Triptych

Sluiten

Triptych

Peeping Tom / Gabriela Carrizo & Franck Chartier

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
Triptych
Peeping Tom / Gabriela Carrizo & Franck Chartier
Livestream €12,50

De eerste dansvoorstelling in onze ITALive reeks! Op 3 april kunt u kijken naar Triptych - The missing door, The lost room en The hidden floor: een van de hoogtepunten van gelauwerd dansgezelschap Peeping Tom.


Gabriela Carrizo en Franck Chartier maken nieuwe versies van choreografieën die ze creëerden voor Nederlands Dans Theater - Waaronder The lost room, winnaar van de prijs voor beste dansvoorstelling.


'Een surreële thriller waarbij Twin Peaks kleutertelevisie is.' – Trouw

Livestream
20.30 - 22.20
duur 110 minuten met pauze
language no problem

Over Triptych

In The missing door van Gabriela Carrizo zijn we getuige van de laatste minuten van een leven, waarin een angstige, stervende man probeert om de weg door het doolhof van zijn gedachten te vinden. Franck Chartiers The lost room speelt zich af op een schip op zee, waar vrijheid en beknelling hand in hand gaan. The lost room werd onderscheiden met de Zwaan, de Nederlandse prijs voor meest indrukwekkende dansproductie 2016. Met The hidden floor sluit Chartier het drieluik af.De personages bevinden zich in een publieke ruimte, misschien een restaurant, die overgenomen wordt door de natuur. Ze beleven hun laatste momenten terwijl het water stilaan stijgt. Tegelijkertijd houden ze zich vast aan hun laatste hoop, proberen ze te overleven en een uitweg te vinden, fysiek maar ook mentaal. Voor The hidden floor kreeg Chartier een tweede nominatie voor de Zwaan.

Dansers Gabriela Carrizo en Franck Chartier leerden elkaar kennen bij les ballets C de la B. In 2000 richtten ze hun eigen gezelschap Peeping Tom op. Samen met een vaste groep acrobatische performers creëren ze op het toneel duistere droomwerelden waar de regels van de logica niet gelden. Letterlijk zinsbegoochelend: decorstukken die een eigen leven leiden en personages opslokken, mensen die verschijnen en verdwijnen. Live muziek speelt een sfeerbepalende rol. Ze veroverden er vanuit hun standplaats Brussel de wereld mee. In Triptych bundelen zij nieuwe versies van choreografieën die zij maakten voor het Nederlands Dans Theater: The missing door, The hidden floor en The lost room, de choreografie die in 2016 werd onderscheiden met de Zwaan, de Nederlandse prijs voor meest indrukwekkende dansproductie.

Gabriela Carrizo
Choreograaf
Gabriela Carrizo

Gabriela danst vanaf haar 10e aan een multidisciplinaire school (in die periode de enige met een groep hedendaagse dans voor kinderen en tieners). Onder leiding van Norma Raimondi transformeerde deze school in de Universiteit voor Ballet van Córdoba, waar Gabriela enkele jaren danste en waar ze haar eerste choreografieën in elkaar stak.

Bekijk Profiel
Franck Chartier
Choreograaf
Franck Chartier

Franck Chartier begon op 11-jarige leeftijd te dansen. Op zijn 15e stuurde zijn moeder hem naar Rosella Hightower in Cannes om klassiek ballet te studeren. Tussen 1986 en 1989 werkte hij voor het Ballet van de 20e Eeuw van Maurice Béjart. Daarna volgde een periode van drie jaar waarin hij samenwerkte met Angelin Prejocaj en danste voor Le spectre de la rose in de Opéra van Parijs.

Bekijk Profiel
Peeping Tom
Collectief
Peeping Tom

Peeping Tom is een Belgisch danstheatergezelschap dat in 2000 werd opgericht door Gabriela Carrizo (I/AR) en Franck Chartier (F). Met Eurudike De Beul, die sindsdien bij het gezelschap speelt, creëerden ze een eerste gezamenlijk locatieproject in een mobilhome, Caravana (1999).

Bekijk Profiel

In de pers:

'Alle bekende ingrediënten van Peeping Tom zijn weer aanwezig: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense.' – NRC.

Verschillende personages bewegen in een mysterieus en macaber labyrinth. Ze leven tussen realiteit en verbeelding, droom en werkelijkheid. 'Een surreële thriller waarbij Twin Peaks kleutertelevisie is.' Trouw

'Sterk staaltje surrealistische danshorror…de suspense is perfect.' - De Volkskrant

Credits

concept en regie
Gabriela Carrizo, Franck Chartier
artistieke assistentie
Thomas Michaux
geluidscompositie en arrangementen
Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Annalena Fröhlich, Louis-­Clément Da Costa
lichtontwerp
Tom Visser
Technicians
Bram Geldhof (lights), Tim Thielemans (sound)
kostuumontwerp
Seoljin Kim, Yichun Liu, Louis-­Clément Da Costa
decorontwerp
Gabriela Carrizo, Justine Bougerol
technische productie
Pjotr Eijckenboom
dansers
Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Panos Malactos, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede, Wan-­Lun Yu
Stage management
Giuliana Rienzi (stage manager), Clement Michaux, Johan Vandenborn (stage assistants)

Coproducenten

Opéra National de Paris, Opéra de Lille, Tanz Köln, Göteborg Dance and Theatre Festival, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, deSingel Antwerpen, GREC Festival de Barcelona, Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Torinodanza Festival/Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale (Turijn), Dampfzentrale Bern, Oriente Occidente Dance Festival (Rovereto)

Triptych: The missing door, The lost room and The hidden floor werd gecreëerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

Deze livestream wordt mede mogelijk gemaakt door