Rocky Horror Show

Rocky Horror Show
27 jul '21 t/m 08 aug '21
De Graaf & Cornelissen / Martin Michel
ticketprijzen: Rang 1: € 46,00 / Rang 2: € 43,50 / Rang 3: € 38,50 / Rang 4: € 30,00

De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag!

Genomineerd voor 5 Tony Awards, is de ROCKY HORROR SHOW wereldwijd een fenomeen en een absolute must-see! Een avond vol onweerstaanbare rock muziek waarbij stilzitten lastig is. Een avond waarop eindelijk alles weer mag. De wereldhit komt voor het eerst naar Nederland en naar jouw theater! Met in de hoofdrollen o.a. Sven Ratzke, Esmée Dekker, Ellen Pieters, Samir Hassan en Yoran de Bont.

Grote zaal
Nederlands gesproken
Met pauze
aanvangstijd 20:00 uur / matinees op zondag 15:00 uur

Don't dream it, be it

In deze waanzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, -|-zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

De hoofdrol is voor Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bejubeld om zijn eigen programma’s zoals ‘Homme Fatale’ en ‘Where are we now’ (met muziek van David Bowie). Producties die ook internationaal zeer succesvol waren. Naast Sven Ratzke ook met musical-vedette Ellen Pieters en de jonge talenten Esmée Dekker en Samir Hassan.

De pers over de ROCKY HORROR SHOW

“Vibrant, fresh, energetic – absolutely fantastic” - ★★★★★ Whatsonstage.com

“It rocks!” - ★★★★★ Daily Star Sunday

“Fresh, subversive, essential” - ★★★★★ Daily Telegraph

“Fierce and fabulous fun” - ★★★★ Daily Express

ITAPride

Precies in de Amsterdam Pride Week gaat de ROCKY HORROR SHOW van start. ‘Zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap vraagt om continue aandacht en dit is in tijden van corona niet anders,’ zegt Wouter van Ransbeek, directeur Internationaal Theater Amsterdam. ‘Sinds 2018 omarmt ITA de Amsterdam Pride week met een eigen programmering die alles wat anders is dan de “hetero-norm” viert. Dit jaar doen we dit in samenwerking met Ruud de Graaf en Hans Cornelissen met de aftrap van de ROCKY HORROR SHOW met Sven Ratzke. Wat in de jaren zeventig begon als een idee voor een musical gebaseerd op B-films en het sciencefiction genre, groeide uit tot een cultureel fenomeen, een bevrijdingsslag. Maar ook vandaag de dag is het stuk nog steeds een oproep om het “anders zijn” te omarmen en samen te bouwen aan een samenleving waarin je sekse/gender/oriëntatie simpelweg een gegeven is.’

Cast en creatives

Cast
Sven Ratzke | Ellen Pieters | Esmée Dekker | Samir Hassan | Yoran de Bont e.a.

Creatives
Script & muziek: Richard O’Brien | Regie: Martin Michel | Vertaling: Jeremy Baker | Choreografie: Chiara Re