08 apr '20

GEK GEZICHT (6+)

Introdans
Bestel kaarten
3e rang va €10 - 1e rang va €17,50
Sluiten
08 apr '20

GEK GEZICHT (6+)

Introdans

GEK GEZICHT is een vrolijke familievoorstelling met maar liefst vijf werken van de jonge choreografen Alexander Ekman en David Middendorp. Beide staan bekend om hun vrolijke creaties, waarin gekte en aanstekelijke humor de boventoon voeren. Middendorp haalde in America’s Got Talent de halve finale met zijn choreografie Blue Yourney.

Duur NNB
Genre Dans

Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.

De Nederlander David Middendorp is beroemd door de unieke wijze waarop hij dans en animatie met elkaar combineert. Speciaal voor Introdans creëerde Middendorp in 2008 Blue Journey. De choreografie opende wereldwijd de deuren voor de jonge Nederlander. Zo behaalde hij met een bewerkte versie van het stuk de halve finale van America’s Got Talent en betoverde zo miljoenen televisiekijkers. Nu is Blue Journey in zijn originele versie opnieuw bij Introdans te zien.

Verder presenteert Introdans Middendorps werk Face Machine, geïnspireerd op het bekende fenomeen van de ‘selfie’. Hij maakte een hilarische choreografie speciaal voor het gezicht. Tot slot is ook een nieuw werk van hem te zien, een duet dat bij Introdans in wereldpremière gaat.

De 35-jarige Zweed Alexander Ekman wordt vooral geprezen om zijn meesterlijke timing en de theatrale gekte in zijn choreografieën. Het prijswinnende Swingle Sisters is een van de vroege werken van Ekman. Drie danseressen, gezeten aan een rijdende tafel, hoesten hardop in een strak ritme. Dit wordt door Ekman op geestige en eigenzinnige wijze uitgewerkt. In Ekmans choreografie Whim komen zijn gevoel voor humor en timing perfect tot uiting. Thema van de choreografie is onze eeuwige drang om erbij te willen horen. Eerder al presenteerde Introdans de stoelenchoreografie uit Whim in het programma So You Think You Can Stoelendans, dat werd onderscheiden met een Zilveren Krekel. Nu brengt Introdans voor het eerst de complete choreografie.

Introdans werd opgericht in 1971 en is al jaren een toonaangevend gezelschap op het gebied van modern ballet. Introdans geeft een eigentijdse invulling aan ballet en wil iedereen, jong en oud, meenemen in de beleving van dans.

Programma

Whim | Nederlandse première | choreografie Alexander Ekman

Swingle Sisters | choreografie Alexander Ekman

Blue Journey | choreografie David Middendorp

Face Machine | Introdans-première | choreografie David Middendorp

nieuwe creatie | wereldpremière | choreografie David Middendorp

Credits

choreografie Alexander Ekman, David Middendorp

Meer voor de hele familie

Language NP Language no problem Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)Theater Theater Rotterdam / Pieter Kramer Repelsteeltje en de blinde prinses (8+)
Sluiten Repelsteeltje en de blinde prinses (8+) Theater Rotterdam / Pieter Kramer
23 jan '20 t/m 26 jan '20
Na het uitstapje naar het ‘stuk der stukken’ Hamlet, de familievøørstelling afgelopen seizoen, keren de makers van Lang en Gelukkig, Woef Side Story en Snorro terug naar de wereld van de sprookjes.
Language NP Language no problem workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)Een leven lang leren Theater Rotterdam workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar)
Sluiten workshop bij Repelsteeltje (8 - 14 jaar) Theater Rotterdam
25 jan '20
In deze workshop van anderhalf uur ga je onder begeleiding van een bevlogen theaterdocent de vloer op en maak je in razend tempo je eigen Repelsteeltje.
Language NP Language no problem De Familie van Nielie in alle staten (6+)Theater Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts De Familie van Nielie in alle staten (6+)
Sluiten De Familie van Nielie in alle staten (6+) Theatergroep Kwatta / Josee Hussaarts
12 feb '20
De familie van Nielie gaat naar Los Angeles, waar vader Theo is uitgenodigd voor Het Uitvinderscongres. Maar al op het vliegveld van New York raakt het gezin elkaar kwijt en zetten ze alles op alles om elkaar terug te vinden.
Language NP Language no problem Juffenballet (6+)Dans Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings Juffenballet (6+)
Sluiten Juffenballet (6+) Maas theater en dans / BonteHond / René Geerlings
01 apr '20
Een familievoorstelling met veel dans, decorwisselingen, humor en liedjes.
Language NP Language no problem GEK GEZICHT (6+)Dans Introdans GEK GEZICHT (6+)
Sluiten GEK GEZICHT (6+) Introdans
08 apr '20
Vijf eigentijdse choreografieën met doldwaze dans voor jong en oud.
Language NP Language no problem Trojan Wars (14+)Theater HNTjong / Noël Fischer Trojan Wars (14+)
Sluiten Trojan Wars (14+) HNTjong / Noël Fischer
14 apr '20 t/m 15 apr '20
Een spannende bingewatch-marathon op het strijdtoneel van Grieken en Trojanen.
Language NP Language no problem GRIMM (8+)Dans ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet GRIMM (8+)
Sluiten GRIMM (8+) ISH / Junior Company / Het Nationale Ballet
16 apr '20 t/m 17 apr '20
Hiphop en klassiek ballet komen verrassend samen in sprookjesachtige voorstelling.
Language NP Language no problem Peter Pan (6+)Theater Theater Terra Peter Pan (6+)
Sluiten Peter Pan (6+) Theater Terra
24 mei '20
Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland. Van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin, voor iedereen vanaf 6 jaar.
Language NP Language no problem De geheime tuin (7+)Theater Toneelgroep Maastricht / Servé Hermans De geheime tuin (7+)