Nicole Beutler Collection

Nicole Beutler Collection: een vierdaags overzichts- én jubileumfestival rondom het werk van theatermaker en choreograaf Nicole Beutler. Van 15 tot en met 18 november 2019 presenteren Internationaal Theater Amsterdam en Theater Frascati de hoogtepunten van tien jaar Nicole Beutler Projects. Ontdek de grensoverschrijdende voorstellingen van deze onvolprezen ‘beeldend kunstenaar in het theater’.

Voor de allereerste keer wordt Beutlers Bauhaus grote-zaaltrilogie naast elkaar gepresenteerd: 5 ECHO (i.s.m. ICK), 6: THE SQUARE en 7: TRIPLE MOON. Bewezen Beutler-klassiekers zoals 1: SONGS en 3: THE GARDEN mogen daarnaast natuurlijk niet ontbreken. De remake van the exact position of things (2005) is dan net in première gegaan en is in de week van Nicole Beutler Collection volop te zien.

De voorstellingen uit deze collectie zijn de visitekaartjes van Nicole Beutler en haar vaste team: componist Gary Shepherd, lichtkunstenaar Minna Tiikkainen, kostuumontwerper Jessica Helbach en dansers Marjolein Vogels, Hillary Blake Firestone en Christian Guerematchi.

Bauhaus trilogie

Cirkel, vierkant en driehoek: drie vormen die aan de basis liggen van de Bauhaus beeldende kunstschool uit het begin van de 20e eeuw. Regisseur en choreograaf Nicole Beutler nam deze abstracte vormen als uitgangspunt voor drie voorstellingen voor de grote zaal: 5: ECHO (de cirkel), 6: THE SQUARE (het vierkant) en 7: TRIPLE MOON (de driehoek). De stukken nodigen uit tot reflectie op de weterse normen en waarden en hoe we ons (samen)leven organiseren. Respectievelijk een ritueel over de tijd, een wrijving met het populisme en en uitnodiging tot dromen en nieuw feminisme. De geometrische vormen bieden Nicole Beutler een kader om extremen te benadrukken en de toeschouwer tot denken aan te zetten.

Programma

Vrij 15 nov | Frascati
19:30 / the exact position of things
21:00 / 3: THE GARDEN

Za 16 nov | Frascati
19:30 / the exact position of things
21:00 / 1: SONGS

Zo 17 nov | Internationaal Theater Amsterdam
19:00 / 5: ECHO
21:15 / 6: THE SQUARE

Ma 18 nov | Internationaal Theater Amsterdam
20:00 / 7: TRIPLE MOON

Rondom de voorstellingen kun je je onderdompelen in de wereld van Nicole Beutler via een mini-expo, pop-up performances, inleidingen, nagesprekken, een NB-boekenkraam en natuurlijk afterparty’s met DJ Streamer.

NBcollection stapelkorting:

Bestel je voor meerdere voorstellingen uit de NBcollection dan ontvang je stapelkorting: €8 korting per kaartje op de eerste rang / €6 korting per kaartje op de tweede rang. Wordt automatisch verrekend in de ITA-webshop, of informeer ernaar bij de kassa.

help je mee?

Voor de kunst

Tien jaar Nicole Beutler Projects. Tijd voor een boek. Help je mee?

Het theatergezelschap Nicole Beutler Projects bestaat tien jaar. We vinden het hoog tijd voor een mooi overzichtsboek dat terugblikt op een decennium aan podiumkunstwerken en inzicht geeft in het werkproces van regisseur en choreograaf Nicole Beutler. Een kunstboek waarin de voorstellingen voortleven, en een inhoudelijk naslagwerk voor de theaterliefhebber! Om de drukkosten te dekken hebben we jullie hulp hard nodig zodat we het boek op de mooist mogelijk manier kunnen realiseren. Help je mee? Doneer of pre-order op Voordekunst.

Help mee