I have missed you forever (Opera Forward Festival)

Sluiten

I have missed you forever (Opera Forward Festival)

De Nationale Opera

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
I have missed you forever (Opera Forward Festival)
De Nationale Opera
Tussen 18 en 35 jaar - €25 regulier € 45,00

Wegens coronagevallen hebben wij alle voorstellingen helaas af moeten gelasten.Verwarrend, uitputtend, maar ook spannend en opwindend. - Theaterkrant

In een theater komen verschillende mensen bijeen voor een herdenkingsdienst. Zoals bij elke begrafenis heeft iedereen een andere herinnering, een ander beeld of idee van de persoon die ze gedenken. Degene die stierf leidde vele levens en droeg vele, onzichtbare geschiedenissen met zich mee. En langzaamaan klinken er meerdere stemmen die hun verhaal willen vertellen. Stemmen van mensen die zijn verstoten, vervolgd of vergeten. Toch zijn ze hier, springlevend. Ze vormen een optocht met verhalen, toespraken en muziek: allemaal anders in aard en tijd, maar nu bewegend als één, verenigd.

Aanvangstijd 20:00
Duur 110 minuten, zonder pauze
Locatie Grote Zaal
Taal Engels met Engelse & Nederlandse boventiteling

Inleiding 12 maart, 19:00, Koninklijke Foyer

Wereldpremière

Een collectief van performers, schrijvers en componisten met een basis in verschillende disciplines en achtergronden werkt intensief samen. Door onderling verhalen te delen, elkaar liederen en bewegingen aan te leren en vaardigheden uit te wisselen in workshops en via onlinekanalen, werd de grondlaag gelegd voor deze productie. Het makersteam heeft haar ideeën aan de performers gegeven, die op hun beurt met een overvloed aan visies en creaties op de proppen zijn gekomen.-|- Dat alles komt samen in een laatste snelkookpanmontage en repetitieperiode die leidt tot de voorstellingen in ITA. Daar zal het publiek de performers omringen, en op haar beurt omringd worden door rituelen van rouw en vreugde, begeleid door een hond als ieders beste vriend, als gids, beschermer en verbinder.

I have missed you forever is onderdeel van het Opera Forward Festival 2022.

Bekijk beschikbaarheid

Credits

concept & creatie Lisenka Heijboer Castañón, Manoj Kamps, Antonio Cuenca Ruiz, Sarah Sluimer, Pete Harden, Carmen Schabracq, Eddy van der Laan, Hendrik Walther

muziek Pete Harden, Ethan Braun, Rick van Veldhuizen, Sarah Hennies, Lingbo Ma

tekst Sarah Sluimer, Alma Mathijsen, Romana Vrede, Olivier Willemsen, Esther Mugambi -|-cast Chloë Abbott, Marc Alberto, Berima Amo, Jonathan Bonny, Katharine Dain, Reinaldo Donoso, Efe Erdem, Aktas Erdogan, Gil Gomes Leal, Manoj Kamps, Yung-Tuan Ku, Luciana Mancini, Marta Miller, Esther Mugambi, Wilco Oomkes, Stephanie Pan, Edu Rojas, Maciej Straburzynski, Thora Sveinsdóttir, Cody Takács, Patrick Votrian

Coproductie met Asko|Schönberg

[Collective Works]

Met hun FAUST [Working title] brachten Kamps en Heijboer Castañón een werkpraktijk mee naar De Nationale Opera, die DNO ook in de toekomst met hen én andere kunstenaars wil blijven onderzoeken. Onder de noemer [Collective Works] maakt DNO daarom ruimte vrij voor experiment, zowel op het podium als in de repetitiestudio. Die ruimte is bedoeld voor onderzoek naar nieuwe werkvormen met een collectief karakter. Wat betekent het om als collectief opera te maken? En wat betekent het om dat op een inclusieve manier te doen?-|-[Collective Works] is een initiatief waarin de visie van OFF centraal staat; het gaat over het ontdekken van andere verhalen en vormen, over het experimenteren met gezamenlijke maakprocessen en het onderzoeken van de eindeloze mogelijkheden van de kunstvorm.

Bestel kaarten

Asko|Schönberg

I have missed you forever is een coproductie met Asko|Schönberg, onder leiding van Manoj Kamps. Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble dat nieuwe muziek uit de 20ste en 21ste eeuw viert. Ze voeren zowel repertoire van grote gevestigde componisten uit als werken van een nieuwe generatie jonge talenten. Talentontwikkeling neemt een prominente plaats in binnen de identiteit van het ensemble.

Meer muziektheater

Language NP Language no problem Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Het Zomeroffer
Sluiten Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
25 jun '24 t/m 10 aug '24
Deze zomer gaat het gebeuren: de auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht, individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
03 sep '24 t/m 04 sep '24
'Wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien.' Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater High-Rise
Sluiten High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
12 nov '24 t/m 14 nov '24
Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard.
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet Dans Normality No More
Sluiten Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet
28 jan '25 t/m 29 jan '25
In Normality No More – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?