Acteur

Selin Akkulak

Selin Evani Akkulak (24 oktober 1996) werd geboren in Den Haag en begon al op jonge leeftijd met het ontwikkelen van haar passies: acteren en zingen. Haar afkomst is een mix tussen Koerdisch, Armeens, Hindoestaans en Nederlands. Vanaf haar 9e volgde zij toneellessen en naast haar VWO opleiding zat ze in een speciaal vijfjarig theatertraject, een samenwerking tussen Dalton Den Haag en jeugdtheaterschool Rabarber.

C.V.


Selin maakte haar professionele acteerdebuut op haar 12e met een vaste rol in jeugdserie ‘Vrijland’ op Nederland 3.

Vanaf haar 11e volgde Selin zanglessen bij Ready To Play. Daarna werd zij intensief gecoacht door zangcoach Franky McCoy, een Amerikaanse soul zangeres. Selin heeft op diverse gelegenheden en festivals gezongen, waarbij zij zichzelf vaak begeleidde op de piano. Ze won in 2012 de Street Life Awards en kreeg een eerste prijs bij het Held Zonder Geweld Festival met haar zelfgeschreven nummer over huiselijk geweld.

Vanaf 2016 tot en met 2018 was Selin actrice en maakster bij toneelgroep DOX, een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars.

-|-
Selin speelde onder andere in televisieseries als Verborgen Verhalen, Mocro Maffia, Bad Influencer, Nieuw Zeer en Oogappels.

In de zomer van 2020 speelde Selin haar eerste hoofdrol in de film ECHO, een onderdeel van de NPO reeks Onze Straat geregisseerd door Daphne Lucker. Ook vertolkte ze een rol in de korte film Cats & Dogs onder regie van Joost Biesheuvel. In datzelfde jaar maakte zij samen met studiegenoot Sia Cyrroes de theatervoorstelling Salt & Fire, waarmee ze onder andere speelden op het Storytelling Festival.

Momenteel zit Selin in het derde jaar van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en rond zij haar bachelor Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit af.

VOORSTELLINGEN

Language NP Language no problem age of rage
ITA Ensemble Theater age of rage
Sluiten age of rage ITA -ensemble / Holland Festival / Bl!indman / La Villette / the Barbican / Ivo van Hove
In Age of Rage vertelt Ivo van Hove een oerverhaal van hoe wraak opeenvolgende generaties achtervolgt en ten gronde richt. Deze voorstelling sluit aan bij eerdere grootschalige maatschappelijke producties als Romeinse tragedies en Kings of war.