07 november / Internationaal Theater Amsterdam

Nieuwe actrice bij ITA-ensemble: Joy Delima

Internationaal Theater Amsterdam verwelkomt komend seizoen een nieuwe actrice bij het vaste acteursensemble: Joy Delima. Zij studeerde dit jaar af aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem en heeft al een nominatie voor de Colombina op zak, voor haar rol in Onze Straat van Het Nationale Theater.

Ivo van Hove: ‘Ik ben ontzettend blij dat Joy zich vanaf volgend seizoen bij ons ensemble zal voegen. Joy is een bevlogen, charismatische en krachtige actrice. We zetten zo de ontwikkeling van ons ensemble verder door.’

Joy Delima: ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo vroeg na mijn afstuderen mag toetreden tot dit ensemble. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat ik me hier, te midden van zo'n steengoed ensemble, kan door ontwikkelen als actrice onder leiding van Ivo van Hove. Ik kijk ernaar uit om samen met hen verhalen te vertellen die ertoe doen en die van maatschappelijk belang zijn. Niet alleen in het theater, maar in onze samenleving.’

Joy studeerde aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem en kreeg nog vóór haar afstuderen in 2019 een nominatie voor de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke ondersteunde rol in Onze Straat van Daria Bukvić bij Het Nationale Theater. Ook speelde ze in diverse voorstellingen bij Toneelgroep Oostpool in regie van Marcus Azzini, zoals Allemaal Mensen en Allemaal Mensen | Umuntu van Oostpool. Ze tourt daarnaast al meerdere seizoenen met haar solovoorstelling Stamboom Monologen over het vinden van haar eigen identiteit. Dit seizoen speelt ze de vrouwelijke hoofdrol in Kasimir en Karoline bij Toneelschuur Producties, in regie van Nina Spijkers.

Met de komst van Joy bestaat het ITA-ensemble uit: Joy Delima, Hélène Devos, Fred Goessens, Janni Goslinga, Aus Greidanus jr., Marieke Heebink, Maarten Heijmans, Robert de Hoog, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Achraf Koutet, Maria Kraakman, Majd Mardo, Ramsey Nasr, Chris Nietvelt, Celia Nufaar, Ilke Paddenburg, Frieda Pittoors, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Bart Slegers, Steven Van Watermeulen.