Ik Ontmoet Mij (expo)

Sluiten
Lieve Stad, 2024

Ik Ontmoet Mij (expo)

Female Economy

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Ik Ontmoet Mij (expo)
Female Economy

De video-installatie Ik Ontmoet Mij is een artistieke vertaling en intieme ervaring van de gelijknamige trainingsmethodiek, gebaseerd op emotioneel lichaamswerk. Met deze training die al meer dan 15 jaar plaatsvindt in de haarvaten van de Amsterdamse wijken, vergroten vrouwen en mannen met een migratieachtergrond hun mentale weerbaarheid. Zij vinden er, laverend tussen twee culturen, de balans in zichzelf.

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA Salon

Genre Expositie

Openingstijden
wo 20 mrt 16.00 - 19.00 uur
do 21 mrt 16.00 - 20.00 uur
vr 22 mrt 18.30 - 20.00 uur
za 23 mrt 16.00 - 20.00 uur
zo 24 mrt 14.00 - 18.00 uur
ma 25 mrt gesloten
di 26 mrt gesloten
wo 27 mrt 16.00 - 20.00 uur
do 28 mrt 16.00 - 20.00 uur
vr 29 mrt 18.30 - 20.00 uur
za 30 mrt 16.00 - 20.00 uur

Ik Ontmoet Mij


Hoe voelt het om werkelijk welkom te zijn in jezelf en gedragen te worden door een collectief? De video-installatie Ik Ontmoet Mij is een intieme ervaring en artistieke vertaling van de gelijknamige trainingsmethodiek. Je wordt uitgenodigd in de zachte wereld van Ik Ontmoet Mij: een training gebaseerd op emotioneel lichaamswerk, die al meer dan 15 jaar plaatsvindt in de haarvaten van de Amsterdamse wijken om vrouwen en mannen mentaal weerbaar te maken.

Zittend op kussens in een lichte, met doeken omsloten ruimte, word je meegevoerd langs uiteenlopende emoties en identiteiten. In de film maken ervaren trainers je deelgenoot van de heling die je ervaart wanneer alles wat er in je huist, een omarming vindt. Spiegel je aan een verhaal met een universele zeggingskracht en voel de weldaad van zelfacceptatie en de aanraking door je medemens.
-|-
Theatergezelschap Female Economy beweegt door de wereld, door systemen, langs gemeenschappen en individuen om met rituelen vorm te geven aan datgene wat wel gevoeld maar niet geleefd wordt. Wanneer je bent opgegroeid in een cultuur die de focus legt op de gemeenschap, kan het soms moeilijk zijn je te ontwikkelen tot krachtig individu. Zij ontwikkelden daarom de training Ik Ontmoet Mij en, met behulp van pionierende huisartsen en buurthuizen, hebben al meer dan 1000 mensen zichzelf weten te helen. Deelnemers vinden er, laverend tussen twee culturen, de balans in zichzelf.

Credits

Het resultaat van een Gemeenschap van Makers

Abida Bagga, Adam Sahraoui van Raaij, Adelheid Roosen, Alex Groothedde, Aryelle Foster Freeman Hopelezz, Bart Majoor, Bregtje Bos, Demelza Janmaat, Fanny Kuitenbrouwer, Hayal Kabatepe, Jale Simsek, Jeffrey Kranen, Josje van Erkel, Leendert Vooijce, Malika Hamdaoui, Marc de Meijer, Marcel Kick, Myriam Sahraoui, Nursel Saygili, Oguz Ozdemir, Ola Mafaalani, Saskia van der Sluijs, Zainab Makhlouf

20 – 30 maart

Festival Lieve Stad,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

BEKIJK HIER HET HELE FESTIVALPROGRAMMA

Meer Lieve Stad,