De Pennen van NRC

Sluiten

De Pennen van NRC

NRC

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
De Pennen van NRC
NRC
€ 35 / NRC-abonnees € 27,50

Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.

Grote zaal
19.30
vanaf 21.55 u verschillende café's
Nederlands gesproken

Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken

Wie zijn ze eigenlijk, de mensen die NRC maken? Wat boeit hen? Hoe kijken ze naar de toekomst van hun vak en liggen ze wel eens wakker van kritiek die ze krijgen? Journalistiek is lang een monoloog geweest. De redactie schreef, de lezer las. Contacten tussen journalist en lezer waren schaars. Dat verandert gelukkig. Op deze avond kunt u de pennen van NRC ontmoeten, redacteuren, columnisten en andere medewerkers. Ga in gesprek met de mensen die uw krant maken.

Hoofdprogramma

 • We werpen een blik op Europa met onze correspondenten Caroline de Gruyter, René Moerland, Stéphane Alonso, Tijn Sadée en adjunct-hoofdredacteur Elske Schouten. Over de Brexit, de aankomende Europese verkiezingen en de gele hesjes.
 • De Haagse redactie geeft een inkijkje in het politieke jaar. Valt Rutte III? Tom-Jan Meeus, Marike Stellinga en Guus Valk gaan met elkaar in debat onder leiding van Lamyae Aharouay.
 • We besteden aandacht aan de rol van de recensent met culinair recensent Joël Broekaert, filmrecensent Coen van Zwol, kunstcriticus Sandra Smallenburg en boekenrecensent Toef Jaeger onder leiding van televisierecensent Arjen Fortuin.
 • Kamagurka geeft commentaar in de vorm van cartoons.
 • Columnisten Japke-d. Bouma, Marcel van Roosmalen, Maxim Februari en Emilie van Outeren lezen voor uit eigen werk.
 • Chef-opinie Monique Snoeijen is gastvrouw van deze avond.

In gesprek met NRC-redacteuren

Na het hoofdprogramma kunt u vanaf 21.45 uur in verschillende cafés in gesprek met NRC-redacteuren en -medewerkers. Wij vragen u voorafgaand om een keuze te maken welk café u wilt bezoeken.

 • Coen Verbraak brengt zijn nieuwe rubriek Van geluk gesproken live op het podium en interviewt iemand uit het publiek over geluk. Kan dat soms naadloos verweven zijn met ongeluk?
 • In het onderzoekscafé vertellen Esther Rosenberg en Carola Houtekamer, onder leiding van Hugo Logtenberg, over omkoping bij het grootste familiebedrijf van Nederland.
 • Michel Krielaars en Thomas de Veen van de boekenredactie bespreken Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer.
 • Dennis Boxhoorn en Daniëlle Pinedo gaan, onder leiding van Emilie van Outeren, in debat over vrouwen en sport.
 • In het filosofische café gaan Bas Heijne en Caroline de Gruyter met elkaar in gesprek over de opstand tegen de elite.