KWF Kankerbestrijding

'Internationaal Theater Amsterdam brengt theater op het scherpst van de snede, over leven en dood, over liefde en vergankelijkheid, over dat wat je niet wilt zien, over wat je afstoot en waartoe je je aangetrokken voelt. Die gevoelens en emoties spelen zich bij ons af in de veilige omgeving van het theater. Maar wij willen er als gezelschap ook zijn voor iedereen die in een onveilige omgeving met deze impactvolle emoties geconfronteerd worden.` - Adjunct directeur Wouter van Ransbeek

De kern van ITA is een acteursensemble van wereldfaam, geleid door toonaangevende regisseurs. Om de dagelijkse bespeling van podia over de hele wereld mogelijk te maken worden ze bijgestaan door een gedreven en veelzijdig team van technici, productieleiders, dramaturgen, theaterdocenten en ondersteunend personeel. Bij al deze vakmensen staat verbinding maken met het brede publiek centraal. Iets dat TA en KWF gemeen hebben en de basis is voor deze bijzondere samenwerking.

Naast ITA zijn vijf anderen ook ambassadeur van KWF: Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, SBS-presentatrice Mirella van Markus, programmamaker en journaliste Fidan Ekiz, DJ en acteur Ruud Feltkamp en radio- en tv presentator Roelof Hemmen. Samen met hen zet KWF zich in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

> naar de website van KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding