11 september / Internationaal Theater Amsterdam

Majd Mardo wint de Arlecchino 2022!

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater zijn de winnaars van VSCD Toneelprijzen bekendgemaakt. Wij zijn trots dat Majd Mardo van ons ITA-ensemble in de prijzen is gevallen: hij won de Arlecchino 2022 voor zijn rol in Age of Rage (regie Ivo van Hove).


De jury over Majd Mardo

“Als Orestes in Age of Rage zet Majd Mardo te midden van een overrompelend spektakel een jonge man neer, die tegelijkertijd krachtig en broos wordt vertolkt. Hij is soms zwaar in zijn uitingen en dan weer vederlicht. De onstuimige lichamelijkheid die hij aan de rol koppelt, maakt dat zijn teksten organisch en ontwapend direct uit zijn mond komen. Tegelijkertijd is zijn fysieke overgave in de rol meeslepend en indrukwekkend. Age of Rage is geregisseerd om te imponeren, en Mardo blijft tussen alle geweld en razernij moeiteloos overeind. Majd Mardo is een verrijking in de voorstelling en een verrijking in het toneelveld.”

Age of Rage ging op 20 juni 2021 in première. In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Age of Rage is van 2 t/m 11 december opnieuw te zien in ITA en is op zondag 11 december via livestream te zien via ITALive.
-|-
Theo d'Or, Louis d'Or en Colombina
De Theo d’Or voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol ging naar Hadewych Minis voor haar rol in Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool / Daria Bukvić. De Louis d’Or voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol was voor Bram Suijker voor zijn rol in Trojan Wars van HNTJong & Het Nationale Theater. De Colombina, voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol, werd gewonnen door Helen Kamperveen voor haar rol in What is Love van Theater Utrecht & Dox.

Wij feliciteren Majd en alle andere winnaars!