De Meester en Margarita

Sluiten
Nederlands Theater Festival

De Meester en Margarita

Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Meester en Margarita
Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2022 in de officiële juryselectie!

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Duur 90 minuten
Genre Muziektheater
Taal Nederlands

De Meester en Margarita


In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars.
-|-
Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

REVIEWS

NRC

'De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast'

Volkskrant

'Wat een feestje, deze Meester en Margarita van Konvooi'

Leeuwarder Courant

'Onnavolgbaar en verwarrend'

Officiële juryselectie NTF

De meester en Margarita is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2022. Uit het juryrapport: 'Het sinistere plezier spat van het podium in deze adembenemende muziektheaterervaring, waarin de waarheid wordt ontmanteld en twijfel en verwarring vervolgens vrolijk gerehabiliteerd worden. De meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie waar je niet uit wakker wilt worden.'

CREDITS


concept KONVOOI: Jacob de Groot (spel), Belle van Heerikhuizen (regie), Jasper van Hofwegen (spel), Marit Hooijschuur (spel),Victor IJdens (spel) en Bart Sietsema (spel)
muziek 1e bedrijf Tessa Jackson
scenografie Ruben Wijnstok
kostuums David Laport
begeleiding Liesbeth Coltof
lichtontwerp Stefan Dijkman
-|-
geluid Bram Anneveldt
licht Guido van den Hof
choreografie-advies Pim Veulings
spoken word-advies Rosana Salden, synth-advies: Thijs van Vuure
assistent kostuum Benjamin Stroo
muzikanten 1e bedrijf Darius Timmer (piano), Pat Cleaver (bas), Jeroen Batterink (drums), Floris Van Der Vlugt (clarinet), Randell Heye (trompet)

MEER MUZIEKTHEATER

Language NP Language no problem Keraban Het Volksoperahuis en reART Collective Muziektheater Keraban
Sluiten Keraban Het Volksoperahuis en reART Collective
28 mrt '24
Een epische muziektheatervoorstelling waarin we worden meegevoerd op een muzikale reis langs landen en culturen rondom de Zwarte Zee en kennis maken met volkse tradities uit die regio.
Language NP Language no problem Vlag Yousef Gnaoui / Likeminds Theater Vlag
Sluiten Vlag Yousef Gnaoui / Likeminds
28 mrt '24 t/m 29 mrt '24
VLAG is een theatraal-muzikaal-beeldende voorstelling waarin, Yousef Gnaoui, onze ideeën over religie, spiritualiteit, geloven en leven, uit elkaar laat vallen en in een nieuw perspectief laat samensmelten.
Language NP Language no problem Welkom in de Noordside Verdedig Noord Muziek Welkom in de Noordside
Sluiten Welkom in de Noordside Verdedig Noord
30 mrt '24
Een hiphop theaterconcert dat een vuist in de lucht is én een hart onder de riem voor iedereen die de stad lief heeft en lief wil houden.