The Encounter

Simon McBurney maakte met zijn gezelschap Complicité de epische en intieme voorstelling The Encounter, met behulp van geavanceerde geluids-technologie en koptelefoons. Hij roept een wereld op van magie en verwondering. Het verhaal is gebaseerd op Petru Popescu's boek Amazon Beaming, over een Amerikaanse fotograaf die in het Amazonegebied op zoek gaat naar de mysterieuze Mayoruna-stam. McBurney bracht The Encounter al in 2016 naar onze schouwburg tijdens het Holland Festival. Vanaf nu dus ook online te zien gedurende een week.

Te zien op YouTube vanaf vrijdag 15 mei 20:00 uur. Om The Encounter optimaal te ervaren zijn oordopjes of een koptelefoon noodzakelijk. De voorstelling is Engels gesproken.

Op woensdag 22 mei 20:30 uur geeft Simon McBurney een Q&A over de voorstelling.

Trailer The Encounter

regie en spel Simon McBurney

co-regie Kirsty Housley

toneelbeeld, kostuums Michael Levine
geluid Gareth Fry, Pete Malkin
licht Paul Anderson
projectie Will Duke
co-regie Kirsty Housley
regie-assistent Jemima James
assistent ontwerp Lauren Tate

Simon McBurney
Regisseur
Simon McBurney

De internationaal gevierde Britse regisseur Simon McBurney - die o.a. vorig jaar nog met The Encounter in HF en Dog’s Heart in DNO te zien was – kiest voor zijn ITA-regiedebuut Tsjechov’s De kersentuin met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Chris Nietvelt en Steven Van Watermeulen. De kersentuin is inmiddels een van de meest geliefde stukken uit het wereldrepertoire en gaat tijdens het Holland Festival 2019 in première.

De Britse acteur, regisseur en schrijver Simon McBurney (1957) richtte in 1983 samen met Annabel Arden en Marcello Magni het theatergezelschap Complicite op. ‘Een nomadische familie’, noemt McBurney zijn gezelschap. Het werk van Complicite is sterk beïnvloed door de ideeën van Jacques Lecoq, een van de pioniers van de mime en het fysieke theater.

Bekijk Profiel