Mensen zoals jij

Sluiten
Lieve Stad, 2024

Mensen zoals jij

WAT WE DOEN / Floris van Delft

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Mensen zoals jij
WAT WE DOEN / Floris van Delft

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

Festival Lieve Stad,
Locatie ITA, Grote Zaal

Duur 90 minuten
Genre Theater
Taal Nederlands

Mensen zoals jij


Een jong stel zit in stilte aan tafel. Ze hebben net gehoord dat ze een kind gaan krijgen, maar de man kan geen woord meer uitbrengen. “Waarom zeg je niets?”, vraagt zijn vriendin, “Wil je het niet?”. Hij probeert te praten, maar kan alleen maar zwijgen. En als die oorverdovende stilte niet even, maar dagen duurt, raakt zij in paniek. Welk vreselijk geheim draagt hij met zich mee? Om uit te vinden waar dat zwijgen vandaan komt, moet hij terug zijn familiegeschiedenis in.

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?
-|-
#MatchMyStory
Rondom Mensen zoals jij ontwikkelen we een contextprogramma over de onderwerpen uit de voorstelling, genaamd #MatchMyStory. In deze tijd van toenemende nadruk op verschillen willen wij juist zoeken naar wat ons verbindt en hoe we onze overeenkomsten kunnen gebruiken voor meer openheid en verbinding in onze samenleving.

Ken je dat? Een (familie)verhaal waarover wordt gezwegen, uit angst of ongemak? En dat erover praten toch oplucht? Deel je verhaal met ons en laten we samen de stilte doorbreken! Klik hier voor meer info over hoe je deel kan nemen.

Grote Zaal, aansluitend aan de voorstelling

Nagesprek Mensen zoals jij

Samen met een gespreksleider zullen we een gesprek voeren met twee generaties over taboes en het zwijgen over verschillende thematieken binnen families. Dit zal een generationeel gesprek zijn met één van de jongeren van WAT WE DOEN en een andere gast.

Credits


tekst en regie Floris van Delft
spel Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel en Juan Zyad
muziek Haytham Safia
decor- en kostuumontwerp Nicky Nina de Jong
lichtontwerp Tim van ’t Hof
technische productie en stagemanagement Remko van den Ende
lichttechniek Jeroen van der Linden
geluidstechniek Duncan Kuiperi
decorbouw Hein Drost
met dank aan Amir, Bahouz, Hanan, Jessy, Margot, Mohanad, Sunaida, Thierry, Timo en Zoë
-|-
productieleiding Elise de Fooij
coördinatie contextprogramma Rachid Benhammou
campagnebeeld Mark Engelen (foto) en Het Echte Werk (ontwerp)
projectcoördinatie Judith van Hemert
marketing en communicatie Marisa Santos da Cruz en Špela Semion
zakelijke leiding Aziza Sbiti
mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

20 – 30 maart

FESTIVAL LIEVE STAD,

Amsterdam is een stad met vele gezichten. Lieve Stad, – een viering van theater, kunst en dialoog – weerspiegelt de dynamiek van die grootstedelijke omgeving, waarin de stad zelf een bron van inspiratie is. Tijdens dit festival, een samenwerking van ITA en Meervaart, gaat het om het samenbrengen van mensen in de stad, in het theater, in de maatschappij. Hoe leven we samen en welke verhalen dragen alle individuen en groepen met zich mee?

BEKIJK HET HELE PROGRAMMA

Meer Lieve Stad,