Online voorstellingen

Het komende jaar zullen we verschillende voorstellingen van ons ITA-ensemble en gastprogrammering livestreamen naar huiskamers en klaslokalen in heel Nederland en over de hele wereld. Bij deze livestreams bieden wij passend lesmateriaal aan in de vorm van een lesbrief, een introductieworkshop door een theaterdocent en inleidingen en nagesprekken op maat.Naast livestreams bieden wij dit seizoen speciaal voor het onderwijs ook rebroadcasts aan van ITAlive voorstellingen die u online kunt bekijken met uw klas. Dit kan bij u op school of bij ITA op groot scherm in onze theaterzaal.

Online voorstellingen

LIVESTREAMS VIA ITALIVE

Het komende jaar zullen we verschillende voorstellingen van ons ITA-ensemble en gastprogrammering livestreamen naar huiskamers en klaslokalen in heel Nederland en over de hele wereld. Bij deze livestreams bieden wij passend lesmateriaal aan in de vorm van een lesbrief, een introductieworkshop door een theaterdocent en inleidingen en nagesprekken op maat.

De ITALive programmering voor voorjaar 2022 wordt binnenkort bekendgemaakt.

REBROADCASTS

Naast livestreams bieden wij dit seizoen speciaal voor het onderwijs ook rebroadcasts aan van ITAlive voorstellingen die u online kunt bekijken met uw klas. Dit kan bij u op school of bij ITA op groot scherm in onze theaterzaal

MAIL WILMA SMILDE VOOR MEER INFORMATIE

ON DEMANDS

Er zijn drie registraties ‘on demand’ via onze site voor het onderwijs beschikbaar. Het temmen van de feeks, La voix humaine en Opening Night. Bij deze drie voorstel-lingen bieden wij een passende lesbrief aan, die u gratis kunt downloaden. U vindt de on demands hieronder.

La voix humaine © Jan Versweyveld

regie Ivo van Hove | van Jean Cocteau

LA VOIX HUMAINE

Met La voix humaine (1928) schreef Jean Cocteau de ultieme afscheidsmonoloog. Een vrouw belt voor de laatste keer met haar ex-geliefde. Hij verbrak hun relatie enkele dagen eerder. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed heeft gekozen voor een ander.

Bekijk hier de registratie van La voix humaine.

DOWNLOAD HIER DE GRATIS LESBRIEF BIJ LA VOIX HUMAINE
Het temmen van de feeks

regie Ivo van Hove | van William Shakespeare

HET TEMMEN VAN DE FEEKS

Katharina (Halina Reijn) staat bekend als de feeks. Ze is eigenzinnig, ontvlambaar en weigert zich te onderwerpen aan een man. Dit alles in tegenstelling tot haar voorbeeldige zus Bianca, die echter niet zal trouwen, voordat er voor Katharina een man gevonden is. Als Petruchio (Hans Kesting) een vrouw zoekt, valt zijn oog op de weerbarstige schoonheid van deze feeks. Zijn vrienden verklaren hem voor gek, maar hij heeft zo zijn methodes. En tot ieders verbazing laat zij zich temmen. Katharina en Petruchio zijn tot elkaar veroordeeld als beul en slachtoffer. Uiteindelijk gaan ze totaal in elkaar op.

Bekijk hier de registratie van Het temmen van de feeks.

DOWNLOAD HIER DE GRATIS LESBRIEF BIJ HET TEMMEN VAN DE FEEKS
Opening Night - Ivo van Hove

regie Ivo van Hove | van John Cassavetes

OPENING NIGHT

Vlak voor de première van het toneelstuk De Tweede Vrouw is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan de beelden van het ongeluk niet vergeten en het spelen van haar rol raakt onlosmakelijk verbonden met de dood van het meisje, in wie ze veel van zichzelf herkent. Terwijl haar wereld langzaam in scherven valt, probeert Myrtle wanhopig overeind te blijven. Ze ziet maar één uitweg: om vat te krijgen op haar rol brengt ze het dode meisje in haar verbeelding tot leven.

BEKIJK HIER DE ON DEMAND VAN OPENING NIGHT