06 januari / Internationaal Theater Amsterdam

Rabobank verlengt partnership met ITA

Rabobank Amsterdam verlengt de samenwerking met Internationaal Theater Amsterdam en onderschrijft hiermee het belang van de kunstinstelling voor kansrijkheid in de stad.

Rabobank Amsterdam en Internationaal Theater Amsterdam ondertekenden gisteren een samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren. De al 10 jaar bestaande relatie wordt zo gecontinueerd, met de Rabobank als hoofdsponsor van Internationaal Theater Amsterdam.

De Rabobank en ITA geloven in de maatschappelijke functie van een theater in het hart van de stad Amsterdam. Sinds de fusie van Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam in 2018, brengt ITA in het monumentale gebouw aan het Leidseplein ruim 600 voorstellingen per jaar, waaronder de voorstellingen van het eigen ensemble van topacteurs, en de beste toneel- en dansproducties uit binnen- en buitenland. Daarnaast adresseert ITA maatschappelijke onderwerpen, die de Rabobank ondersteunt. Beide partners gaan samenwerken in de volgende projecten:

Samen kijken – een project waarin kinderen en jongeren van verschillende sociale en culturele achtergronden en van verschillende scholen worden samengebracht.
WorldTalks Amsterdam – een serie waarin brandende kwesties worden besproken, die de stad en de wereld bezighouden.
De Staat van de Stad – een avondvullend programma met statistieken en debatten over trends, ontwikkelingen en de toekomst van de stad Amsterdam.

Wouter van Ransbeek, directeur Internationaal Theater Amsterdam: ‘Wij zijn er heel blij mee dat Rabobank Amsterdam weer voor ITA heeft gekozen als partner. De Rabobank heeft laten zien oog te hebben voor de belangrijke rol van kunst in de samenleving en is de afgelopen jaren een loyale en betrokken partner gebleken. We zijn er trots op ook de komende jaren te kunnen samenwerken met deze belangrijke organisatie.’

Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam: 'Wij zijn er trots op ons partnership met Internationaal Theater Amsterdam te verlengen. ITA is één van de toonaangevende culturele instellingen in de stad. De samenwerking biedt ons een podium om het gesprek aan te gaan met burgers, bedrijven en bestuurders. Ook ondersteunen we ITA graag in het brengen van betekenisvol theater en het verbinden daarvan aan het onderwijs. We investeren daarmee in de kansrijkheid in de stad.’