04 april / Internationaal Theater Amsterdam

Raad van Toezicht: Nieuwe voorzitter en leden

Internationaal Theater Amsterdam is verheugd te kunnen melden dat Leontine van der Goes per 1 juni aantreedt als voorzitter van de Raad van Toezicht. Van der Goes is een ervaren commissaris en onafhankelijk bestuursadviseur gespecialiseerd in strategie, transformatie en organisatiecultuur. Voorheen bekleedde zij senior executive functies in het bedrijfsleven en als advocaat. Van der Goes, de huidige vice-voorzitter, volgt Marry de Gaay Fortman op die de raad wegens het verstrijken van de tweede en laatste termijn als voorzitter zal verlaten. De Gaay Fortman heeft deze rol acht jaar belangeloos en met grote inzet bekleed. Gedurende deze periode fuseerde Toneelgroep Amsterdam met Stadsschouwburg Amsterdam tot ITA. Als voorzitter heeft Marry de Gaay Fortman de groei en bloei van ITA voorgestaan en deze vanuit haar rol als toezichthouder met verve ondersteund.

Daarnaast verwelkomde de raad dit jaar twee nieuwe leden: Sandra den Hamer en Ugur Özcan.

Sandra den Hamer

Sandra den Hamer heeft haar sporen verdiend als bestuurder binnen de filmwereld. Decennia lang was zij directeur van het Internationaal Film Festival Rotterdam en gaf zij leiding aan de ontwikkeling, bouw en opening van het Eye Filmmuseum waar zij tot maart 2023 directeur was. Den Hamer is o.a. voorzitter van Het HEM en bestuurslid van Kunsten ‘92. Zij is per 1 juni vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van ITA.

Ugur Özcan

Ugur Özcan is een ervaren bestuurder en met een stevige achtergrond in de financiële dienstverlening. Een gewaardeerde professional in bedrijfsontwikkeling met sterke analytische vaardigheden. Binnen zijn carrière werkte hij onder andere bij de Gemeente Amsterdam en Rabobank. Naast zijn huidige functie als directeur van het Nationaal Restauratiefonds, treedt hij aan als algemeen lid en lid van de auditcommissie van de Raad van Toezicht van ITA.

De volledige raad van toezicht bestaat per 1 juni uit:

Leontine van der Goes (voorzitter)
Sandra den Hamer (vice-voorzitter)
Frank Haffmans
Ugur Özcan
Farid Tabarki
Janneke van der Wijk

De Raad van Toezicht zoekt nog een algemeen lid. De werving hiervoor is gestart.