Terug naar Prinsenplein

Sluiten
31 okt '24

Terug naar Prinsenplein

Gershwin Bonevacia
Terug naar Prinsenplein
31 okt '24
Gershwin Bonevacia

Een ode aan de onbevreesde ik. Gershwin Bonevacia gaat in Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’.

Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht stuit de volwassen Gershwin op trauma's, scheve verhoudingen en taboes.

Duur 75 minuten
Genre Muziektheater
Taal Nederlands

Terug naar Prinsenplein


Terug naar Prinsenplein
is een onderzoek naar het verleden, familiebanden en het kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die terug te vinden in de volwassen Gershwin.  

Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Terug naar Prinsenplein is zijn eerste solo theatervoorstelling.
-|-
Productiehuis Mozaïek is de producerende tak van Podium Mozaïek waar herkenbare, urgente en onderbelichte verhalen voor het voetlicht worden gebracht. Kenmerkend voor deze programmering en producties is het streven naar ontmoeting. In 24/25 werken zij met Gershwin Bonevacia, Babs Gons en Sahand Sahebdivani. Eerder hebben ze gewerkt met Theater RAST, World Opera Lab en Mouna Laroussi.

Credits


tekst en spel Gershwin Bonevacia 
regie Timothy de Gilde
muziek Gershwin Bonevacia, Elisha Amonoo-Neizer, Nana Adjoa en Vernon Chatlein 
lichtontwerp Jasper Nijholt
scenograaf Atelier Clement
impresariaat George Visser Productions 
techniek Theatervogels 
producent Productiehuis Mozaïek
campagnebeeld Selwyn de Wind

MEER MUZIEKTHEATER

Language NP Language no problem Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA Muziektheater Het Zomeroffer
Sluiten Het Zomeroffer De Warme Winkel i.s.m. Touki Delphine & Asko|Schönberg / Het Amsterdamse Bostheater i.s.m. ITA
25 jun '24 t/m 10 aug '24
Deze zomer gaat het gebeuren: de auto gaat eraan. Hij heeft ons veel gebracht, individuele vrijheid, avontuur, gemak en erotiek, maar zijn tijd is gekomen. Hij moet eraan geloven.
Language NP Language no problem De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen Muziektheater De plantage van onze voorouders
Sluiten De plantage van onze voorouders Orkater / Geert Lageveen
03 sep '24 t/m 04 sep '24
'Wie zijn wortels niet kent, kan ook niet groeien.' Muziektheater naar de bekroonde podcast van Maartje Duin en Peggy Bouva.
Language NP Language no problem Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo Theater Haugtussa
Sluiten Haugtussa Nationaltheatret / Eline Arbo
19 sep '24 t/m 20 sep '24
Het ensemble van Nationaltheatret in Oslo, waarin theater en muziek worden verweven, treedt op samen met mezzosopraan Adrian Angelico en pianiste Ingrid Andsnes.
Language NP Language no problem High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen Muziektheater High-Rise
Sluiten High-Rise Orkater / KONVOOI / Belle van Heerikhuizen
12 nov '24 t/m 14 nov '24
Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard.
Language NP Language no problem Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen Muziektheater Stepping Stones
Sluiten Stepping Stones Orkater / Geert Lageveen
06 dec '24 t/m 08 dec '24
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Language NP Language no problem Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet Dans Normality No More
Sluiten Normality No More Conny Janssen Danst / Via Berlin / Ragazze kwartet
28 jan '25 t/m 29 jan '25
In Normality No More – een samensmelting van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen drie topgezelschappen je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?