Gala van de Wetenschap 2022

Sluiten

Gala van de Wetenschap 2022

New Scientist

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Gala van de Wetenschap 2022
New Scientist

Op 22 november 2022 brengt New Scientist voor de tiende keer een ode aan de wetenschap. Kom naar deze feestelijke jubileumeditie van het Gala van de Wetenschap en ervaar hoe de allerbeste wetenschappers een onalledaags inkijkje geven in hun vakgebied. Dit jaar is niemand minder dan Marcel Levi curator van de avond. Levi is internist, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Duur 150 minuten
Genre Evenement
Taal Nederlands

Sprekers

We duiken diep in de wonderlijke wereld van de wetenschap met verschillende inspirerende sprekers, waaronder minister Robbert Dijkgraaf, Ionica Smeets, Casper Albers en Jan Pieter van der Schaar.

Marcel Levi

Voorzitter NWO en Hoogleraar Geneeskunde bij Universiteit van Amsterdam. Naast internist en hoogleraar, is hij sinds april 2021 voor-zitter van NWO. Dit jaar is hij curator van het Gala.

Robbert Dijkgraaf

Na een indrukwekkende carrière als hoogleraar in de theoretisch natuurkunde, is hij nu minister OC&W.

Ionica Smeets

Hoogleraar Wetenschapscommunicatie bij Universiteit Leiden. Als hoogleraar, journalist, schrijver en presentatrice dicht ze het gat tussen de wetenschap en de samenleving.

Casper Albers

Hoogleraar Statistiek en Datavisualisatie bij Rijksuniversiteit Groningen. Met zijn onderzoek maakt hij psychologische dynamische modellen inzichtelijker. Ook schrijft hij columns.

Lori DiVito

Hoogleraar Innovatie en Ondernemerschap bij Amsterdam University of Applied Sciences. Ze bestudeert de dynamiek van samenwerkingen tussen grote organisaties, met een focus op duurzaamheid.

Garima Sharma

Duurzaamheidswetenschapper bij American University, Washington D.C. Haar onderzoek richt zich op sociaal ondernemerschap, duurzaamheid en de relatie tussen winst en intenties.

Jan Pieter van der Schaar

Theoretisch natuurkundige bij Universiteit van Amsterdam. Hij werkt op het snijvlak van quantumzwaartekracht, de snaartheorie en kosmologie.

Vicky Beckers

Promovenda Functionele aanpassingen bij Naturalis Biodiversity Center. Met haar onderzoek tracht ze omgevings- en genetische factoren van houtvorming te identificeren.

Willemijn Kadijk

Promovenda Politiek extremisme bij Universiteit van Amsterdam. Ze bestudeert de methoden die extremistische groepen gebruiken in hun strijd tegen de democratische rechtsorde.

Jean Tillie

Hoogleraar Politicologie bij Universiteit van Amsterdam. Hij focust zich op Diversiteit en Politieke Integratie. Ook is hij decaan van de Faculteit Maatschappij en Recht.

Jan van den Berg

Podiumkunstenaar. Hij maakt theatervoorstellingen en films, waarin hij op bijzondere wijze de grens tussen feit en fictie verkent.

Jim Jansen

Hoofdredacteur New Scientist | Presentator van het Gala van de Wetenschap 2022. Naast hoofdredacteur van New Scientist, is hij een graag geziene gast in de media. Hij schrijft columns en boeken.

MEER PERSPECTIEF

Language NP Language no problem Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam Perspectief Openbare rondleiding
Sluiten Openbare rondleiding Internationaal Theater Amsterdam
07 mei '22 t/m 03 jun '23
Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u deelnemen aan de openbare rondleiding (in het Nederlands) door het gebouw en krijgt u een kijkje achter alle deuren die anders gesloten blijven.
Language NP Language no problem Face Forward ZAM Magazine Perspectief Face Forward
Sluiten Face Forward ZAM Magazine
05 feb '23
Programma met de Nelson Mandela lezing, muziek, dans en meer.
Language NP Language no problem Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times 3
Sluiten Sign of the Times 3 Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
14 feb '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.
Language NP Language no problem Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College Perspectief Haagsch College met Beatrice de Graaf
Sluiten Haagsch College met Beatrice de Graaf Haagsch College
17 mei '23
In een avontuurlijke tocht langs grote crises vanaf Napoleon tot nu laat De Graaf zien hoe onbekende geschiedenissen ons kunnen inspireren tot grootse daden en geloof in de toekomst.
Language NP Language no problem Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie Perspectief Sign of the Times: Forum on European Culture
Sluiten Sign of the Times: Forum on European Culture Internationaal Theater Amsterdam / De Balie
04 jun '23
In de programmaserie Sign of the Times koppelen Internationaal Theater Amsterdam en debatcentrum De Balie voorstellingen van het ITA-ensemble aan de grote maatschappelijke thema’s van vandaag in een unieke combinatie van theater en gesprek.