Joueurs, Mao II, Les Noms

Sluiten

Joueurs, Mao II, Les Noms

Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin / Julien Gosselin

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Joueurs, Mao II, Les Noms
Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin - Julien Gosselin
4e rang va € 30 - 1e rang va € 60

De jonge regisseur Julien Gosselin is de grote belofte van het Franse toneel. Eerder waren in ons theater zijn bejubelde voorstelling Les Particules élémentaires en de spectaculaire theatermarathon 2666 te zien. Nu halen we zijn nieuwste voorstelling naar Internationaal Theater Amsterdam, een negen uur durende voorstelling gebaseerd op drie romans van de beroemde Amerikaans schrijver Don DeLillo.

Rabozaal
Duur: negen uur
Met pauze
Frans gesproken met NL boventitels
Voor theaterliefhebbers
Ook te zien in losse delen

‘All aspects of Gosselin’s show – acting, film, dramaturgy, polymorphous scenery and live music – are superb.’ – The Guardian *****

Julien Gosselin was de eerste die zich in Frankrijk waagde aan een theaterbewerking van een roman van Houellebecq. Met zijn bewerking van Les Particules élémentaires veroverde Gosselin in één klap zijn plek op de internationale kaart. Hij was de grote ontdekking van het Festival van Avignon in 2013, toen pas 26 jaar oud. Met zijn theatercollectief Si vous pouviez lécher mon coeur, schopt Julien Gosselin met veel succes tegen het klassieke Franse theater aan. Hij kiest bewust voor hedendaagse teksten in plaats van de toneelcanon. Hij wil dat de teksten spreken in de taal van vandaag.

"Een zuiver geregisseerde ode aan de mensheid, die lieve, domme mensheid - met zijn eeuwigdurende queeste naar liefde en rust" (Het Parool over Les Particules élémentaires)

In Joueurs, Mao II, Les Noms focust Gosselin zich op een aantal onderwerpen, die in al zijn producties steeds weer terugkeren: literatuur, geweld en de manier waarop men slachtoffer wordt van onzichtbare krachten die worden geproduceerd door de geschiedenis of de samenleving waarin men leeft. Gosselin put voor deze voorstelling uit werken van schrijver Don DeLillo die alle drie op hun eigen manier een verhaal over terrorisme vertellen: The Players (1977), Mao II (1991), en The Names (1982).

Joueurs, Mao II, Les Noms maakt deel uit van een groot project van Gosselin op basis van het werk van Don DeLillo. Dit eerste deel is tijdens Festival d'Avignon 2018 in première gegaan. Als tweede deel wordt in maart '19 Vallende man gecreëerd met het ensemble van Internationaal Theater Amsterdam. ITA is voorlopig de enige plek ter wereld waar de twee delen te zien zijn.

Uit de pers

'Le tout est magistral.’ […] ‘dix heures chez Gosselin passent mille fois plus vite que deux heures chez tant d’autres.'- Libération

'Un champ magnétique où la violence, les mots et les images s’aimantent et se repoussent.'- Le Monde

Julien Gosselin
Regisseur
Julien Gosselin

Met de Franse regisseur Julien Gosselin (Les Particules Élementaires en 2666) voegden we één van de grootste jonge regietalenten ter wereld aan ons gezelschap toe. In zijn ITA-regiedebuut, Vallende Man, reflecteert hij op het mondiale terrorisme en het effect ervan op een New Yorks gezin in de nasleep van 9/11.

De voorstelling maakt deel uit van Gosselin's groots internationaal Don DeLillo-project waarvan het eerste deel tijdens het Festival d’Avignon in première ging. Deel twee, Vallende Man, met o.a. Eelco Smits en Maria Kraakman, ging in maart 2019 in wereldpremière.

Bekijk Profiel

Bekijk ook

Language NP Language no problem Joueurs Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin Theater Joueurs
Sluiten Joueurs Si vous pouviez lécher mon coeur / Julien Gosselin
Joueurs is het eerste deel van de marathonvoorstelling naar de boeken van de Amerikaanse cultschrijver Don DeLillo, gemaakt door de Franse regisseur Julien Gosselin. Joueurs (naar de roman Players, 1977) katapulteert ons naar de jaren tachtig. Het beschrijft hoe de verveling en onverschillighei...
Language NP Language no problem Les Noms Si vous pouviez lécher mon coeur Theater Les Noms
Sluiten Les Noms Si vous pouviez lécher mon coeur Julien Gosselin
Les Noms biedt een bijzondere inkijk in het Amerika van de jaren zeventig. Het is een portret van een huwelijk in crisis en het verhaal van een moorddadige sekte. Deze roman uit 1982 betekende de doorbraak van DeLillo. ‘The Names is a prophetic, pre-9/11 masterpiece: a 21st-century novel,’ schr...

Mede mogelijk gemaakt door