Safe Space i.s.m. Dress and Dance

Sluiten
Pride

Safe Space i.s.m. Dress and Dance

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Safe Space i.s.m. Dress and Dance

ITA wil dat iedereen zich veilig voelt. En al helemaal tijdens de Pride. Niet iedereen voelt zich veilig om in hun ultieme Pride-outfit naar Amsterdam te reizen. Daarom opent ITA op zaterdag 3 augustus, in samenwerking met Dress and Dance, de deuren, zodat bezoekers van de Canal Parade een veilige plek hebben om zich om te kleden.

De Safe Space van ITA is op zaterdag 3 augustus geopend van 10:00 – 15:00 uur.

Pride Amsterdam

Openingstijden
10.00 - 15.00 uur


Minder dan de helft van de Amsterdamse jongeren zegt homoseksualiteit te accepteren. Dat blijkt uit de nieuwste gezondheidsmonitor Jeugd van de GGD. Steeds minder jongeren zeggen het normaal te vinden dat mannen op mannen vallen en vrouwen op vrouwen. Ook wij horen deze geluiden, naast alle verhalen van mensen uit de LHBTIQAP+ gemeenschap die worden buitengesloten, uitgescholden, uitgelachen, bespuugd of in elkaar geslagen. We horen de berichten van drag queens die regelmatig geweigerd zijn door taxichauffeurs. We horen verhalen van jongeren die zich anders kleden dan ze willen, om minder commentaar te krijgen.
-|-
ITA wil dat iedereen zich veilig voelt. En al helemaal tijdens de Pride. Niet iedereen voelt zich veilig om in hun ultieme Pride-outfit naar Amsterdam te reizen. Daarom opent ITA op zaterdag 3 augustus de deuren, zodat bezoekers van de Canal Parade een veilige plek hebben om zich om te kleden. Dit gebeurt in samenwerking met Dress & Dance, de organisatie die ervoor zorgt dat er elke zaterdagavond een veilige ruimte is in de Reguliersdwarsstraat. Tijdens de Canal Parade gebeurt dit eenmalig in de schouwburg aan het Leidseplein. Drag queen Bok Choi zal aanwezig zijn voor make-up en stylingadvies en er zijn hosts en beveiligers aanwezig om de veilige omgeving te kunnen bieden.

Meer Pride