AFK Amsterdamprijs voor de Kunst

Sluiten

AFK Amsterdamprijs voor de Kunst

AFK

Voorstellingen

Helaas, op dit moment zijn er geen voorstellingen beschikbaar.
AFK Amsterdamprijs voor de Kunst
AFK

Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. Deze belangrijkste kunstprijs van Amsterdam wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit.

Duur 120 minuten
Genre Evenement

Genomineerden

Op maandag 20 juni heeft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) de genomineerden voor de Amsterdamprijs 2022 bekend gemaakt. Dit zijn visueel kunstenaar Bodil Ouédraogo, circusorganisatie Circusbende en rapduo Ocho & Ibs (categorie Stimuleringsprijs), documentaire ‘Jason’ van maker Maasja Ooms, online radiostation Echobox en kunstwerk ‘Black Water’ van RAAAF (categorie Werk van het Jaar). In de categorie Bewezen Kwaliteit wordt de prijs direct toegekend aan de winnaar. Deze wordt – samen met de winnaars uit de andere twee categorieën – in oktober dit jaar bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Spiegel van de stad


Laurien Saraber, directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, over de genomineerden van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2022: “De Amsterdamprijs viert de onstuitbare energie van makers en culturele organisaties in Amsterdam. Ik vind het zo mooi om te zien hoe de zes genomineerden ons een spiegel voorhouden, inspireren en uitdagen om met andere ogen naar de stad te kijken. Makers zoals zij zijn van fundamenteel belang voor deze creatieve stad.
-|-
De genomineerden beheersen als geen ander de kunst om nieuwe betekenissen te geven aan plekken in Amsterdam, ze weten wijk en wereld met elkaar te verbinden. Met hun krachtige werk kleuren ze buiten de lijntjes, en buiten de ring. Samen maken zij van Amsterdam een culturele wereldstad.”

Amsterdamprijs voor de Kunst

Jaarlijks kent het AFK de Amsterdamprijs voor de Kunst toe aan drie kunstenaars, organisaties of kunstprojecten die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. Deze belangrijkste kunstprijs van Amsterdam wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor het beste culturele werk van het jaar en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en de unieke sculptuur ‘Skyline remix’, ontworpen door kunstenaar Tim Breukers. Daarnaast ontvangen alle medegenomineerden een geldbedrag van € 3.750, als gebaar van de stad naar het talent toe in de stad.

MEER EVENEMENTEN

Language NP Language no problem Forward Festival Amsterdam Forward Creatives Events & Awards Forward Festival Amsterdam
Sluiten Forward Festival Amsterdam Forward Creatives
23 mei '24 t/m 24 mei '24
Het gerenommeerde creatieve congres Forward Festival breidt uit naar Amsterdam voor seizoen 23|24.
Language NP Language no problem PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR THE PACK / ITA Academy Perspectief PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR
Sluiten PACK THE MIC: PA(C)K THE HUMOR THE PACK / ITA Academy
24 mei '24
THE PACK organiseert PACK THE MIC: PA(C) THE HUMOR. Georganiseerd door jongeren van THE PACK. Op deze avond vinden er acts plaats vol met kunst! Van spoken word tot dans tot performance art. Alle performers zijn jongeren maar als bezoeker mag je natuurlijk van jong tot oud komen kijken.
Language NP Language no problem Winq Diversity Awards 2024 Winq Events & Awards Winq Diversity Awards 2024
Sluiten Winq Diversity Awards 2024 Winq
27 mei '24
De uitreiking van de Winq Diversity Awards.