Acteur

Felix Schellekens

Felix Schellekens (°Breda 1990) is een excentrieke speler met een grote liefde voor interdisciplinair theater. Hij is vaak te zien in voorstellingen met mengvormen van toneel, dans, opera, bewegingstheater en muziektheater. Hij laat zich niet makkelijk in één discipline vangen.

In seizoen 24|25 is hij bij ITA te zien in de première van Weg met Eddy Bellegueule (regie Eline Arbo) en in de reprise van Penthesilea (regie Eline Arbo).

C.V.


Felix studeerde in 2015 af aan de Mime Opleiding Amsterdam. Voor zijn afstudeervoorstelling won hij de Its-Acteursprijs op het ItsFestival. Als acteur en performer is Felix regelmatig te zien bij gezelschappen als Nicole Beutler Projects, Noord Nederlands Toneel, Theater Utrecht, Maas Theater en Dans, Bontehond, Toneelschuurproducties en Orkater.

-|-
In 2021 werd hij voor zijn rol in Weg Met Eddy Bellegueule van Eline Arbo samen met zijn drie medespelers genomineerd voor een Louis D’Or en in 2021 ontving 8:Metamorphosis van Nicole Beutler waar hij in te zien was de VSCD Mimepijs, een VSCD Zwaan nominatie en won de internationale ‘Music Theatre Now’ competitie.

Felix werkte vier keer eerder met Eline Arbo in de producties Manifesten (2015), Monte Verita (2017), Zwart Water (2019) en Weg met Eddy Bellegueule (2020).