Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

Sluiten

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart

L-E-V / Sharon Eyal & Gai Behar

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart
L-E-V / Sharon Eyal & Gai Behar

Sharon Eyal richtte samen met DJ/producer Gai Behar het gezelschap L-E-V (Hebreeuws voor hart) op. Vrijwel meteen trad het gezelschap toe tot de eredivisie van de dans. Eyal's werk is duister, hypnotisch, sexy, opzwepend en vervreemdend, en wordt uitgevoerd op het allerhoogste niveau. In Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart ondernemen acht dansers een intense reis door de ups en downs van liefdesrelaties. Explosieve hedendaagse dans wisselt af met precieze bewegingen afgeleid van de academische dans en ‘moves’ uit de vogue - niet zonder ironische knipoog. Met kostuums van Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerper bij Dior. Na deel 1 (OCD Love) en deel 2 (Love Chapter 2) halen we met Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart het laatste deel van The Love Cycle-trilogie naar Amsterdam.

Duur 55 minuten
Genre Dans
Taal Language no problem

The Guardian noemt Eyal ‘een van de meest onthutsende en originele choreografen van onze tijd’. Ze leerde het vak bij de beroemde Batsheva Dance Company als danser en artistiek assistent van Ohad Naharin, en veroverde daarna op eigen kracht de wereld. 'Eyal verstaat de kunst om te spreken via dans', schreef de New York Times. 'Die is enorm precies, maar tegelijk krachtig en fysiek. Ze keert het lichaam als het moet binnenstebuiten.'

Zoals altijd weet het duo in zijn nieuwe voorstelling precies het evenwicht te vinden tussen de donkerste emoties, schoonheid en lichtvoetigheid. -|-De sensuele sfeer van de dans wordt versterkt door de bodysuit-achtige kostuums van Maria Grazia Chiuri, hoofdontwerper bij Dior.

Festival Julidans, dat elk jaar neerstrijkt in ITA, werkt vanaf het prille begin samen met L-E-V. OCD Love en Love Chapter 2 waren in 2015 en 2017 al te zien tijdens het festival, dat de voorstellingen ook coproduceerde. Beide keren waren publiek en recensenten razend enthousiast. De Volkskrant: 'Zinderend origineel en extreem precies uitgevoerd. Elke beweging, elke pose kreeg een verrassende en vervreemdende wending.' Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart, tevens een Julidans coproductie, was een van de hoogtepunten van het festival in 2021. De creatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld, dat deels een nieuwe versie heeft opgeleverd!

© Eva Roefs

Sharon Eyal & Gai Behar

Voorafgaand aan de Nederlandse première van Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart, sprak journalist Annette Embrechts voor de Volkskrant met Sharon Eyal en Gai Behar, oprichters van L-E-V. Een artikel over hun partnerschap en samenwerkingen met o.a. het modehuis Dior en indierockband The National.

‘We zitten continu in een creatief proces, dat alleen stopt door de deadline van een première’

Lees het artikel

Kostuums van Dior

Behind the scenes! Neem een kijkje achter de schermen bij het creatieproces van de kostuums voor 'Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart', die ontwerper Maria Grazia Chiuri & Christian Dior Couture speciaal voor de voorstelling ontwierpen.

Bekijk de video

Credits


maker Sharon Eyal
medemaker Gai Behar
muziek Ori Lichtik
kostuums Maria Grazia Chiuri – Christian Dior Couture
licht design Alon Cohen
-|-
dansers Keren Lurie Pardes, Darren Devaney, Alice Godfrey, Guido Dutilh, Dana Pajarillaga, Juan Gil, Clyde Emmanuel Archer
repetitor Davide di Pretoro
co-producenten Sadler's Wells, Ruhrtriennale, Christian Dior Couture, Julidans, Montpellier Danse, Torinodanza Festival, Carolina Performing Arts, Bold Tendencies, Young

MEER DANS

Language NP Language no problem Climb the sky Nederlands Dans Theater 2 Dans Climb the sky
Sluiten Climb the sky Nederlands Dans Theater 2
24 apr '23 t/m 26 apr '23
In elk van de tien duetten wordt een beeld van redding opgeslagen en vastgehouden voor een kort moment van bezinning voordat het weer wordt losgelaten in de dans.
Language NP Language no problem Two Tales Scapino Ballet Rotterdam / RIDCC Dans Two Tales
Sluiten Two Tales Scapino Ballet Rotterdam / RIDCC
02 mei '23 t/m 03 mei '23
Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring.
Language NP Language no problem Umwelt Maguy Marin Dans Umwelt
Sluiten Umwelt Maguy Marin
09 mei '23 t/m 10 mei '23
Umwelt is een kantelpunt in het werk van Maguy Marin en biedt een fascinerende visie op wat het bestaan is - banaal, meervoudig, verbonden met echo's van andere bestaansvormen.
Language NP Language no problem 30 appearances out of darkness Arno Schuitemaker Dans 30 appearances out of darkness
Sluiten 30 appearances out of darkness Arno Schuitemaker
14 mei '23
Met 30 appearances out of darkness creëert Arno Schuitemaker een ervaring waar vanuit het duister een nieuwe dimensie opent.
Language NP Language no problem Raw are the roots Nederlands Dans Theater 1 Dans Raw are the roots
Sluiten Raw are the roots Nederlands Dans Theater 1
19 mei '23 t/m 21 mei '23
Met een toon die reflecteert op de menselijke conditie, creëert Landerer poëtische composities die geworteld zijn in verzet en veerkracht en gevormd worden door helderheid en intentie.
Language NP Language no problem Dorian (14+) Junior Company / ISH Dance Collective / Het Nationale Ballet Dans Dorian (14+)
Sluiten Dorian (14+) Junior Company / ISH Dance Collective / Het Nationale Ballet
30 mei '23
Het verhaal van Wilde’s boek, in een excentrieke, eigentijdse setting.
Language NP Language no problem Exótica Amanda Piña, nadaproductions Dans Exótica
Sluiten Exótica Amanda Piña, nadaproductions
06 jun '23 t/m 07 jun '23
In het begin van de twintigste eeuw hadden veel dansers en choreografen uit verschillende delen van de wereld veel succes in Europa. Toch raakten ze in de vergetelheid omdat ze niet in de westerse canon pasten. Met EXÓTICA blaast choreograaf Amanda Piña hun werk nieuw leven in.
Language NP Language no problem Lemniskata Lukas Avendaño Dans Lemniskata
Sluiten Lemniskata Lukas Avendaño
12 jun '23 t/m 14 jun '23
Een abstract decor met enorme, met touw bespannen frames, een geluidsontwerp voor pre-koloniale instrumenten en een krachtige groepschoreografie, maken het eerste grootschalige danswerk van de Mexicaanse kunstenaar Lukas Avendaño tot een poëtische reis.