I have missed you forever (Opera Forward Festival)

Sluiten

I have missed you forever (Opera Forward Festival)

De Nationale Opera

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
I have missed you forever (Opera Forward Festival)
De Nationale Opera
Tussen 18 en 35 jaar - €25 regulier € 45,00

Wegens coronagevallen hebben wij alle voorstellingen helaas af moeten gelasten.Verwarrend, uitputtend, maar ook spannend en opwindend. - Theaterkrant

In een theater komen verschillende mensen bijeen voor een herdenkingsdienst. Zoals bij elke begrafenis heeft iedereen een andere herinnering, een ander beeld of idee van de persoon die ze gedenken. Degene die stierf leidde vele levens en droeg vele, onzichtbare geschiedenissen met zich mee. En langzaamaan klinken er meerdere stemmen die hun verhaal willen vertellen. Stemmen van mensen die zijn verstoten, vervolgd of vergeten. Toch zijn ze hier, springlevend. Ze vormen een optocht met verhalen, toespraken en muziek: allemaal anders in aard en tijd, maar nu bewegend als één, verenigd.

Aanvangstijd 20:00
Duur 110 minuten, zonder pauze
Locatie Grote Zaal
Taal Engels met Engelse & Nederlandse boventiteling

Inleiding 12 maart, 19:00, Koninklijke Foyer

Wereldpremière

Een collectief van performers, schrijvers en componisten met een basis in verschillende disciplines en achtergronden werkt intensief samen. Door onderling verhalen te delen, elkaar liederen en bewegingen aan te leren en vaardigheden uit te wisselen in workshops en via onlinekanalen, werd de grondlaag gelegd voor deze productie. Het makersteam heeft haar ideeën aan de performers gegeven, die op hun beurt met een overvloed aan visies en creaties op de proppen zijn gekomen.-|- Dat alles komt samen in een laatste snelkookpanmontage en repetitieperiode die leidt tot de voorstellingen in ITA. Daar zal het publiek de performers omringen, en op haar beurt omringd worden door rituelen van rouw en vreugde, begeleid door een hond als ieders beste vriend, als gids, beschermer en verbinder.

I have missed you forever is onderdeel van het Opera Forward Festival 2022.

Bekijk beschikbaarheid

Credits

concept & creatie Lisenka Heijboer Castañón, Manoj Kamps, Antonio Cuenca Ruiz, Sarah Sluimer, Pete Harden, Carmen Schabracq, Eddy van der Laan, Hendrik Walther

muziek Pete Harden, Ethan Braun, Rick van Veldhuizen, Sarah Hennies, Lingbo Ma

tekst Sarah Sluimer, Alma Mathijsen, Romana Vrede, Olivier Willemsen, Esther Mugambi -|-cast Chloë Abbott, Marc Alberto, Berima Amo, Jonathan Bonny, Katharine Dain, Reinaldo Donoso, Efe Erdem, Aktas Erdogan, Gil Gomes Leal, Manoj Kamps, Yung-Tuan Ku, Luciana Mancini, Marta Miller, Esther Mugambi, Wilco Oomkes, Stephanie Pan, Edu Rojas, Maciej Straburzynski, Thora Sveinsdóttir, Cody Takács, Patrick Votrian

Coproductie met Asko|Schönberg

[Collective Works]

Met hun FAUST [Working title] brachten Kamps en Heijboer Castañón een werkpraktijk mee naar De Nationale Opera, die DNO ook in de toekomst met hen én andere kunstenaars wil blijven onderzoeken. Onder de noemer [Collective Works] maakt DNO daarom ruimte vrij voor experiment, zowel op het podium als in de repetitiestudio. Die ruimte is bedoeld voor onderzoek naar nieuwe werkvormen met een collectief karakter. Wat betekent het om als collectief opera te maken? En wat betekent het om dat op een inclusieve manier te doen?-|-[Collective Works] is een initiatief waarin de visie van OFF centraal staat; het gaat over het ontdekken van andere verhalen en vormen, over het experimenteren met gezamenlijke maakprocessen en het onderzoeken van de eindeloze mogelijkheden van de kunstvorm.

Bestel kaarten

Asko|Schönberg

I have missed you forever is een coproductie met Asko|Schönberg, onder leiding van Manoj Kamps. Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble dat nieuwe muziek uit de 20ste en 21ste eeuw viert. Ze voeren zowel repertoire van grote gevestigde componisten uit als werken van een nieuwe generatie jonge talenten. Talentontwikkeling neemt een prominente plaats in binnen de identiteit van het ensemble.

Meer muziektheater

Language NP Language no problem 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem theater-familie 1000+1 Nacht (8+)
Sluiten 1000+1 Nacht (8+) Toneelmakerij / Sadettin K. / Paul Knieriem
20 okt '23 t/m 30 dec '23
De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar!
Language NP Language no problem The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project in co-production with The Royal Court Theatre Muziektheater The Promise (The Song Project)
Sluiten The Promise (The Song Project) Wende’s Song Project in co-production with The Royal Court Theatre
11 dec '23 t/m 30 dec '23
Een ontroerende, moderne songcyclus over identiteit, afkomst en alle grijstinten van het vrouw zijn in onze tijd.
Language NP Language no problem Masterclass Wende MusicalMakers Perspectief Masterclass Wende
Sluiten Masterclass Wende MusicalMakers
30 dec '23
Unieke masterclass over songwriting met Wende Snijders.
Language NP Language no problem Nekyia Onassis Stegi / Giannis Aggelakas & Christos Papadopoulos Muziektheater Nekyia
Sluiten Nekyia Onassis Stegi / Giannis Aggelakas & Christos Papadopoulos
07 feb '24 t/m 08 feb '24
Giannis Aggelakas, muzikant, dichter en belangrijkste grondlegger van de Griekse rockscene, werkt samen met gevestigde choreograaf Christos Papadopoulos aan Nekyia, een unieke kijk- en luisterervaring van de meest aangrijpende rapsodie van het Homerische epos.
Language NP Language no problem Rebetiko concert Lena Kitsopoulou & band Muziek Rebetiko concert
Sluiten Rebetiko concert Lena Kitsopoulou & band
10 feb '24
Ontdek het geluid van Rebetiko, een muzikaal genre dat zijn oorsprong vindt in de steden en havens van Griekenland, dat de levens van vluchtelingen weerspiegelt en evolueert van vooroorlogse verhalen over criminaliteit naar naoorlogse thema's over liefde en sociale verschijnselen.