High-Rise

High-Rise
13 nov '24 t/m 14 nov '24
Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen

Een muzikale koortsdroom over de mens in vrije val.

Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard. KONVOOI creëert een muzikaal, absurd en ontregelend angstvisioen van de mens die tegen beter weten in zichzelf wil redden.

Duur nnb
Genre muziektheater
Taal Nederlands

High-Rise


De eigenaardige wiskundige Alice verhuist op aanraden van haar broer Bobby naar een appartement op de vijfentwintigste verdieping van een moderne woontoren. Het gebouw is van alle gemakken voorzien: een gym, een supermarkt en een weelderig dakterras. Hoe hoger je komt, hoe duurder de appartementen. Alles is voorhanden en alles is comfortabel - voor even. Vanaf het moment dat met Alice ook het laatste appartement bewoond is, gebeuren er onverklaarbare dingen. Geleidelijk aan begint het gebouw, en met haar de verstandhouding tussen de bewoners, barsten te vertonen. En vooral - niemand lijkt in te willen grijpen. Terwijl Alice grip probeert te krijgen op het geleidelijke verval van de flat, passen de andere bewoners zich aan. Of verdwijnen. Haar broer Bobby wil zijn flat niet meer uit. De steenrijke architect van het gebouw, Royal, kijkt vanaf zijn penthouse op het dak gefascineerd naar beneden. Tegelijkertijd begint de verongelijkte documentairemaker Wilder vanaf de begane grond verbeten zijn weg naar boven. High-Rise is een absurd, ontregelend en muzikaal portret van de mens in vrije val.
-|-
KONVOOI stelt zichzelf met High-Rise de vraag: hoe om te gaan met het gevoel dat de wereld binnen afzienbare tijd onleefbaar wordt? Ze onderzoekt niet alleen de zelfgenoegzame problemen van onze samenleving, maar vooral ook de aard van de angst zelf. De voor KONVOOI inmiddels bekende stijl van klassieke samenzang wordt voor dit verontrustende toekomstvisioen gecombineerd met elektronische muziek, waarin klassieke muziek, bassen en drums de hoofdrol spelen.

High-Rise van Orkater en KONVOOI, in regie van Belle van Heerikhuizen

Over de makers

In 2019 maakte KONVOOI haar succesdebuut ILIAS binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers. Met haar tweede Nieuwkomersvoorstelling De meester en Margarita in 2021 oogstte het collectief opnieuw veel lof bij pers en publiek. De voorstelling werd in 2022 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival. Na het Nieuwkomerstraject heeft KONVOOI zich voor de komende jaren vast aan Orkater verbonden.

Orkater is al vijftig jaar hét muziektheatergezelschap van Nederland, waar verhalen worden verteld die nu belangrijk zijn en waar muziek evenveel waarde heeft als taal. Orkaterproducties zijn direct, gevoelig, gewaagd en gul.

Credits


regie Belle van Heerikhuizen
dramaturgie Liesbeth Coltof
decor Ruben Wijnstok
kostuums Esmée Thomassen
lichtontwerp Stefan Dijkman
compositiebijdrage, sounddesign Aniek de Rooij
-|-
spel Jasper Stoop, Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Victor IJdens, Bart Sietsema en Imke Smit

MEER MUZIEKTHEATER

Language NP Language no problem Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Het Zomeroffer
Sluiten Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
25 jun '24 t/m 10 aug '24
Deze zomer gaat het gebeuren: de auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht, individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
03 sep '24 t/m 04 sep '24
'Wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien.' Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo Theater Haugtussa
Sluiten Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo
19 sep '24 t/m 20 sep '24
Het ensemble van Nationaltheatret in Oslo, waarin theater en muziek worden verweven, treedt op samen met mezzosopraan Adrian Angelico en pianiste Ingrid Andsnes.
Language NP Language no problem High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater High-Rise
Sluiten High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
12 nov '24 t/m 14 nov '24
Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard.
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet Dans Normality No More
Sluiten Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet
28 jan '25 t/m 29 jan '25
In Normality No More – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?
Language NP Language no problem Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou Muziektheater Hardkoor
Sluiten Hardkoor Theater Utrecht / Nederlands Kamerkoor / Holland Festival / Naomi Velissariou
01 apr '25 t/m 02 apr '25
HARDKOOR is een stand-up tragedy concert, een stream of self-consciousness op techno, triphop en koormuziek.
Language NP Language no problem De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus Muziektheater De dood van Benny Simons
Sluiten De dood van Benny Simons Orkater / Shady El-Hamus
03 apr '25 t/m 04 apr '25
De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. 
Language NP Language no problem Queen of Disco Rightaboutnow Inc. Muziektheater Queen of Disco
Sluiten Queen of Disco Rightaboutnow Inc.
24 mei '25 t/m 25 mei '25
Winnaar Toneelschrijfprijs 2023, wegens succes in reprise! QUEEN OF DISCO is een muziektheatervoorstelling over de onweerstaanbare opkomst, de tragische ondergang en onvermijdbare wedergeboorte van disco, belichaamd door disco-icoon en flamboyante LGBTQ-activist SYLVESTER.