Mechanical Ecstasy

Sluiten

Mechanical Ecstasy

Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag / Guy Weizman

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Mechanical Ecstasy
Club Guy & Roni / Slagwerk Den Haag - Guy Weizman
1e rang €25,-

Repetitieve beats en hypnotiserende dans om de wereld te vergeten. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag maken samen een voorstelling waarin de grenzen tussen voorstelling en club night vervagen.

Duur 90 minuten
Gesproken in EN
Voor dansliefhebbers

Sinds eeuwen is de mens bezig om muziekmachines te ontwikkelen die hemzelf overbodig maken. Leonardo da Vinci maakte al schetsen voor een geautomatiseerde trommelmachine. De recente uitvinding van de drumcomputer heeft de muziek wezenlijk veranderd. Deze wonderbaarlijke machines vormen het vertrekpunt van de voorstelling. Het is de mens versus machine, waarin automatismen en de verstoring ervan centraal staan. Vergeet de tijd en laat u meevoeren door de opzwepende drums en droombeelden.

Deze voorstelling was een paar jaar geleden bij ons te zien tijdens Made in Groningen, waarin een paar toonaangevende Groningse gezelschappen werden voorgesteld. Club Guy en Roni werd opgericht door Guy Weizman (die nu ook artistiek directeur van NNT is) en Roni Haver. Het dansgezelschap maakt energieke voorstellingen op het snijvlak van dans, theater, film en concert, vaak in samenwerking met muziekensembles. We laten jaarlijks voorstellingen van hen zien, waaronder Naked Lunch, Happiness, Midnight Rising, Phobia en TETRIS Mon Amour.

Recensies

“ Mechanical Ecstasy is een ode aan de ravecultuur, maar ook een kritisch commentaar op escapisme en massacultuur. ”
- de Volkskrant ****

“We gaan mee in het moment, opgehitst door de overweldigende beelden en klanken.”
- Dagblad van het Noorden ****


“Terwijl wij ons willen onderdompelen in de kolkende stroom, gevoed door telkens weer aanzwellende beats en aanmoedigingen door de dansers, blijft zij (Maartje van de Wetering) dingen roepen die wringen.”
- Theaterkrant


Guy Weizman
Regisseur
Guy Weizman

Het Israëlische koppel Guy Weizman en Roni Haver dansten allebei bij de wereldberoemde Batsheva Dance Company in Tel Aviv en bij verschillende Europese gezelschappen, om te eindigen bij Galili Dance in Groningen, in 1998. Of ja, eindigen: vier jaar later richtten ze hun eigen gezelschap op, Club Guy & Roni.

Bekijk Profiel