Collectief

De Warme Winkel

De Warme Winkel wordt gezien als een van de meest spraakmakende theatergezelschappen van dit moment en maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over te grote thema’s. Zo plagieerden ze Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, markeerden ze een keerpunt voor het klimaat met Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, rekenden ze af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers.

"De consistent spannendste theatergroep van dit moment." (Het Parool)

Het theatercollectief van Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Mara van Vlijmen en nieuwste lid Florian Myjer heeft al meer dan dertig voorstellingen op haar naam staan en wist het gezelschap de afgelopen jaren een belangrijke plaats te veroveren in het Nederlandse theaterlandschap. Critici prijzen hun originaliteit en eigenzinnigheid en de manier waarop ze steeds weer spelen met de verwachtingen van de toeschouwer.

De oprechte ode aan de Ironie
is de derde coproductie met Internationaal Theater Amsterdam. De aankomende jaren blijven we werken aan het intensiveren van deze samenwerking.