Sign of the Times: David Van Reybrouck

Sluiten

Sign of the Times: David Van Reybrouck

Internationaal Theater Amsterdam / deBalie / De Bezige Bij

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Sign of the Times: David Van Reybrouck
Internationaal Theater Amsterdam / deBalie / De Bezige Bij
€ 12,50

Mattijs van Nieuwkerk in gesprek met David Van Reybrouck. In deze speciale livestream-editie van de programmareeks Sign of the Times werken David Van Reybrouck, Ivo van Hove, het ITA-ensemble, De Balie en De Bezige Bij samen en duiken we aan de hand van literaire teksten, theaterscènes, persoonlijke getuigenissen, historisch materiaal en gesprekken met David Van Reybrouck in de geschiedenis van Indonesië. Tijdens deze theatrale voorstelling naar aanleiding van het boek proberen we een antwoord te krijgen op de vraag wie zich welk deel van de geschiedenis toe-eigent en waarom. En hoe je als auteur recht kan doen aan het verleden met zoveel betrokken hoofdpersonen.Via livestream
duur: 90 min

ITALIVE

Internationaal Theater Amsterdam brengt live theater bij het publiek thuis. ITA kan momenteel geen bezoekers ontvangen, maar presenteert via ITALive toch voorstellingen van het ensemble, voorstellingen uit de gastprogrammering én speciale programma’s als Sign of the Times. Via een livestream maken kijkers mee wat er op dat moment op het podium aan het Leidseplein live gespeeld wordt. De gelivestreamde voorstellingen van het ITA-ensemble worden ondertiteld in het Engels. De plannen voor ITALive zijn in een stroomversnelling geraakt omdat ITA haar publiek wil kunnen blijven raken, ook als zij niet naar het Leidseplein in Amsterdam kunnen komen.

Revolusi

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn nieuwe boek Revolusi. Hij reisde door de hele Indonesische archipel, Japan en Nepal en interviewde de laatst nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. In zijn boek brengt hij een veelheid aan perspectieven samen en presenteert hij de Indonesische strijd om zelfstandigheid als een gebeurtenis die niet alleen Nederland, maar de wereld veranderde.

Revolusi van David Van Reybrouck verschijnt 26 november bij Uitgeverij De Bezige Bij. David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, dat werd bekroond met meerdere grote prijzen. Daarnaast schreef hij o.a. Pleidooi voor populisme, Tegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie.

Bijzondere gasten

Tijdens deze avond zullen er twee bijzondere gasten zijn. Twee personendie ook voorkomen in Van Reybrouck's boek. Goos Blok, een 92-jarige veteraan die eind 1947 als dienstplichtige naar Indonesië ging en de 94-jarige Francisca Pattipilohy, een levende getuige van de koloniale, Japanse en Republikeinse tijd.

Sign of the Times

Tijdens Sign of the Times onderzoeken Internationaal Theater Amsterdam en De Balie dé maatschappelijke thema’s van vandaag tijdens een unieke combinatie van theater en gesprek. In eerdere afleveringen gingen Femke Halsema en Thierry Baudet in debat over identiteitspolitiek, spraken we over de woede van Catalanen met de uit Spanje gevluchte Carles Puigdemont, wierp Franse schrijver Kamel Daoud zijn licht op koloniale identiteit, en onderzochten Maaike Meijer en Sylvana Simons het eeuwenoude taboe op vrouwelijke woede.

Met Sign of the Times willen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam het gesprek openen, groepen mensen bij elkaar brengen en ruimte creëren voor meerdere perspectieven. Ook, of juist, als de meningen verschillen.

In samenwerking met