18 juni / Internationaal Theater Amsterdam

BURGEMEESTER HALSEMA OVER AMSTERDAM IN TIJDEN VAN CORONA - kopie

Wat betekent de coronacrisis voor de stad Amsterdam? In De Staat van de Stad 2020 bespreken burgemeester Halsema en een aantal bijzondere gasten deze unieke periode in de Amsterdamse geschiedenis. Hoe hebben Amsterdammers de intelligente lockdown ervaren? Wat zijn de gevolgen van deze crisis voor onze samenleving en hoe treden we de toekomst tegemoet?

STAAT VAN DE STAD 2020

De Staat van de Stad vindt plaats op 25 juni om 19.30 in Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein. Het programma is online te volgen op de sites van ita.nl en dezwijger.nl. AT5 en Salto zenden het programma live uit op televisie.

Moderator: Jörgen Tjon A Fong

Met: Femke Halsema, Jeroen Slot (Gemeente Amsterdam, Hoofd Onderzoek; Onderzoek, Informatie en Statistiek), Marcel Levi (University College London Hospitals), Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam), Ilias El Hadioui (onderwijsspecialist), Gershwin Bonevacia (stadsdichter), Mitchell Esajas (Mede-oprichter en voorzitter New Urban Collective en The Black Archives), Amma Asante (Voorzitter Landelijke Cliëntenraad), 22xLoud (Amsterdams Muziek Collectief, opgetreden op onder andere “Black Female Achievers”, “Echo Awards 2018” en “Kwaku Festival”.)

Met medewerking van acteurs uit het ITA-ensemble

Partners: ITA, Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Rabobank Amsterdam.

Mediapartners: AT5, Salto, het Parool.

Over Staat van de Stad

De jaarlijkse De Staat van de Stad is een avondvullend programma waarin de conditie van Amsterdam wordt besproken aan de hand van de meest recente data over de stad. Daarvoor staat een uitgebreide line-up van binnen- en buitenlandse gastsprekers op het podium. De afgelopen jaren leidde dit tot spraakmakende avonden, zoals in 2016 toen toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan maatregelen tegen de drukte in de stad aankondigde. De Staat van de Stad is een co-productie van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Pakhuis de Zwijger en Gemeente Amsterdam. In samenwerking met Rabobank Amsterdam.