ACT: Johan Leysen speelt Beckett

Sluiten
Nederlands Theater Festival

ACT: Johan Leysen speelt Beckett

A Two Dogs Company / Het Zuidelijke Toneel / Kris Verdonck

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
ACT: Johan Leysen speelt Beckett
A Two Dogs Company / Het Zuidelijke Toneel / Kris Verdonck
vanaf € 11,50 (4e rang) - € 25,00 (1e rang)

Samuel Beckett – dichter, schrijver en Nobelprijswinnaar – was niet bijster optimistisch over het lot van de mens. De werelden die hij met zijn woorden creëert, zijn dunbevolkt, kaal, distopisch én fascinerend. Beeldend kunstenaar en theatermaker Kris Verdonck verbeeldt die werelden in zijn beklijvende, beklemmende en bloedmooie beeldentaal. Hij verkent Becketts kijk op de mensheid en zijn zoektocht naar een houvast in een tijd zonder zekerheden. ACT is theater, installatiekunst en videolezing in één.

aanvang 20:00
duur 1 u 20 min
locatie Grote Zaal
taal Engels gesproken, Nederlands en Frans boventiteld
ihkv De keuze van het Vlaams Theaterfestival

Bij Beckett vindt Verdonck woorden om iets te zeggen over de toekomst van de mensheid. Hebben we nog een plek in een wereld waarin we als mens vervangen kunnen worden door machines? Die we zelf vakkundig naar de verdoemenis dreigt te helpen? ACT toont een mens op de rand van de afrond, met de wil om die afgrond beter te begrijpen.

Het fundament voor dit project is Becketts zelden opgevoerde na-oorlogse Texts for Nothing. Op het podium is het woord aan Johan Leysen. Deze karakteracteur won een Gouden Kalf, was te zien naast o.a George Clooney en speelde in een film van Godard, naast zijn vele optredens in het theater. Voor en na de voorstelling is de bijbehorende installatie MASS#2 te zien, een traag bewegend, poëtisch landschap. Daarnaast wordt op video een lezing vertoond van hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegem, over het uit elkaar vallen van de eenheid van lichaam, denken en geest.

'Een zoektocht waarin Beckett zichzelf afvraagt wie hij is en wat dat dan betekent… genadeloos en prachtig tegelijk.' - Klara Espresso

Credits

regie Kris Verdonck
spel Johan Leysen
dramaturgie Kristof Van Baarle
technische coördinatie Jan Van Gijsel
kostuums Eefje Wijnings
productie A Two Dogs Company & Het Zuidelijk Toneel
coproductie Kaaitheater
met de steun van Tax Shelter Stelsel van de Belgische Federale Overheid, Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie
met dank aan Dirk Van Hulle, Pim Verhulst en Jean Paul Van Bendegem