Regisseur

Mateusz Staniak

Mateusz Staniak is een jonge Poolse regisseur die in Amsterdam woont en werkt. Hier volgde hij de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans en studeerde af met theatervoorstellingen Kortinthe, 2057 en The Limits of the Self. Bij het Noord Nederlands Toneel maakte hij, voor hun online platform NITE Hotel, Odyssey. In 2021 regisseerde Wer hat meinen Vater umgebracht van Édouard Louis bij Schauspeilhaus Bochum.

Mateusz is een experimentele regisseur die gefascineerd is door de mogelijkheid om de werkelijkheid opnieuw uit te vinden door middel van theater.

In seizoen 22|23 regisseert Staniak Hamlet en Ophelia, een samenwerking tussen Toneelschuur Producties en ITA in het kader van het gezamenlijk talentontwikkelingstraject. In het kader van deze samenwerking zal Staniak in seizoen 23|24 Huis van Troje regisseren.

VOORSTELLINGEN

Language NP Language no problem Hamlet en Ophelia Toneelschuur Producties x ITA / Mateusz Staniak Theater Hamlet en Ophelia
Sluiten Hamlet en Ophelia Toneelschuur Producties x ITA / Mateusz Staniak
Een rauwe performance over een waargebeurd verhaal dat nooit heeft plaatsgevonden
Language NP Language no problem Huis van Troje Toneelschuur Producties / Mateusz Staniak / Internationaal Theater Amsterdam Theater Huis van Troje