Leve Larbi

Sluiten

Leve Larbi

Introdans / Sidi Larbi Cherkaoui

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Leve Larbi
Introdans / Sidi Larbi Cherkaoui
5e rang va €10 – 1e rang va €36

In Leve Larbi presenteert Introdans drie werken van choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, Loin, Orbo Novo en een primeur: de Nederlandse première van Pure. Cherkaoui’s vloeiende, organische danstaal en de voor hem zo kenmerkende duizelingwekkend snelle armbewegingen, voert de dansers naar de toppen van hun kunnen.

Grote Zaal
Duur ntb
Voor dansliefhebbers

'Sidi Larbi Cherkaoui is een choreograaf met een boodschap.' -Theaterkrant

De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui is een van de meest gevraagde choreografen van dit moment. Voorstellingen als Sutra, Dunas (met flamenco-ster María Pagés), Genesis (met de Chinese Yabin Wang) of TeZuKa (over de Japanse mangatekenaar) zijn voorbeelden van Cherkaoui's artistieke koers. Hij bouwt bruggen tussen oost en west, tussen verschillende culturen en verbindt dans met andere kunstvormen. Cherkaoui kreeg veel belangrijke internationale dansprijzen en onlangs nog werd hij door het gezaghebbende Duitse tijdschrift Tanz voor de derde keer uitgeroepen tot ‘Choreograaf van het Jaar’. Cherkaoui werd ook buiten de danswereld opgemerkt; zo maakte hij al twee choreografieën voor popqueen Beyoncé. Sinds september 2015 is hij artistiek leider van het Ballet van Vlaanderen, een belangrijke nieuwe stap in zijn carrière.

Cherkaoui maakte zijn choreografie Loin in 2005 voor het Grand Théâtre de Genève en Introdans is het eerste andere gezelschap dat toestemming heeft gekregen om deze choreografie te dansen. Loin gaat over afstand, afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt. Orbo Novo staat sinds 2015/2016 op het repertoire van Introdans. Cherkaoui liet zich voor dit werk inspireren door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die de stad New York bij hem opriepen en door zijn confrontatie met de ‘Nieuwe Wereld’ (Orbo Novo) en haar ongelooflijke energie. Pure is een lyrisch duet, vol bijzondere lifts, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging. Pure is voor het eerst in Nederland te zien.

Geen zin om alleen te gaan? Ga dan op clubdate en bezoek deze voorstelling met Singles United op vrijdag 3 mei.

In de pers

Het slotbeeld in 'Loin' is fantastisch: nadat de (overigens zichtbaar geïnspireerde) dansers als dominostenen omvallen, vormen ze in één vloeiende beweging een berg van lichamen, beklommen door een danser die over een denkbeeldige vlakte tuurt. In zulke beelden toont Cherkaoui zich een baas.
- Trouw over Loin

De pure bewegingen en het vloeiende samenspel maken dat je geïntrigeerd blijft kijken naar het jonge stel, nieuwsgierig naar wat er komen gaat.
-
Muziek- en Theaterparadijs over Pure

De dansers van Introdans zijn technisch geschoold en glijden schijnbaar moeiteloos door het organische en acrobatische vocabulaire van Cherkaoui dat verschillende stijlen verenigt.
- Theaterkrant over Orbo NovoBekijk ook

Language NP Language no problem Settle for More Nederlands Dans Theater 2 Dans Settle for More
Sluiten Settle for More Nederlands Dans Theater 2
Settle for More toont een rijkdom aan krachtige stukken van jong en gevestigd talent. Zowel Bryan Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor NDT 2. Naast deze twee wereldpremières voert het gezelschap het dynamische kwartet Simple Thi...
Language NP Language no problem Second Nature Nederlands Dans Theater 1 Dans Second Nature
Sluiten Second Nature Nederlands Dans Theater 1
Second Nature bevat de veelgeprezen werken Bedroom Folk (2015) van Sharon Eyal en Gai Behar en Solo Echo (2012) van Crystal Pite. Daarnaast is de wereldpremière te zien van een nieuw werk van het jonge veelbelovende choreografen-duo Imre van Opstal en Marne van Opstal....
Language NP Language no problem Vessel Damien Jalet/Kohei Nawa Dans Vessel
Sluiten Vessel Damien Jalet/Kohei Nawa
Vessel is een visueel spektakel, een samensmelting tussen dans en beeldende kunst. Uitgangspunt zijn de tegenstellingen in het menselijk wezen. Vaste en vloeibare vormen, geboorte en dood, groei en aftakeling, het fysieke en mystieke. Zeven dansers en een verbluffend decor staan garant voor een...
Language NP Language no problem Unboxing Ballet Junior Company / Het Nationale Ballet Dans Unboxing Ballet
Sluiten Unboxing Ballet Junior Company / Het Nationale Ballet
Maak kennis met de sterren van de toekomst in een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werken van de eigenzinnige choreografen Daniela Cardim, Wubkje Kuindersma en Milena Sidorova.