21 november / Internationaal Theater Amsterdam

Robert Icke regisseert Helen Mirren en Mark Strong in ITA-versie Oedipus

De Britse regisseur Robert Icke brengt de versie van Oedipus die hij bij ITA maakte naar West End in Londen, met in de hoofdrollen Helen Mirren en Mark Strong. Oedipus ging in april 2018 in première in Amsterdam - met Hans Kesting en Marieke Heebink (nominatie voor de Theo d'Or voor deze rol) in de hoofdrollen - en werd in hetzelfde jaar geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. De jury prees Icke voor zijn subtiele verschuivingen en verfrissende nieuwe perspectieven.

Robert Ickes versie van Oedipus was met de originele cast te zien in Amsterdam en afgelopen augustus op het Edinburgh International Festival. Dit seizoen tourt de voorstelling door Nederland. In seizoen 2020-2021 volgt een Britse versie door Robert Icke en Sonia Friedman Productions. Helen Mirren (o.a. The Queen) en Mark Strong (o.a. Zero Dark Thirty) bundelen hun krachten in de West End-versie van Oedipus.

Robert Icke: “It's incredibly exciting to be bringing Oedipus to the West End and with such an exceptional pair of actors at the centre of it. Oedipus is one of the primal myths of humankind, and I can't wait to work with Helen, Mark, Sonia and the wonderful creative team to re-tell our version to audiences in London.”

Over Robert Ickes versie van Oedipus
Het is de avond van de verkiezingen. De stemmen worden geteld. Oedipus staat op het punt een gigantische overwinning te boeken. De ambities zijn groot. Langzamerhand komt Oedipus echter tot de ontdekking dat zijn verleden heel anders is dan hij altijd heeft gedacht. Oedipus zit vol verrassende wendingen die de afwikkeling tot een bloedstollende thriller maken.