12 augustus / Internationaal Theater Amsterdam

vijf voor 12 voor cultuursector

Tachtig gebouwen in de culturele sector hebben dinsdag 11 augustus 21.00 uur rode lampen ontstoken om aandacht te vragen voor de penibele situatie waarin poppodia en theaters verkeren vanwege de coronacrisis. Onder meer de Johan Cruijff Arena, Paradiso, TivoliVredenburg en het Concertgebouw doen mee. Ook wij kleurden ons gebouw rood. De lichten bleven tot 23.55 uur aan, om aan te geven dat het 'vijf voor twaalf' in de sector is.

red alert

Samen met alle andere inspanningen is het doel om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot we weer volledig aan het werk kunnen zonder beperkende 1,5 meter-maatregelen. Zonder deze toezegging gaat een flink deel van de bedrijven failliet en komen de medewerkers op straat te staan', zo staat in een verklaring van de organisatie achter Red Alert.

Met de actie willen zij aangeven dat niet alleen de culturele instellingen zelf getroffen worden door de coronacrisis. Maar ook de ruim zevenhonderd gespecialiseerde bedrijven die techniek op het gebied van licht, geluid en video leveren aan de instellingen.

Meer informatie