La ménagerie de verre

Sluiten

La ménagerie de verre

Odéon-Théâtre de l’Europe / Ivo van Hove

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
La ménagerie de verre
Odéon-Théâtre de l’Europe / Ivo van Hove
1+rang € 48,50 / 1e rang € 45,50 / 2e rang € 43 / 3e rang € 38 / 4e rang € 29,50 / 5e rang € 12,50

La Ménagerie de verre (Glazen speelgoed) van Tennessee Williams, met in de hoofdrol steractrice Isabelle Huppert, is de tweede regie van Ivo van Hove voor Théâtre de l’Odéon in Parijs. In 2017 maakte hij Vu du pont, naar de klassieker van Arthur Miller.

'In de nieuwe Van Hove speelt Isabelle Huppert een kille moeder op de rand van een inzinking.' - de Volkskrant ★★★★

Livestream via ITALive op zaterdag 27 november

Duur 105 minuten, zonder pauze
Locatie Grote zaal
Taal Frans gesproken met Nederlandse en Engelse boventiteling
In gesprek met Cyril Guei, Nahuel Pérez Biscayart (26 nov)
Livestream 27 nov, 20:00, € 12,50
Nederlandse première

Over de voorstelling

Ivo van Hove: “La Ménagerie de verre is een sleutelwerk in het oeuvre van Tennessee Williams. Het stuk neemt ons mee in een wereld van zachtaardige, kwetsbare en ongelukkige personages. Een moeder, haar zoon en haar dochter met een beperking ontbreekt het aan kracht en middelen om zich te weren tegen de harde wereld om hen heen. Ondertussen trekken zij zich terug in herinneringen, een geïdealiseerd verleden, in een schijnwereld die niet bestaat. De personages van Williams zijn als glazen speelgoeddieren: mooi, maar breekbaar. Het is een artistieke uitdaging en tegelijkertijd een droom die uitkwam om met Isabelle Huppert samen te werken aan de bewerking van dit meest persoonlijke en autobiografische stuk van Tennessee Williams.”
-|-Op het toneel zien we moeder Amanda en haar kinderen Laura en Tom. Vader verliet het gezin vijftien jaar eerder, maar Amanda waant zich nog steeds ‘une grande dame’. Zoon Tom, die denkt een dichter te zijn, staat in voor het levensonderhoud van het gezin. Hij is liever uit dan thuis. Dochter Laura komt het huis juist niet uit en speelt binnen met haar glazen diertjes. Drie mensen opgesloten in eenzaamheid, drie manieren om te dromen van een ander bestaan. De komst van Jim O'Connor, een vriend van Tom, brengt hoop...

La Menagerie de verre Tennessee Williams Isabelle Huppert Ivo van Hove © Jan Versweyveld
La Menagerie de verre Tennessee Williams Isabelle Huppert Ivo van Hove © Jan Versweyveld

ITALIVE

Op 27 november wordt de voorstelling gelivestreamd vanuit ITA. De stream is voorzien van Nederlandse en Engelse ondertiteling. Kaartkopers ontvangen twee uur voor aanvang een mail met de link en een persoonlijk wachtwoord.

Helaas is het niet mogelijk om de livestream op een ander moment te bekijken. We spelen de voorstelling live op het ITA-podium en de livestream is een rechtstreekse verbinding zodat u thuis kunt meekijken naar wat er zich op dat moment in ITA afspeelt.

MEER ITALIVE
Isabelle Huppert Ivo van Hove © Jan Versweyveld

Na de voorstelling op vrijdag

IN GESPREK

In Gesprek is een terugkerend programma van ITA. Kom na de voorstelling in één van onze zalen of foyers meedenken, -luisteren en -praten.

Na de voorstelling gaat onze gespreksleider in gesprek met Cyril Guei, Nahuel Perez Biscayart en het publiek. Met La Ménagerie de verre als vertrekpunt, nodigen we het publiek en onze gasten uit om de thematiek nog verder te onderzoeken, ervaringen uit te wisselen en vragen aan elkaar te stellen.

Credits

regie Ivo van Hove
tekst Tennessee Williams

Franse vertaling Isabelle Famchon
Engelse vertaling Dominique Hollier
dramaturgie Koen Tachelet
scenografie en licht Jan Versweyveld
kostuums
An D'Huys
geluid en muziek George Dhauw
artistieke samenwerking Matthieu Dandreau
acteurs Isabelle Huppert, Justine Bachelet, Cyril Guei, Nahuel Pérez Biscayart
productie Odéon-Théâtre de l'Europe (Paris)
coproducenten
La Comédie de Clermont-Ferrand - scène nationale, Onassis Stegi – Athens, deSingel – Antwerp, Barbican – London

met support van Cercle de l'Odéon and LVMH

THE GLASS MENAGERIE Copyright © 1945, Tennessee Williams - Copyright © Renewed 1973, The University of the South
The play is managed in French-speaking countries by Marie-Cécile Renauld, MCR Literary Agency in agreement with Casarotto Ramsay Ldt.

MET CORONATOEGANGSBEWIJS

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.