MAAK

MAAK zet leerlingen in beweging door ze onderzoek te laten doen, naar zichzelf en de wereld waarin zij leven. Tijdens een MAAK-workshop gaan we samen maken, spelen, schrijven, filosoferen en bouwen. Alles wat nodig is om bevindingen die worden gedaan, vorm te geven zodat ze gestalte krijgen en met andere kunnen communiceren. Het gaat niet om het aanleren van technische vaardigheden, maar om de persoonsvorming en de ervaring. Een MAAK-workshop kan eindigen in een eindpresentatie, maar mag ook een onderzoek blijven. De kunstdocent van ITA is inspirator en begeleider van het creatief proces van de leerlingen.  

MAAK

MAAK in het voortgezet onderwijs

In de onderbouw van het VO kan een MAAK workshop of dag goed worden ingezet voor kennismaking op een ‘dieper’ niveau en sluiten we aan bij de thema’s uit de rondleidingen en voorstellingen. Juist deze leerlingen die hun eigen identiek beginnen te ontwikkelen kunnen in MAAK in veilig setting opzoek naar hun innerlijke denkkracht en de kracht van de groep. In de bovenbouw zetten we met MAAK in op de vijf grote maatschappelijke thema’s van Theater in context. De vijf thema's zijn: macht, vrijheid, identiteit, feminisme en inclusie.

-|-Zij zijn klaar om zich echt uit te spreken over wat er gaande is in de maatschappij en welke rol zij daarin willen/kunnen spelen. Er kan ook een MAAK op maat gemaakt worden voor jouw school of bij een specifieke voorstelling.

Meer informatie of reserveren

Wilt u meer informatie of reserveren? Vul dan ons interesseformulier in en we nemen contact met u op.
Heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op via educatie@ita.nl.

NAAR HET INTERESSEFORMULIER