10 april / Internationaal Theater Amsterdam

The Bookshop: de grootste veranderingen beginnen bij de kleinste ontmoetingen

Update 23/05/2024

Bij aanvang van het jubileumjaar Amsterdam 750 is het onze droom om naast onze twee grote zalen, ook een klein intiem podium te openen. Dankzij de steun van meer dan 500 donateurs hebben we via de crowdfundingcampagne de benodigde €30.000 op weten te halen om onze droom te verwezenlijken. Met dit bedrag kunnen we de benodigde theaterverlichting, geluidstechniek en het mobiele podium aanschaffen zodat we in oktober 2024 de deuren van The Bookshop kunnen openen; op de plek van het voormalig theaterboekwinkeltje in onze monumentale schouwburg. Slechts gescheiden van het Leidseplein door een glazen deur, transformeren we deze historische ruimte tot podium voor kleinschalige optredens, tentoonstellingen, residenties, boekbesprekingen, debatten en talks.

De crowdfunding is inmiddels voltooid. We zijn ontzettend dankbaar voor de betrokkenheid en de hartverwarmende reacties en kijken ernaar uit om iedereen te kunnen verwelkomen in The Bookshop.

"Ik ben zo blij dat in totaal 521 mensen aan The Bookshop hebben bijgedragen. Dit is een ontzettend fijne bevestiging dat we op de goede weg zijn. Ik kan niet wachten om het publiek een eerste stap over de drempel te zien zetten en ze bij elkaar te brengen op zo'n bijzondere nieuwe plek in ons theater."

– Saran, eventmanager ITA

"Ik verheug mij erop dat we met deze ruimte nieuw publiek kunnen verwelkomen. Nog meer beweging in de schouwburg is geweldig, en daar gaat de directe ingang aan het Leidseplein zeker aan bijdragen. Ik ben blij dat er nieuw leven komt in deze bijzondere hoek. Een unieke plek voor kunst, experiment en gesprekken."

– Jildou, bespreekbureau ITA