La ménagerie de verre

La ménagerie de verre
26 nov '21 t/m 28 nov '21
Odéon-Théâtre de l’Europe / Ivo van Hove
5e rang v.a. €12,50 – 1e rang v.a. €48,50

La Ménagerie de verre (Glazen speelgoed) van Tennessee Williams, met in de hoofdrol steractrice Isabelle Huppert, is de tweede regie van Ivo van Hove voor Théâtre de l’Odéon in Parijs. In 2017 maakte hij Vu du pont, naar de klassieker van Arthur Miller.

'In de nieuwe Van Hove speelt Isabelle Huppert een kille moeder op de rand van een inzinking.' - de Volkskrant ★★★★

Livestream via ITALive op zaterdag 27 november

Duur 105 minuten, zonder pauze
Locatie Grote zaal
Taal Frans gesproken met Nederlandse en Engelse boventiteling
Nederlandse première
Livestream 27 nov, 20:00, € 12,50

Over de voorstelling

Ivo van Hove: “La Ménagerie de verre is een sleutelwerk in het oeuvre van Tennessee Williams. Het stuk neemt ons mee in een wereld van zachtaardige, kwetsbare en ongelukkige personages. Een moeder, haar zoon en haar dochter met een beperking ontbreekt het aan kracht en middelen om zich te weren tegen de harde wereld om hen heen. Ondertussen trekken zij zich terug in herinneringen, een geïdealiseerd verleden, in een schijnwereld die niet bestaat. De personages van Williams zijn als glazen speelgoeddieren: mooi, maar breekbaar. Het is een artistieke uitdaging en tegelijkertijd een droom die uitkwam om met Isabelle Huppert samen te werken aan de bewerking van dit meest persoonlijke en autobiografische stuk van Tennessee Williams.”
-|-Op het toneel zien we moeder Amanda en haar kinderen Laura en Tom. Vader verliet het gezin vijftien jaar eerder, maar Amanda waant zich nog steeds ‘une grande dame’. Zoon Tom, die denkt een dichter te zijn, staat in voor het levensonderhoud van het gezin. Hij is liever uit dan thuis. Dochter Laura komt het huis juist niet uit en speelt binnen met haar glazen diertjes. Drie mensen opgesloten in eenzaamheid, drie manieren om te dromen van een ander bestaan. De komst van Jim O'Connor, een vriend van Tom, brengt hoop...

La Menagerie de verre Tennessee Williams Isabelle Huppert Ivo van Hove © Jan Versweyveld
La Menagerie de verre Tennessee Williams Isabelle Huppert Ivo van Hove © Jan Versweyveld

ITALIVE

Op 27 november wordt de voorstelling gelivestreamd vanuit ITA. De stream is voorzien van Nederlandse en Engelse ondertiteling. Kaartkopers ontvangen twee uur voor aanvang een mail met de link en een persoonlijk wachtwoord.

Helaas is het niet mogelijk om de livestream op een ander moment te bekijken. We spelen de voorstelling live op het ITA-podium en de livestream is een rechtstreekse verbinding zodat u thuis kunt meekijken naar wat er zich op dat moment in ITA afspeelt.

MEER ITALIVE

Credits

Regie Ivo van Hove
Tekst Tennessee Williams
Dramaturgie Koen Tachelet
Scenografie en licht Jan Versweyveld
Kostuums An D'Huys
Geluid en muziek George Dhauw
Met
Isabelle Huppert, Justine Bachelet, Cyril Guei, Antoine Reinartz
ProductieOdéon-Théâtre de l'Europe (Parijs)
Coproductie La Comédie de Clermont-Ferrand - scène nationale, Onassis Stegi – Athene, deSingel – Antwerpen, Barbican – Londen

deze voorstelling wordt ondersteund door Ammodo

met de medewerking van Cercle de l'Odéon

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

LEES MEER