30 mrt '19

De Pennen van NRC

NRC
Koop uw kaarten
€ 35 / NRC-abonnees € 27,50

Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.

Grote zaal
19.30
vanaf 21.45 u verschillende café's
Nederlands gesproken

Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken

Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Journalistiek is lang een monoloog geweest. De redactie schreef, de lezer las. Contacten tussen journalist en lezer waren schaars. Dat verandert gelukkig. Op deze avond kunt u de pennen van NRC ontmoeten, redacteuren, columnisten en andere medewerkers. Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.

Hoofdprogramma

  • We werpen een blik op Europa met onze correspondenten Caroline de Gruyter, René Moerland, Stéphane Alonso, Tijn Sadée en adjunct-hoofdredacteur Elske Schouten. Over de Brexit, de aankomende Europese verkiezingen en de gele hesjes.
  • De Haagse redactie geeft een inkijkje in het politieke jaar. Valt Rutte III? Tom-Jan Meeus, Marike Stellinga en Guus Valk gaan met elkaar in debat onder leiding van Lamyae Aharouay.
  • We besteden aandacht aan de rol van de recensent met culinair recensent Joël Broekaert, filmrecensent Coen van Zwol, recensent klassiek en opera Mischa Spel en boekenrecensent Toef Jaeger onder leiding van televisierecensent Arjen Fortuin.
  • Kamagurka geeft commentaar in de vorm van cartoons.
  • Columnisten Japke-d. Bouma, Marcel van Roosmalen, Maxim Februari en Emilie van Outeren lezen voor uit eigen werk.
  • Chef-opinie Monique Snoeijen is gastvrouw van deze avond.

In gesprek met NRC-redacteuren

Na het hoofdprogramma kunt u vanaf 21.45 uur in verschillende cafés in gesprek met NRC-redacteuren en -medewerkers. Wij vragen u voorafgaand om een keuze te maken welk café u wilt bezoeken.

- vraag in het interviewcafé het hemd van het lijf van Coen Verbraak en Jannetje Koelewijn
- kom alles te weten over onderzoeksjournalistiek. Chef Hugo Logtenberg en onderzoeksjournalist Esther-Rosenberg beantwoorden al uw vragen in het onderzoekscafé
- Ga in discussie met chef-boeken Michel Krielaars in het boekencafé
- Stel al uw vragen aan sportjournalisten Dennis Meinema en Carolina Trujillo in het sportcafé
- Raak geïnspireerd in het filosofisch café door onder anderen Bas Heijne