zelf meeneemt.
• Er is geen garderobe voorzien. Eventuele jassen en tassen dient u mee te nemen naar de zaal. We vragen u om geen tassen groter dan A4 mee te nemen.
• Er is geen horeca voorzien. Wij vragen u daarom om uw eigen flesje water of bidon mee te nemen.
• Bij het betreden van de zaal wordt u een plaats toegewezen.
• Indien u samen met iemand uit hetzelfde huisgezin bent, mag u naast elkaar plaatsnemen.
• Het desinfectieprotocol is extra aangescherpt. Zo worden deurklinken, leuningen en toiletten extra vaak gereinigd. Wij adviseren u om toch zo weinig mogelijk aan te raken en bij voorkeur thuis gebruik te maken van het toilet.

Pers

“Zoals altijd weet Verhoeven de aandacht van zijn toeschouwers te trekken met een ogenschijnlijk simpel en doeltreffend beeld. Het knappe van al zijn werk is dat hij grote, gecompliceerde thema's terugbrengt tot een essentie. Het is aan de ene kant confronterend, maar toont ook compassie met zijn onderwerp.” - De Volkskrant**** (Vincent Kouters)

“De schoonheid van het zingende robotballet blijft op mijn netvlies hangen. […] Als sirenen blijven de scènes lonken, zoals de waar dat in de schappen doet.” - Theaterkrant (Fransien van der Putt) – keuze van de criticus

-|-“Blikvanger van het (SPRING) openingsweekend is de theaterinstallatie Broeders verheft u ter vrijheid van Dries Verhoeven.”

“Je mag zo lang blijven als je wilt, waarmee Verhoeven je meteen met een dilemma opzadelt: wanneer hou je het weer voor gezien, als je oog in oog staat met deze mensen, die dagelijks acht uur vol moeten maken?” NRC**** (Sander Janssens)

Credits

concept Dries Verhoeven
productie Studio Dries Verhoeven
cast Irina Angelova, Rilka Charovna, Boryana Dzhivdzhanova, Petyo Gyudyulev, Blagovest Ilchevski, Kalin Kupenov, Miroslav Mihov, Valentina Panova, Valentin Stankov, Antonia Tochka
dramaturgie Hella Godee & Miguel Melgares
eerste inspiciënt Niels Runderkamp
AGV robotica Tom Dalhuisen
programmeur robotarmen Casper Wortmann
programmeur systeembesturing Sylvain Vriens
sound design Peer Thielen
techniek Marko Meijer, Niklas van Woerden
geluidsopname Rutger Verberkmoes
stagiair techniek Titus Duitshof
casting & productie Sofia, Bulgarije Christian Bakalov
decorbouw Maarten Smids, Niklas van Woerden, Merijn Versnel
video Wouter van Elderen

Broeders verheft u ter vrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Fonds 21, Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht, BankGiro Loterij Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.