16 juni / Internationaal Theater Amsterdam

Reactie na aanbieden petitie De Warme Winkel

Vandaag is door De Warme Winkel aan de directie van ITA de petitie aangeboden voor behoud van de naam toneelgroep Amsterdam. In de afgelopen dagen is hier veel over verschenen in de media, ITA wil te allen tijde voorkomen dat er enkel via de media wordt gecommuniceerd. Er is al jarenlang een bijzondere band met De Warme Winkel en dat wil ITA zo houden. Er zijn standpunten uitgewisseld en diverse uitnodigingen uitgegaan om met elkaar hierover te spreken.

Voor ITA heeft de naam Toneelgroep Amsterdam een historische waarde en is het een onderdeel van de geschiedenis die hoort bij het gezelschap en het ITA-Ensemble. Bovendien is de naam nog steeds actief in gebruik. Publiek in binnen- en buitenland herkent ons ook nog steeds aan de namen Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam, ook al heten wij sinds enkele jaren Internationaal Theater Amsterdam. Het gebruik van de naam toneelgroep Amsterdam door De Warme Winkel levert verwarring op.

De directie van ITA heeft vandaag een nieuwe uitnodiging gedaan voor een vervolggesprek om dit met elkaar op te lossen, weliswaar met het uitgangspunt dat de naam toneelgroep Amsterdam niet beschikbaar is en verwarring oplevert.