The State of the World - Nino Haratischwili

Sluiten
Nederlands Theater Festival

The State of the World - Nino Haratischwili

Nederlands Theater Festival

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
The State of the World - Nino Haratischwili
Nederlands Theater Festival

In het interviewprogramma The State of the World reflecteert een belangrijke buitenlandse kunstenaar op de rol van de kunsten en Nederland in de wereld. Onze gast dit jaar is de wereldvermaarde en bekroonde bestsellerschrijver, toneelauteur en -regisseur Nino Haratischwili.

Festival Nederlands Theater Festival

Zaal Rabozaal
Duur 60 minuten
Genre Perspectief
Taal Engels

The State of the World


Nino Haratischwili is theatermaker en schrijver van de wereldwijd geprezen romans Het achtste leven,De kat en de generaal en Het schaarse licht. Ze groeide op in Georgië ten tijde van de val van de Sovjet-Unie. Daarna zag ze haar geboorteland afglijden naar een gewelddadige chaos. Een generatie jongeren werd getekend door drugs en armoede. Er was geen werk, geen geld en geen elektriciteit. Theater was haar uitweg. Ze vluchtte met haar moeder naar Duitsland. Daar werkte ze als theaterregisseur, maar het grote publiek veroverde ze met haar romans.
-|-
Tijdens The State of the World gaat Haratischwili in gesprek over de thematiek van haar werk: familie en vriendschap, goed en kwaad, schuld en onschuld. Uiteraard zal het gesprek ook gaan over de situatie in Georgië, de invloed van Rusland en de rol die kunstenaars kunnen spelen in de strijd voor vrijheid en democratie.

The State of the World wordt in samenwerking met De Balie georganiseerd.

5 - 15 september

Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival (NTF) markeert de feestelijke start van het nieuwe theaterseizoen. Elf dagen lang toont NTF de mooiste, meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen, gebaseerd op de keuzes van zeven onafhankelijke jury’s uit Nederland en Vlaanderen. Zodoende viert NTF vele genres en vormen van het theater: toneel, cabaret, jeugdtheater, mime, performance en meer.

Het festival start met de altijd spraakmakende lezing De Staat van het Theater en het diepte-interview The State of the World met een beroemde internationale kunstenaar. Het festival wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de belangrijkste theaterprijzen van het land tijdens Het Gala van het Nederlands Theater.

MEER NEDERLANDS THEATER FESTIVAL