Acteur

Jasper Stoop

Jasper Stoop (1996) studeerde in 2020 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie met de voorstelling De worm in het zijn, die hij samen met Teun Donders maakte. Samen wonnen ze de De Top Naeff Prijs als veelbelovend talent van de academie.

In seizoen 24/25 is Stoop bij ITA te zien in de herneming van De wetten (regie Eline Arbo).

c.v.


Jasper Stoop werkte als theatermaker en acteur bij Orkater: Hij co-creëerde - en speelde in - producties als De dingen die begraven liggen en Het nut van Edo Dompelmans met Simme Wouters. Als acteur en muzikant werkte hij mee aan producties als Het verdriet van de Zuiderzee (regie Geert Lageveen) en Wildfire (regie Belle van Heerikhuizen). Vorig seizoen was hij ook te zien in de eindproductie van Mugmetdegoudentand in de regie van Lineke Rijxman: The Making of Soros the Musical.
-|-
Op televisie was hij te zien in Het Klokhuis en Welkom in de Jaren... van NTR. Daarnaast was hij te zien in Mocro Maffia, Cast, Het Gouden Uur en Rundfunk: Roy & Duco. In seizoen 24/25 is hij te zien in High Rise van Orkater en in 2026 debuteert zijn nieuwe productie met Simme Wouters bij Orkater in het theater.

Foto: Öncü H Gültekin