De Meester en Margarita

Sluiten
Nederlands Theater Festival

De Meester en Margarita

Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Meester en Margarita
Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2022 in de officiële juryselectie!

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Duur 90 minuten
Genre Muziektheater
Taal Nederlands

De Meester en Margarita


In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars.
-|-
Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

REVIEWS

NRC

'De meester en Margarita is muziektheater dat op alle facetten omverblaast'

Volkskrant

'Wat een feestje, deze Meester en Margarita van Konvooi'

Leeuwarder Courant

'Onnavolgbaar en verwarrend'

Officiële juryselectie NTF

De meester en Margarita is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2022. Uit het juryrapport: 'Het sinistere plezier spat van het podium in deze adembenemende muziektheaterervaring, waarin de waarheid wordt ontmanteld en twijfel en verwarring vervolgens vrolijk gerehabiliteerd worden. De meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie waar je niet uit wakker wilt worden.'

CREDITS


concept KONVOOI: Jacob de Groot (spel), Belle van Heerikhuizen (regie), Jasper van Hofwegen (spel), Marit Hooijschuur (spel),Victor IJdens (spel) en Bart Sietsema (spel)
muziek 1e bedrijf Tessa Jackson
scenografie Ruben Wijnstok
kostuums David Laport
begeleiding Liesbeth Coltof
lichtontwerp Stefan Dijkman
-|-
geluid Bram Anneveldt
licht Guido van den Hof
choreografie-advies Pim Veulings
spoken word-advies Rosana Salden, synth-advies: Thijs van Vuure
assistent kostuum Benjamin Stroo
muzikanten 1e bedrijf Darius Timmer (piano), Pat Cleaver (bas), Jeroen Batterink (drums), Floris Van Der Vlugt (clarinet), Randell Heye (trompet)

MEER MUZIEKTHEATER

Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
24 nov '23 t/m 25 nov '23
Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project at the Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project at the Royal Court Theatre
11 dec '23 t/m 30 dec '23
Een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.