Missie

Sluiten

Missie

KVS / Bruno Vanden Broecke / Raven Ruëll / David Van Reybrouck

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Missie
KVS / Bruno Vanden Broecke / Raven Ruëll / David Van Reybrouck
1+ rang € 34,50 / 1e rang € 31,50 / 2e rang € 29 / 3e rang € 24 / 4e rang € 15,50 / 5e rang € 10

Het confronterende levensverhaal van een missionaris in Congo.

In Missie kruipt Bruno Vanden Broecke in de huid van de menslievende pater en missionaris André Vervecken. Hij vertelt over zijn ervaringen in Congo, van banale anekdotes tot schrijnende gebeurtenissen, die zelfs een diepgelovige doen twijfelen aan het bestaan van God. Missie, gespeeld door een magistrale Bruno Vanden Broecke en geregisseerd door Raven Ruëll, is een voorstelling die blijft nazinderen. Auteur David Van Reybrouck schreef het verhaal.

Aanvangstijd: 20:00
Duur: 90 min   
Locatie: Grote Zaal  
Taal: Nederlands

Theatervoorstelling van het jaar" - Klara

​​"Een groot acteur… écht theater" ​​- La Libre Belgique

​​"Bruno Vanden Broecke zet zijn misschien meest overrompelende vertolking ooit neer. Applaus"​ ​- De Standaard

​​"Een verbluffende, ontroerend-harde voorstelling"​ ​- De Morgen

-|-“Meesterlijk smeedt Van Reybrouck geestige, ontroerende, woedende, schokkende en wanhopige momenten aaneen en laat ons verpletterd achter.” ★★★★★ NRC Handelsblad

“Een bijna noodzakelijke avond van bezinning, verwondering en ontroering. Het is aan de programmeurs van alle schouwburgen in Nederland om bij KVS te smeken deze voorstelling naar hun kunsttempels te halen.” ★★★★★ de Volkskrant

©Danny Willems

3x Bruno

Tussen 19 en 23 januari kunt u maar liefst drie voorstellingen met Bruno Vanden Broecke in ITA zien. Op 19 januari speelt hij Missie, het is de 8e keer dat we deze productie uitnodigen. Eerder was deze voorstelling te zien in 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2016 en 2017. Op 22 januari is Bruno te zien in Para en op 23 in de nieuwste voorstelling Jonathan. Een unieke kans om deze bijzondere voorstellingen achter elkaar te bekijken.

foto: ©Danny Willems

Over de voorstelling

Missie is een theatermonoloog geschreven door de Vlaamse bestsellerauteur David Van Reybrouck, die sinds 2007 wordt opgevoerd.

Bruno Vanden Broecke kruipt in de huid van de 80-jarige witte pater André Vervecken. Hij doet zijn levensverhaal en belevenissen als missionaris in Congo uit de doeken. Door het sterke en genuanceerde spel van Vanden Broecke wordt het publiek zowel onderhouden als geconfronteerd, en gestaag ontdaan van heersende vooroordelen over missionarissen. Deze pater is niet het archaïsche stereotype dat we allemaal in ons hoofd hebben. Hij is een mens van vlees en bloed, vol emoties en twijfels.

-|- Zieltjes winnen en volkeren “beschaven” is niet het hoofddoel van André Vervecken. Hij wil in de eerste plaats het leed tot een minimum beperken en de wereld tot een betere plaats maken. De missionaris verhaalt over God en de christelijke waarden, over hoe mensen elkaar in oorlog en strijd kapot maken, waardoor zelfs een man van God wel eens gaat twijfelen aan zijn geloof. Hij vertelt over de benarde situaties waarin hij verkeerd heeft, maar ook over de mooie ervaringen. Vermakelijke anekdotes doorspekken de soms schokkende vertellingen. Naarmate de voorstelling vordert, neemt het ongemak toe, de toon wordt donkerder, het einde dramatisch. Congo is een land verwoest door oorlog en kolonisatie.

“Missie is een absoluut pleidooi voor de monoloog in de grote zaal. Onmisbaar, als verhaal en als acteerprestatie” – Dagblad van het Noorden ★★★★★

Bruno Vanden Broecke

Bruno Vanden Broecke (°Sint-Niklaas, 1974) is theater- en filmacteur. Hij studeerde klassieke filologie en dramatische kunsten. Hij was verbonden aan het collectief SKaGeN (2000 tot 2009) en Compagnie De Koe (1999-2008). Hij was als KVS-gezicht eerder te zien in Missie, Para en Ouder kind en Jonathan.

Het grote publiek kent hem van zijn televisiewerk. Hij speelde mee in De Ronde, Code 37, Duts, Katarakt, Matroesjka's 2, Den elfde van den elfde, Callboys 1 en 2, Clinch en Safety First, deelde in de prijzen (een Emmy) met Wat Als 1, 2 & 3 en wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit Het Eiland. Op het witte doek was hij onder meer te zien in Anyway The Wind Blows, Een Ander zijn Geluk en Loft.

Frank Ruiter

David van Reybrouck

Voor het schrijfproces van deze monoloog trok David Van Reybrouck naar Congo om 15 echte missionarissen te interviewen. Hij schreef hun verhalen en ervaringen neer en publiceerde in 2010 het succesvolle boek Congo, een geschiedenis, waaruit deze voorstelling voortvloeide.

“Auteur Van Reybrouck graaft dieper dan ooit in de ziel van de westerling in Afrika” - De Morgen ★★★★★

Het boek sleepte verschillende prijzen in de wacht, zoals de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. De bestseller werd in maar liefst 13 talen vertaald.

Met Coronatoegangsbewijs

Om deze voorstelling te bezoeken heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona

(herstelbewijs). Deze dient u in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas heeft u een geldig Coronatoegangsbewijs.

BEKIJK OOK

Language NP Language no problem Para KVS / Bruno Vanden Broecke / Raven Ruëll / David Van Reybrouck Theater Para
Sluiten Para KVS / Bruno Vanden Broecke / Raven Ruëll / David Van Reybrouck
Een indrukwekkende, onwaarschijnlijk goede voorstelling waarin via een mislukte Belgische VN-missie het verhaal wordt verteld van een mislukte missie van de mensheid om elkaar van het kwaad te weerhouden.
Language NP Language no problem Jonathan KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens Theater Jonathan
Sluiten Jonathan KVS / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens
Jonathan belooft een bizar poëtische voorstelling te worden, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.
Language NP Language no problem Eindspel Theater Rotterdam / Erik Whien Theater Eindspel
Sluiten Eindspel Theater Rotterdam / Erik Whien
De bejubelde voorstelling Eindspel van regisseur Erik Whien is opnieuw te zien. Eelco Smits en Hans Croiset schitteren in een voorstelling over de zinloosheid van het bestaan van Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw.