Revolutionary Road

Sluiten

Revolutionary Road

Theater Rotterdam / Erik Whien

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Revolutionary Road
Theater Rotterdam / Erik Whien
€ 12,50

“Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake, veelzeggende zinnetjes” - de Volkskrant ★★★★


Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.


Livestream via ITALive op zondag 19 december.

Aanvang 20:00 uur
Duur 1 uur 45 minuten
Livestream 19 december

Nederlands gesproken, met Engelse ondertiteling

Hoe breek je uit je leven zonder er zelf aan kapot te gaan?

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht. Niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Naar Richard Yates' hartverscheurende roman

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

-|-Erik Whiens Revolutionary Road is de eerste toneelbewerking van het wereldberoemde boek, met acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus als de bewoners van de burgerlijke buitenwijk. Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Herneming

Revolutionary Road behoorde tot de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2018 en Alejandra Theus kreeg een nominatie voor de Theo d’Or 2018, voor haar rol als April Wheeler. Na een succesvolle speelperiode in seizoen 2017/2018 keert Revolutionary Road met de originele cast eind 2021 terug, eenmalig te zien via ITALive op 19 december.

In de pers

“Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake, veelzeggende zinnetjes” - de Volkskrant ★★★★

“Heerlijk acteurstheater” - Trouw ★★★★

“Teun Luijkx en Alejandra Theus spelen Frank en April vol passie en mededogen” - Parool ★★★★

“IJzingwekkend goed” - Groene Amsterdammer

“Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd” - NRC

Credits

tekst Richard Yates
bewerking Jacob Derwig
regie Erik Whien
dramaturgie Casper Vandeputte
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus
decor Marc Warning
licht Casper Leemhuis
kostuums Rebekka Wörmann
muziek Floris Verbeij
productie Theater Rotterdam & Toneelschuur Producties
vertaling boek Marijke Emeis

ITALIVE

Op 19 december wordt de voorstelling gelivestreamd vanuit ITA. De stream is voorzien van Engelse ondertiteling. Kaartkopers ontvangen twee uur voor aanvang een mail met de link en een persoonlijk wachtwoord.

Helaas is het niet mogelijk om de livestream op een ander moment te bekijken. We spelen de voorstelling live op het ITA-podium en de livestream is een rechtstreekse verbinding zodat u thuis kunt meekijken naar wat er zich op dat moment in ITA afspeelt.

LEES MEER