15 mei

Hans Kesting gastcurator bij laatste VPRO Mondo van het seizoen

Hans Kesting, onlangs geridderd, is eenmalig de gasthoofdredacteur van Mondo. De hele uitzending staat in het teken van zijn blik op de cultuur: wat mogen we volgens hem niet missen, en wat verdient meer aandacht? Hans Kesting maakt ruim baan voor jong talent. Mondo's Nadia Moussaid praat met hem over het werk van de pas 28-jarige schrijver Edouard Louis, en in het bijzonder de theatervoorstelling naar zijn roman 'Weg met Eddy Belleguele'.

Ook bespreekt Hans de kleurrijke assemblages van kunstenaar Miguel Delie, en er is aandacht voor de afstudeerlichting van Toneelschool Maastricht, die door de lockdown hun werk alleen online kantonen. Tot slot maakt hij ruimte voor dans en muziek. De bijzondere danser en theatermaker Gil Gomes Leal is te gast, en zal ook in de studio optreden. Jeangu Macrooy komt zingen.

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en naar de wereld om ons heen.

Bekijk de uitzending